Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Сигнализатор от бушон
Модератор: emo vasilev
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сигнализатор от бушон
Здравейте. Реших да си направя някой друг сигнализатор, та въпроса ми е кой от тези варианти да е. Единствено средния ще ми е малко трудно закрепването на бушона и пласмасата, но всяко нещо си има решение. Малко ме е срам да питам за тези бушони, като се има в предвид, че вече почти всички колеги си имат електронни , но не ми се дават толкова пари
Не знам кое е по добре- бушон с голям или малък диаметър.

Re: Сигнализатор от бушон
Кво ти пука че ще ползваш бушони.Диаметъра не е от голямо знамение,но някои не издават хубав звук.Проблема е в материала от който са направени
И аз ползвам бушони и ме кефи как дрънкат
Всяка въдица си има свой звук 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аман от електроника.След някое време ще си пращаме въдиците за риба ,а ние ще киснеме на компютрите

И аз си карам със звънчета от бушоним и не мисля да ги сменям.Прави от всички да има и според ситуацията.

И аз си карам със звънчета от бушоним и не мисля да ги сменям.Прави от всички да има и според ситуацията.
Риболовът не е слука,а наука!
- Димича
- ще става разбирач
Що да те е срам-не всеки може да даде по 20-30лв.за 1на пищяща изгъзица(без да отричам предимствата им в дадени ситуации!),пък и по рибарските магазини ги продават,и колегите си ги ползват.Аз за закрепване ползвам резнато парче от вътрешна автомобилна гума-не наранява влакното и лесно се поставя и сваля.По-големите бушони имат по-нисък и плътен звук.Новите(алуминиеви)не стават-трябват ти от старите-бронзови.felippemassa написа: Малко ме е срам да питам за тези бушони
Ракията не е за малки дЯца!!!! 

Здравей колега ,както и предния колега и аз щте ти кажа че има бушони с различна тоналност и за това трябва да си подбереш тия коити на теб ти харесват.А сега един съвет от мен не залепяй плътно пластмасата за бушона защтото така щте намалиш силата на звука на 50%.Аз бях решил да направя на моите един малък тунинг с цел да не потъват и за целта залепих направо за тях пенополиеритан с висока плаваемост но тогава се прецака звука , а когато оставих растояние всичко си доиде на мястото .Успех
п.п Аз лично предпочитам по големите бушони за мен имат по добър звук
п.п Аз лично предпочитам по големите бушони за мен имат по добър звук
Не винаги съм прав но никога не греша
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тези бушони са отпреди 20 години 

-
- научил се да хвърля
Големи или малки ???? На който ти кълве(кадемлииските)
А що бушон? има звънчета по 1-1.50

А що бушон? има звънчета по 1-1.50
Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
- Моряка
- кандидат преподавател
А бе няма срам тука,аз също не съм имал заводски електронен никога,слага се и въженце,ама утре,ще пиша,че 

А сега де? 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега.То званчето от бушон си е Класика,ако прибавиш към него и макара "Делфин",и германско влакно lESKA и ловиш шарани си Открил РАЯ.......
-
- ще става разбирач
Нищо им няма на бушоните колега,до скоро всички ги ползвахме .Струва ми се обаче ,че си ги усложнил излишно. Най добре стават с коркова тапа,или микропореста гума.
И падащата звезда е била изгряваща .
Абе то да се хване рибата,работа ще свърши и аванса на макарата.Наслука.
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
Ами мога да ти кажа, че тез бушони изглеждат много добре. И важното е, че ще имаш какво да ти сигнализира, а как изглежда и дали звука му елекронен или меден нема никакво значение.
Тъй че перфектни са дори можеш да ги патентоваш.

Тъй че перфектни са дори можеш да ги патентоваш.

Изобщо не трябва да се притесняваш да питаш - това си е класика! Дано по-често да им се чува звъна, а не като моите - поради липса на каквото и да било бутане, въдиците се превърнаха в простор.

Имам и пищялки, но тях ги ползвам за внесените с лодка на царевица.
Звънчетата са подходящи за интензивен риболов с пружинка, заради честото првхвърляне (ако има такова
)

Имам и пищялки, но тях ги ползвам за внесените с лодка на царевица.

Звънчетата са подходящи за интензивен риболов с пружинка, заради честото првхвърляне (ако има такова

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- MIR4EV
- ще става разбирач
колеги бушоните са класика в риболова на дъно особено на дунава и стига с това манекенстване пръчки от 200лв макари от300лв влакна от40лв в крайна сметка рибата няма да излезе на брега да види дали си с шимано-жрц-фокс и тн естествено всеки според възможностите си -според мен трябва да се търси балнса между цена и качество но всеки сам да си прецени от какво точно има нужда
понеже с тия сигнализатори на дунава като почне да влачи водорасли ще стане дискотека