Питане за фидер

Модератор: sapuna

Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Питане за фидер

Мнение от Stivi »

Здравейте, колеги! Искам да попитам за фидер на "Mikado"-Golden Lion Feeder-360-акция-100.Интересува ме вашето мнение, като за новобранец във фидера дали ще е добра за риболов на река по точно за Дунава.Предварително благодаря.
Който го може, си го може!
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Re: Питане за фидер

Мнение от borislavvasilev »

зависи на каво ще ловиш
Изображение
БАЙ-100-ЯН
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Като за първи фидер според мен ще ти свърши работа но защо не вземеш 3.90м?
Изображение
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Какво ще ловя ли? Ами конкретно за Дунав човек никога незнае какво ще излезе.Пре монтаж за шаран може да излезе ввсичко.Ами мисля да ловя платика, каракуда, шаран и квото излезе.А колокото до дължината, все пак се съобразявям с това, че Дунава не е открит язовир.Хубавите места почти винаги са в комплект с дървета и храсти, затова се ориентирам към по къси пръчки.но въпросът ми беше дали става пръчката за речен риболов.
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

да ама е по къс някаде около 3 метра е добре мисля аз сашо имам на 3 метра перфектен е но за перо не струва изобщо :smt023 и много успехи колега после пусни някакво инфо благодаря
Изображение
БАЙ-100-ЯН
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

borislavvasilev написа:да ама е по къс някаде около 3 метра е добре мисля аз сашо имам на 3 метра перфектен е но за перо не струва изобщо :smt023 и много успехи колега после пусни някакво инфо благодаря
Ами как ще е перфектен за перо,като се лови по съвсееееем различен начин.За първи фидер е екстра,Микадо започна да се цени и налага на пазара,мисля,че няма да си излъган от качествата на въдицата.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Благодаря, колега надявям се като начало да не съм сбъркал в избора. След първият риболов ще дам инфо как се държи пръчицата на голямата река.
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Това за перото въобще няма да го коментирам, щото няма нищо общо с фидер риболова!
За пръчката - като за пръв фидер може. Въпросът е, че в края на краищата, ако ти хареса фидер риболова, бързо ще откриеш и недостатъците й. На пръв прочит мога да кажа че ще тежи малко повече, защото е композитна (не е от карбон), а и друго си е да има коркова дръжка, ама нейсе...
Как ще изхвърля хранилките и дали има добър строй никой не може да каже, без да я е изпробвал :roll:
Изображение
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

само са я тествал за перо с резервната шпула но не струва извинявам се ако сте ме разбрали погрешно
Изображение
БАЙ-100-ЯН
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Здрасти градски, вярно е, че не е чист карбон, а е композит между карбон и стъклопласт.Но като се има впредвид, че при риболов на фидер пръчката не се държи в ръка не виждам какъв е проблема в грамажа, а и като я държа в ръка е доста лека.Колкото до дръжката незнам,но каква е толкова разликата дали е корк или не, според мен важното е един артикул било то риболовна пръчка или друго е да е удобен, практичен и най важното да си е по предназначението.Но като се има впредвид, че е като за начало мисля, че е добре.
п.с. Да ти кажа честно имам една Джермина 2.10 вибростъкло ветеранка с която съм ловил доста риба на принципа на фидера, но нали сме в 21в. и гледаме да сме в крак с времето :smt023
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Изображение
Mikado - Golden Lion Feeder
Изображение
Mikado - Trython TeleFeeder
Имам го тритона телефидер-3,60 много съм доволен от него.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

borislavvasilev написа:само са я тествал за перо с резервната шпула но не струва извинявам се ако сте ме разбрали погрешно
Feeder - Хранилка по наше му спирала с храна на нея .... качества при дънен риболов перфектни качества при риболов на леко .... почти окайващи....
Stivi написа:Здравейте, колеги! Искам да попитам за фидер на "Mikado"-Golden Lion Feeder-360-акция-100.Интересува ме вашето мнение, като за новобранец във фидера дали ще е добра за риболов на река по точно за Дунава.Предварително благодаря.

Колега като за първо "бойно" оръжие според мен е отличен и аз мисля тъка като теб за местата за риболов по реките взимай го и не се плаши той ще ти е като първата кола докато не я изпочупиш няма да се научиш.... пък и парите са малко не е кой знае колко за губене пробвай и няма да съжаляваш пък ако намериш някой като butnik да ти показва техники нагледно и да ти е като Учителя Йода и да те въвежда в тъмните страни на фидествово ще си прекрасно изненадан от възможностите на този риболов !!! :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Колеги благодаря Ви :prayer: за отговорите, надявам се наистина да съм налучкал що годе добра пръчка като за начало.След първите тестове ще дам отчет. Благодаря още веднъж, това ми беше достатъчно като информация.Ако Модераторите сметнат,че темата е изчерпана моля за ключ.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Айде и наслука като го вземеш и пробваш те чакаме с нетърпение в успешни :wink: после ела да ни покажеш ако майсториш какви хранилки си направил за фидера да дадеш идеи малко :lol:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

На Дунава ти трябва максимална дистанция :!: Не взимай на 3,60, вземи го на 3,90, разликата в цената е 3 лева. Ако няма върхове с различна чувствителност и се наложи да купуваш (щото тук: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6628 не се споменават върхове) са по 10-15 лева. Успех 8)
нямам живарник
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”