Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Питане за фидер
Модератор: sapuna
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Питане за фидер
Здравейте, колеги! Искам да попитам за фидер на "Mikado"-Golden Lion Feeder-360-акция-100.Интересува ме вашето мнение, като за новобранец във фидера дали ще е добра за риболов на река по точно за Дунава.Предварително благодаря.
Който го може, си го може!
-
- разбира нещата
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Питане за фидер
Какво ще ловя ли? Ами конкретно за Дунав човек никога незнае какво ще излезе.Пре монтаж за шаран може да излезе ввсичко.Ами мисля да ловя платика, каракуда, шаран и квото излезе.А колокото до дължината, все пак се съобразявям с това, че Дунава не е открит язовир.Хубавите места почти винаги са в комплект с дървета и храсти, затова се ориентирам към по къси пръчки.но въпросът ми беше дали става пръчката за речен риболов.
-
- разбира нещата
да ама е по къс някаде около 3 метра е добре мисля аз сашо имам на 3 метра перфектен е но за перо не струва изобщо
и много успехи колега после пусни някакво инфо благодаря

БАЙ-100-ЯН
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ами как ще е перфектен за перо,като се лови по съвсееееем различен начин.За първи фидер е екстра,Микадо започна да се цени и налага на пазара,мисля,че няма да си излъган от качествата на въдицата.borislavvasilev написа:да ама е по къс някаде около 3 метра е добре мисля аз сашо имам на 3 метра перфектен е но за перо не струва изобщои много успехи колега после пусни някакво инфо благодаря
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря, колега надявям се като начало да не съм сбъркал в избора. След първият риболов ще дам инфо как се държи пръчицата на голямата река.
-
- вече хвърля и на тежко
Това за перото въобще няма да го коментирам, щото няма нищо общо с фидер риболова!
За пръчката - като за пръв фидер може. Въпросът е, че в края на краищата, ако ти хареса фидер риболова, бързо ще откриеш и недостатъците й. На пръв прочит мога да кажа че ще тежи малко повече, защото е композитна (не е от карбон), а и друго си е да има коркова дръжка, ама нейсе...
Как ще изхвърля хранилките и дали има добър строй никой не може да каже, без да я е изпробвал
За пръчката - като за пръв фидер може. Въпросът е, че в края на краищата, ако ти хареса фидер риболова, бързо ще откриеш и недостатъците й. На пръв прочит мога да кажа че ще тежи малко повече, защото е композитна (не е от карбон), а и друго си е да има коркова дръжка, ама нейсе...
Как ще изхвърля хранилките и дали има добър строй никой не може да каже, без да я е изпробвал

-
- разбира нещата
само са я тествал за перо с резервната шпула но не струва извинявам се ако сте ме разбрали погрешно

БАЙ-100-ЯН
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Здрасти градски, вярно е, че не е чист карбон, а е композит между карбон и стъклопласт.Но като се има впредвид, че при риболов на фидер пръчката не се държи в ръка не виждам какъв е проблема в грамажа, а и като я държа в ръка е доста лека.Колкото до дръжката незнам,но каква е толкова разликата дали е корк или не, според мен важното е един артикул било то риболовна пръчка или друго е да е удобен, практичен и най важното да си е по предназначението.Но като се има впредвид, че е като за начало мисля, че е добре.
п.с. Да ти кажа честно имам една Джермина 2.10 вибростъкло ветеранка с която съм ловил доста риба на принципа на фидера, но нали сме в 21в. и гледаме да сме в крак с времето
п.с. Да ти кажа честно имам една Джермина 2.10 вибростъкло ветеранка с която съм ловил доста риба на принципа на фидера, но нали сме в 21в. и гледаме да сме в крак с времето

Mikado - Golden Lion Feeder

Mikado - Trython TeleFeeder
Имам го тритона телефидер-3,60 много съм доволен от него.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Feeder - Хранилка по наше му спирала с храна на нея .... качества при дънен риболов перфектни качества при риболов на леко .... почти окайващи....borislavvasilev написа:само са я тествал за перо с резервната шпула но не струва извинявам се ако сте ме разбрали погрешно
Stivi написа:Здравейте, колеги! Искам да попитам за фидер на "Mikado"-Golden Lion Feeder-360-акция-100.Интересува ме вашето мнение, като за новобранец във фидера дали ще е добра за риболов на река по точно за Дунава.Предварително благодаря.
Колега като за първо "бойно" оръжие според мен е отличен и аз мисля тъка като теб за местата за риболов по реките взимай го и не се плаши той ще ти е като първата кола докато не я изпочупиш няма да се научиш.... пък и парите са малко не е кой знае колко за губене пробвай и няма да съжаляваш пък ако намериш някой като butnik да ти показва техники нагледно и да ти е като Учителя Йода и да те въвежда в тъмните страни на фидествово ще си прекрасно изненадан от възможностите на този риболов !!!

Без риболов няма любов !
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колеги благодаря Ви
за отговорите, надявам се наистина да съм налучкал що годе добра пръчка като за начало.След първите тестове ще дам отчет. Благодаря още веднъж, това ми беше достатъчно като информация.Ако Модераторите сметнат,че темата е изчерпана моля за ключ.

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Айде и наслука като го вземеш и пробваш те чакаме с нетърпение в успешни
после ела да ни покажеш ако майсториш какви хранилки си направил за фидера да дадеш идеи малко 

Без риболов няма любов !
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На Дунава ти трябва максимална дистанция
Не взимай на 3,60, вземи го на 3,90, разликата в цената е 3 лева. Ако няма върхове с различна чувствителност и се наложи да купуваш (щото тук: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6628 не се споменават върхове) са по 10-15 лева. Успех 

нямам живарник