Поправка на макара

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
brattenio
новобранец
новобранец

Поправка на макара

Мнение от brattenio »

Колеги единият лагер на макарата този на шпулата където минава кордата се скапа (влезна пясък и както се сещате се надра) , сега нямам идея може ли да се намери в Пловдив такова нещо или да копувам нова макара.
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Поправка на макара

Мнение от svetlio86 »

Кажи поне марка и модел на макарата!!!Така по-компетентните колеги може и да ти помогнат :o
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
portokal
новобранец
новобранец

Мнение от portokal »

мисля , че в " Риболовен свят " ( май така се казваше магазина ) - намери се след Военна болница , посока Тракия - точно на кръстовището. Там мисля , че поправят макари.

Успех!
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

колега хвани някой златар примерно да полира надраното мястото...
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

На 4 километър Цариградско от страната към Младост. Първия блок,непосредствено след кръговото в дясно-има магазин за лагери. Свали го и отиди по него да търсиш! Какво производство е макарата?
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
SIO
новобранец
новобранец

Мнение от SIO »

Здравейте колеги!
Искам да ви попитам нещо, имам една малка стара бойна спининг макара, която много годинки добре ми служи и с времето зъбното колело, което повдига шпулата нагоре-надолу за да прибира повода равномерно по целия барабан се изяде и сега едно на всеки 5 - 10 завъртания на скобата повдигне с има няма 5мм шпулата... Наистина Хубава макаричка и не искам да я сменям, защото във всичко останало е на 6 па ако ви кажа че на нея си хванах и първата риба направо мe е жал...

Макарата:TEAM MILO - Storm RD 1001 - 3B.B.
На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата

Мискин!
rosen.cekov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosen.cekov »

Колега, прегледой за луфт / износване /в механизма за превръщане на кръговото движение в праволинейно, ако не е там - износване в зъбна предавка ....много трудно/не си заслужава/ , но може да си носиш или пазиш макарата за късмет.Аз имам един Мичел - 304 от 19.. г. боядисан , лъснат и ми запълва прекрасно калекцията и връща спомените когато го погледна.
SIO
новобранец
новобранец

Мнение от SIO »

Благодаря за отговора колега! Аз я бях отворила преди няколко дена да видя за какво става на въпрос, много се надявах да е охлабена, ама уви самото зъбно колело, което между другото е направено от много мек метал едва ли не олово, дори не са се смачкали ами изронили и греса вътре целия е сив, все едно с темперна боичка си наклепал механизма... Някак си не мога ли да намеря същото зъбно колело. То между другото не е като колелата на новите макара, ами едно съвсем обикновено плоско колело и по ръба зъбци... Абе още не е за пенсия а ако я пенсионирам оставам с една макара и леко не върви... :(
На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата

Мискин!
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Колеги , а къде мога да поправя едно Шимано - ветеран..... Купих го на символична цена преди 5 години от един познат , който заяви ,че на него му е подарена от.... ит. н. Има проблеми малки , но ми трябва специалист.Модела е Шимано Аеро -4010, произведено е според мен около 1993 - 94 година....
Христо - наслука на всички
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”