Не зная дали тук й е мястото,ама...

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

joco

Не зная дали тук й е мястото,ама...

Мнение от joco »

Колеги,пиша тук,защото се чете най-много.Става въпрос за статия във днешния в."Труд".Отнася се за измервания на здравина и дебелина на влакната.Шокиращо е,защото пишат че 80% от влакната имат в десетки% по-малка издръжливост.Нека модераторите да преценят дали е за тук,но ви съветвам да прочетете статията.
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

НЕ МОЙ СЕ ШОКИРА БРАТО-ПЪЛНО Е С МЕНТЕТА ТА ЗАТВА Е ТАКА
joco

Мнение от joco »

ribaria1 написа:НЕ МОЙ СЕ ШОКИРА БРАТО-ПЪЛНО Е С МЕНТЕТА ТА ЗАТВА Е ТАКА
Не е за това,ами и в двата клуба току се появи:"Помагайте,защото скъсах...."И се почват едни-вирбел,повод и т.н.И едни препоръки: лови с еди кое си,защото аз съм доволен ит.н.И като имаш предвид,че проверката е направена във Варшава,сигурно у нас ще е още по-трагично.
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

АБЕ ТИ НЕКА СИ СЛУЧИШ НА НЕКВО МЕНТЕ ПА СЕТНЕ ХОДИ МУ ПРАВИ
КВИТО ЩЕШ МОНТАЖИ.ДА НЕ ГОВОРИМ ПЪК ЗА ПОТЪВАЩИТЕ...
СЛАГАШ НОВОТО ВЛАКНО-ЕСТЕСТВЕНО КУПЕНО СЛЕД ЯКА РЕКЛАМА
НА ЧОВЕКО ЗАД ЩАНДА И КВО... ПОЧВА СЕ ЕДНО ЯКО РЪЧКАНЕ ИЗ
ВОДАТА АМА НЕ ПОТЪВА И ТВА СИ Е. ТА СЕТНЕ ТРЯБВА И СПРЕЙ
ДА МУ ЗЕМАМ ПА БЕЛКИМ ПОТЪНЕ.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Затова аз правя следното !

Избирам си един магазин и ако ще за 1 доза червей да е отивам там и след време се опознаваме почваме да си приказваме ставаме приятели и дори вече ми правят 10% отстъпки винаги и като зимам нещо ми казват кое е хубаво кое е менте аве много ми помагат хората дават ми да пробвам мисините дали държат !

Пък като ходя на язовир като им направя голям оборот ни подарява захранката която е поне 12 лева !

Мисля че това е хитрото решение да се спасиме от ментетата !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Как няма да има ментета ве колега като оригиналните корди , пръчки и други такъми са безбожно скъпи , хубава корда примерно на трабуко е от порядъка на 30-40 лева , а ако имаш 5-6 и повече пръчки колко пари требе да дадеш като включим и резервните шпули?
Не че харесвам ментетата, но колко хора могат да си го позволят? :roll:
Работата е за хора , които не ходят на риба :)
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

30-40 лева корда :!: :?: Е тва не ми се вярва...Копувайте маркови влакна само от представителите на съответната фирма за България,за да няма изненади.А на влакната трябва да слагат дата на производство,защото никой не може да ме обеди,че и най-хубавото влакно,след като престой няколко години на щанда или в склада,има еднакви показатели и качества.
kiilsp
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kiilsp »

колеги,ето ви един сайт за хубави http://www.robinsonbg.com/catalog.php/a ... wcat/id.3/ влакна :lol:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Междодругото сайта е на шефа на магазина от който аз купувам с него съм много добър авер вече !
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Макарата , настройката на аванса , първия водач на пръчката и човека зад влакното са важни , а ако ще дърпате дръглива Жигула , има въжета за теглене :( :( :(
На платено не одим !
Icko_
новобранец
новобранец

Мнение от Icko_ »

Mislia,4e nai-podhodia6to e po-mekoto vlakno.Naskoro si kupih po-tvyrdo za kusteci,zabravih kakva marka be6e,no dokolkoto razbrah e vode6ta i harakteristikite na vlaknoto si biaha naistina mnogo dobri,no za syjalenie izleze pylen bokluk,6to se otnasia za vyzlite,kysa6e se kato konec.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Има си и меки и твърди влакна,при това хубави и от двата вида.Меко или твърдо?Зависи как ловиш.И още нещо - пробвайте да използвате възлите,показани на ролките на влакната(обикновено има препоръчани).
Аватар
Tervel
новобранец
новобранец

Мнение от Tervel »

Аз използвам за риболов на плувка Tubertini Gorilla uc-4 Страшно влакно е.Изключително здраво и чисто прозрачно във вода.

0.25 е с характеристики 8.470кг
0.14 е с характеристики 3.300кг

В зависимост какви риби ще ловя сменям шпулите.10 лева ролката съм взимал.Не е много скъпа, но е много качествена корда.
Изображение

Дънните сса ми оборудвани с Lazer Specimen Carp

0.30 8kg(издържа много.Не съм слагал по дебело щото честно казано не виждам смисъл)
Кафява е и се слива доре с обстановакта в българските язовири.

Изображение

Значи чувал съм че влакната трябва да се сменят през два сезона.Вие как мислите по въпроса.Аз лично в началото на всеки сезон ги преглеждам дал иса много протрити и решавам на момента
Най-голямата риба е изпуснатата!
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Аз използвам Daiwa не знам колко са ориджинал ,но са доста здрави и най важното струват 2.00лв.Сменям ги в начакото на секи сезон.
Аз също действам като kalkan4o - познавам се със собственика на магазина от който пазарувам - и му се доверявам ,когато ми препоръчва някой артикул.

Наслука.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

tetko написа:Аз използвам Daiwa не знам колко са ориджинал ,но са доста здрави и най важното струват 2.00лв.Сменям ги в начакото на секи сезон.
Аз също действам като kalkan4o - познавам се със собственика на магазина от който пазарувам - и му се доверявам ,когато ми препоръчва някой артикул.

Наслука.
Разбирасе това е тайната на успеха :D !

Ся ще ви дам за пример една случка да разберете за какво става реч...!

Значи отивам в рибарски магазин да си купувам пръчка от най-малоумната марка Граувел (Grauvell) ама аз тогова нищо не разбирах почти нищо и риших да си купя мисина за морето и си зех ТЕКЛОН 0,20 и пишеше че издържа 4,6кг ПРИ ВЪЗЕЛ което намалява значително здравината (около 15% според мене) и аз повярвах купих си я и си я ползвам даже и още я имам и незнаех че са ми излъгали за килограмите докато не си купих ролка 2 пъти по ефтина на Шекспир (Shakespare) същата дължина обаче издържаже 3,3кг без възел и беше дебело 0,25 а неможах да я скъсам с ръце докато Граувел-а го късам както си поискам от от това си правя изводи че шекспира е 2 пъти по ефтин и 2 пъти по здрав !
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”