Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

зимен риболов на клен
Модератор: sapuna
-
- новобранец
зимен риболов на клен
искам съвет за риболов на речен клен прес зиматабих искал да знам за сички тънкости свързани с това . Благодаря предварително. :) :smt090
- legion
- научил се да хвърля
Щом е така трия
Само дето не става
Надявам се и вие ще спрете да ходите на нощен риболов

Последно промяна от legion на Вто Ное 22, 2005 5:29 pm, променено общо 3 пъти.
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Бах бааа му
Се си смислувам че освен писането на маймуница не е ама ич добре да се проповядват бракониерски начини на риболов
Това дал ш му викаш драскане , търмъчене или некак друго ядче си е се гняс

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Това мнение наистина си е за триене, а авторът за некои работи...
Начи инак за зимен риболов на кефал: Намираш си някое по-бавно и дълбоко местенце, хубаво е да има укрития по дъното. Хвърляш така, че стръвта да се влачи по дъното. Стръв- бяло червейче, сиво червейче, зелено червейче, торно червейче, дървесно червейче (това е много добро, ако си намериш дърво, от което да го изчагърташ. Аз от един стар трикрилен гардероб колко си събрах
:):) ). Освен това малка рибка(от плевелен вид!) . По мое мнение през зимата кефала не налита много на такава. И на другите стръви може да хванеш килограмов екземпляр. Също и други стръви - пилешко черво, малко сварено картофче леко обелено , топченце топено сирене...
Куките са по-малки от през лятото -10 номер примерно. Кордица 0.16-0.18. (зависи от големината на рибите) По-малка и фина плувка. Не хвърляш нвътре-кефалите се въртят по-близо край брега. Кълването е бавно и мудно (за разлика от лятото), но ясно се разбира, като дойде сюблимния момент. Не се и борят така , както през лятото и излизат като водорасли ...
ако искаш може и да си подхраниш, но за кефал не е особено продуктивно...
Начи инак за зимен риболов на кефал: Намираш си някое по-бавно и дълбоко местенце, хубаво е да има укрития по дъното. Хвърляш така, че стръвта да се влачи по дъното. Стръв- бяло червейче, сиво червейче, зелено червейче, торно червейче, дървесно червейче (това е много добро, ако си намериш дърво, от което да го изчагърташ. Аз от един стар трикрилен гардероб колко си събрах

Куките са по-малки от през лятото -10 номер примерно. Кордица 0.16-0.18. (зависи от големината на рибите) По-малка и фина плувка. Не хвърляш нвътре-кефалите се въртят по-близо край брега. Кълването е бавно и мудно (за разлика от лятото), но ясно се разбира, като дойде сюблимния момент. Не се и борят така , както през лятото и излизат като водорасли ...
ако искаш може и да си подхраниш, но за кефал не е особено продуктивно...
- legion
- научил се да хвърля
Щом е така трия
Само дето не става

Последно промяна от legion на Вто Ное 22, 2005 5:29 pm, променено общо 2 пъти.
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

Легиончо, някак си т"ехниката" ти не се напасва към "нормалния" риболов. Това с ефирното оловце 20 гр. и кордичката 0.40...а за тройчиците да не говорим...legion написа:От когаПавел Иванов написа:Бах бааа му![]()
![]()
Се си смислувам че освен писането на маймуница не е ама ич добре да се проповядват бракониерски начини на риболов
![]()
![]()
Това дал ш му викаш драскане , търмъчене или некак друго ядче си е се гняс
![]()
![]()
![]()
![]()
И къде пише че е бракониерски начин на риболов?!?До колкото знам е законно да сложиш до 2 кукички на въдицата и да ловиш риба?Ако бъркам поправяйте!!!
А ако ще сме такива пичове то нощния риболов си е бракониерстово.Сложи си ръка на междинния крак и кажи че никога не си го практикувал,пък после псувай на воля
Има неща , които не са незаконни, доколкото не се споменават изрично в закона, но най-малко са неморални. И аз още се чудя защо твоето мнение стои тук. Защото в случая , ако го дялнат, това не би било цензура, доколкото популяризираш такива видове рибоубийство...инак аз бих си го изтрил сам. При което можеш да разчиташ , че и аз ще махна моите постове...
- legion
- научил се да хвърля
Щом е така трия
Само дето не става

Последно промяна от legion на Вто Ное 22, 2005 5:27 pm, променено общо 3 пъти.

- barutchiata ©
- Администратор
Верно е че този метод има много превърженици в този район а и не само там.Защо е намерил толкова много подражатели този метод
Много просто
Много риба в реката а и се вижда как играе.Обаче майстори малко.А аджамии много и кво им остава овен да си драскат.Те иначе риба няма да хванат.А никак не е гот да се прибереш без риба
Хващал съм риби раздрани от тройки , жалка картина.
Та в този ред на мисли това може и да не е забранен риболов но за мен си е бракониерство,просто въпрос на гледна точка

Много просто

Много риба в реката а и се вижда как играе.Обаче майстори малко.А аджамии много и кво им остава овен да си драскат.Те иначе риба няма да хванат.А никак не е гот да се прибереш без риба
Хващал съм риби раздрани от тройки , жалка картина.

Та в този ред на мисли това може и да не е забранен риболов но за мен си е бракониерство,просто въпрос на гледна точка
- barutchiata ©
- Администратор
Такаа! Порових се в ЗРА и открих това:
Чл. 37. Забранява се извършването на стопански и любителски риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 чрез косене (търмъчене)
Е хаиде със здраве.И не давайте съвети без да сте сигурни кое е разрешено и кое е БРАКОНИЕРСТВО
А в допълнителни разпоредби пише:
15. "Косене (търмъчене)" е риболов чрез използване на малоразмерни мрежени уреди или куки, при който с резки движения се улавят или пробождат и закачват отделни екземпляри риби
Чл. 37. Забранява се извършването на стопански и любителски риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 чрез косене (търмъчене)
Е хаиде със здраве.И не давайте съвети без да сте сигурни кое е разрешено и кое е БРАКОНИЕРСТВО
А в допълнителни разпоредби пише:
15. "Косене (търмъчене)" е риболов чрез използване на малоразмерни мрежени уреди или куки, при който с резки движения се улавят или пробождат и закачват отделни екземпляри риби
Последно промяна от barutchiata © на Вто Ное 22, 2005 7:51 pm, променено общо 2 пъти.
legion написа:Връзва се едно оловце(10-20гр.)след него повод 40см някъде с 1-2 големи(номер 1 или 2) тройни куки.Влакното да е по-дебело 0.40мм нагоре.И си готов хвърляш драскаш,драскаш и т.н.......
И къде най-често закачваш уловените риби ???
Не разбрах каква стръв използваш и как се закачва ???
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Левака написа:Баси направо не ми се вярва че има хора които не знаят(или се правят че не знаят) кои начини на риболов са бракониерски.
Този начин на риболов е една от причините рибата в Струма да намалее значително в последните години.
Така им оттърваааааааааааа
За един ден на риба , Господ два дена дава !
- barutchiata ©
- Администратор
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър