р. Въча - 29.10.2005

Модератори: bobopeli, sapuna

Djuka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

р. Въча - 29.10.2005

Мнение от Djuka »

Това което ни се случи беше просто уникално!!! Такива неща стават само в България!!!
Тръгнахме с приятелката ми в събота сутринта за р. Въча, целта ни беше мястото което ми каза ElGato. Стигнахме до там, пробвах на 2-3 места по реката с блесната, но без резултат. Точно преди бента си намерихме едно хубаво място и влезнахме до реката. Хвърлих една въдица на тапа с каракудка, а с другата си мятках на блена. Даже и слънце изгря, разкошотия! И точно след 5 мин. се случи това...
...Както си мяткам усещам, че краката са ми във водата и си помислих, че съм се предвижил напред без да се усетя :), но уви, въдицата с тапата беше вече под водата! Обръщаме се да видим назад как е положението, и какво да видиме, всичко беше във вода! Събрахме си багажа и тръгнахме към колата, но водата вече беше стигнала до кръста :shock:! Намокрихме се целите, и куфара ми се напълни с вода, и изобщо скапана история! :( Съблякохме се, парното до дупка, и си тръгнахме. Срещнахме един овчар по пътя, и той ни каза, че изпускали яз. Кричим. Водата на места беше стигнала до пътя, ако се бяхме забавили 5-10 мин., щяхме да си останем там!!! :(
И си мисля, дали е правилно това което става, да си източват язовирите както и когато си пожелаят?!?!?!
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

КОЛЕГА НЕ ЗНАМ ДАЛИ И В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ Е ТАКА ,НО И АЗ
ПЪК И МНОГО РИБАРИ ДЕТО ХОДЯТ ПО ЧЕСТО НА ИВАЙЛОВГРАД
СА ИМАЛИ СЪЩИТЕ ПРОБЛЕМИ.ГОВОРЯ ЗА ВРЕМЕТО ОТПРЕДИ 15-20
ГОДИНИ-НА ПАЛАТКА ,ТАКЪМИТЕ РАЗПЪНАТИ ПО КОНЕЦ /ТОГАВА
БЯХА НА МОДА ТИЯ КЪСИТЕ ПРЪЧКИ-"DONAU"/.ВЕЧЕРТА СЪОТВЕТНО
РАКИЙКА САЛАТИ ,СКАРАТА ДИМИ, А НА СУТРИНТА :x -ИЗНЕНАДААА-
САМО ВЪРХОВЕТЕ СЕ ПОДАВАТ ОТ ВОДАТА. ТА ЗАТОВА ВЕЧЕ КАТО ПРАВИМ БИВАК ГЛЕДАМЕ ДА СМЕ ПО ДАЛЕЧКО ОТ ВОДАТА ЧЕ ПОСЛЕ
ЯЗЪК ЗА НОВИТЕ "ПУШКИ" 8)
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Е... аз съм виждал колеги , които си разпъват палатката вечер в напоителния канал , че било много равно , а на сутринта... :D :D :D
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Виже ся колега , аз съм израснал покрай р.Въча , винаги от както се помня реката на обяд е пускат и след обяд я спират от язовира , грешката е моя , че не те предупредих но ние местните си го знаем това . Понякога бавно се покачва , а понякога идва с приливна вълна. Иначе е прекрасна река. В неделя хванахме три щуки там :wink: , набарахме и пасаж от кефали и успешно почнаха да гонят блесната , но пуснаха реката и прецакоха цялата работа :x
Работата е за хора , които не ходят на риба :)
Djuka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Djuka »

И за това, най-вероятно, няма да стъпя повече там!!! :)
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Виж ся , ако не испускат реката ще стани като река Марица , и казвам ти положението ще бъде по-лошо , така си е от години :shock:
Djuka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Djuka »

Преди бента ли ловиш щуките?
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

АБЕ НЕЩО НЕ РАЗБРАХ КАКВО И Е ЛОШОТО НА МАРИЦА.. :?:
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

ВЯРНО С ВОДАТА МАЙТАП НЯМА.. АМА ТВА ДИГАНЕ СВАЛЯНЕ НА ВОДАТА СЕ ОТРАЗЯВА МНООГО НЕГАТИВНО НА НАШТЕ РЕЗУЛТАТИ.
ЗА ПРИМЕР САМО -СЛЕД ТВОИТЕ ГОСТИ ДЕТО БЯХА НА ЛИКА ГЬОЛ, БЯХА МОИ ПРИЯТЕЛИ ОТ СВИЛЕНГРАД, МОЩНО ПАДАНЕ И ДИГАНЕ
НА ВОДАТА И КАТО РЕЗУЛТАТ НИТО ЕДНО ПОЧУКВАНЕ НА ДЪННИТЕ.
ШАРАНА НЕ КЛЬОПА ПА И НЕ САМО ТОЙ.А ТВОИТЕ ХОРА ИМАХА НЕКВИ УСПЕХИ.. НЕ ЧЕ КАТО ГО ПИША НЕЩО КЕ СЕ ПРОМЕНИ АМА МАЛКО
ДА ИЗЛЕЕМ "МЪКАТА"... НЪЛ ТЪЙ...
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
Djuka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Djuka »

ElGato, кажи къде ги ловиш тия щуки, преди или след бента? :)
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Да преди бента я ловя , там има едно разширение , също и кефал големи парчета , а въча от 30 год. я изпускат по малко всеки ден , е някой път е изпускат по бързо та идва на приливна вълна а на Марица кво да и има , пуснаха я веднъж отнеси няколко моста , стотина къщи , и най-вече развали хубавите места за ловене на риба , ся дъното е гладко , няма ги лъгъмите и тая риба къде ще се спре та да я фаним :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”