Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р. Въча - 29.10.2005
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
р. Въча - 29.10.2005
Това което ни се случи беше просто уникално!!! Такива неща стават само в България!!!
Тръгнахме с приятелката ми в събота сутринта за р. Въча, целта ни беше мястото което ми каза ElGato. Стигнахме до там, пробвах на 2-3 места по реката с блесната, но без резултат. Точно преди бента си намерихме едно хубаво място и влезнахме до реката. Хвърлих една въдица на тапа с каракудка, а с другата си мятках на блена. Даже и слънце изгря, разкошотия! И точно след 5 мин. се случи това...
...Както си мяткам усещам, че краката са ми във водата и си помислих, че съм се предвижил напред без да се усетя
, но уви, въдицата с тапата беше вече под водата! Обръщаме се да видим назад как е положението, и какво да видиме, всичко беше във вода! Събрахме си багажа и тръгнахме към колата, но водата вече беше стигнала до кръста
! Намокрихме се целите, и куфара ми се напълни с вода, и изобщо скапана история!
Съблякохме се, парното до дупка, и си тръгнахме. Срещнахме един овчар по пътя, и той ни каза, че изпускали яз. Кричим. Водата на места беше стигнала до пътя, ако се бяхме забавили 5-10 мин., щяхме да си останем там!!!
И си мисля, дали е правилно това което става, да си източват язовирите както и когато си пожелаят?!?!?!
Тръгнахме с приятелката ми в събота сутринта за р. Въча, целта ни беше мястото което ми каза ElGato. Стигнахме до там, пробвах на 2-3 места по реката с блесната, но без резултат. Точно преди бента си намерихме едно хубаво място и влезнахме до реката. Хвърлих една въдица на тапа с каракудка, а с другата си мятках на блена. Даже и слънце изгря, разкошотия! И точно след 5 мин. се случи това...
...Както си мяткам усещам, че краката са ми във водата и си помислих, че съм се предвижил напред без да се усетя

И си мисля, дали е правилно това което става, да си източват язовирите както и когато си пожелаят?!?!?!
- ribaria1
- ще става разбирач
КОЛЕГА НЕ ЗНАМ ДАЛИ И В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ Е ТАКА ,НО И АЗ
ПЪК И МНОГО РИБАРИ ДЕТО ХОДЯТ ПО ЧЕСТО НА ИВАЙЛОВГРАД
СА ИМАЛИ СЪЩИТЕ ПРОБЛЕМИ.ГОВОРЯ ЗА ВРЕМЕТО ОТПРЕДИ 15-20
ГОДИНИ-НА ПАЛАТКА ,ТАКЪМИТЕ РАЗПЪНАТИ ПО КОНЕЦ /ТОГАВА
БЯХА НА МОДА ТИЯ КЪСИТЕ ПРЪЧКИ-"DONAU"/.ВЕЧЕРТА СЪОТВЕТНО
РАКИЙКА САЛАТИ ,СКАРАТА ДИМИ, А НА СУТРИНТА
-ИЗНЕНАДААА-
САМО ВЪРХОВЕТЕ СЕ ПОДАВАТ ОТ ВОДАТА. ТА ЗАТОВА ВЕЧЕ КАТО ПРАВИМ БИВАК ГЛЕДАМЕ ДА СМЕ ПО ДАЛЕЧКО ОТ ВОДАТА ЧЕ ПОСЛЕ
ЯЗЪК ЗА НОВИТЕ "ПУШКИ"
ПЪК И МНОГО РИБАРИ ДЕТО ХОДЯТ ПО ЧЕСТО НА ИВАЙЛОВГРАД
СА ИМАЛИ СЪЩИТЕ ПРОБЛЕМИ.ГОВОРЯ ЗА ВРЕМЕТО ОТПРЕДИ 15-20
ГОДИНИ-НА ПАЛАТКА ,ТАКЪМИТЕ РАЗПЪНАТИ ПО КОНЕЦ /ТОГАВА
БЯХА НА МОДА ТИЯ КЪСИТЕ ПРЪЧКИ-"DONAU"/.ВЕЧЕРТА СЪОТВЕТНО
РАКИЙКА САЛАТИ ,СКАРАТА ДИМИ, А НА СУТРИНТА

САМО ВЪРХОВЕТЕ СЕ ПОДАВАТ ОТ ВОДАТА. ТА ЗАТОВА ВЕЧЕ КАТО ПРАВИМ БИВАК ГЛЕДАМЕ ДА СМЕ ПО ДАЛЕЧКО ОТ ВОДАТА ЧЕ ПОСЛЕ
ЯЗЪК ЗА НОВИТЕ "ПУШКИ"

- ElGato
- научил се да хвърля
Виже ся колега , аз съм израснал покрай р.Въча , винаги от както се помня реката на обяд е пускат и след обяд я спират от язовира , грешката е моя , че не те предупредих но ние местните си го знаем това . Понякога бавно се покачва , а понякога идва с приливна вълна. Иначе е прекрасна река. В неделя хванахме три щуки там
, набарахме и пасаж от кефали и успешно почнаха да гонят блесната , но пуснаха реката и прецакоха цялата работа 

Работата е за хора , които не ходят на риба 

- ribaria1
- ще става разбирач
ВЯРНО С ВОДАТА МАЙТАП НЯМА.. АМА ТВА ДИГАНЕ СВАЛЯНЕ НА ВОДАТА СЕ ОТРАЗЯВА МНООГО НЕГАТИВНО НА НАШТЕ РЕЗУЛТАТИ.
ЗА ПРИМЕР САМО -СЛЕД ТВОИТЕ ГОСТИ ДЕТО БЯХА НА ЛИКА ГЬОЛ, БЯХА МОИ ПРИЯТЕЛИ ОТ СВИЛЕНГРАД, МОЩНО ПАДАНЕ И ДИГАНЕ
НА ВОДАТА И КАТО РЕЗУЛТАТ НИТО ЕДНО ПОЧУКВАНЕ НА ДЪННИТЕ.
ШАРАНА НЕ КЛЬОПА ПА И НЕ САМО ТОЙ.А ТВОИТЕ ХОРА ИМАХА НЕКВИ УСПЕХИ.. НЕ ЧЕ КАТО ГО ПИША НЕЩО КЕ СЕ ПРОМЕНИ АМА МАЛКО
ДА ИЗЛЕЕМ "МЪКАТА"... НЪЛ ТЪЙ...
ЗА ПРИМЕР САМО -СЛЕД ТВОИТЕ ГОСТИ ДЕТО БЯХА НА ЛИКА ГЬОЛ, БЯХА МОИ ПРИЯТЕЛИ ОТ СВИЛЕНГРАД, МОЩНО ПАДАНЕ И ДИГАНЕ
НА ВОДАТА И КАТО РЕЗУЛТАТ НИТО ЕДНО ПОЧУКВАНЕ НА ДЪННИТЕ.
ШАРАНА НЕ КЛЬОПА ПА И НЕ САМО ТОЙ.А ТВОИТЕ ХОРА ИМАХА НЕКВИ УСПЕХИ.. НЕ ЧЕ КАТО ГО ПИША НЕЩО КЕ СЕ ПРОМЕНИ АМА МАЛКО
ДА ИЗЛЕЕМ "МЪКАТА"... НЪЛ ТЪЙ...
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
- ElGato
- научил се да хвърля
Да преди бента я ловя , там има едно разширение , също и кефал големи парчета , а въча от 30 год. я изпускат по малко всеки ден , е някой път е изпускат по бързо та идва на приливна вълна а на Марица кво да и има , пуснаха я веднъж отнеси няколко моста , стотина къщи , и най-вече развали хубавите места за ловене на риба , ся дъното е гладко , няма ги лъгъмите и тая риба къде ще се спре та да я фаним 

Работата е за хора , които не ходят на риба