Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Накеф(ал)ихме се!
Накеф(ал)ихме се!
Този излет е от петък, 3 април 2009, но го пускам чак сега, защото се прибрах едва днес по обяд. С колегите Васко и Виктор решихме да направим тематичен риболов на речен кефал, като Васко искаше да си пробва директния телескоп. Захранка, стръв, влакна и такъми от един магазин край Ботевградско шосе, газ по магистрала Хемус и след петдесет минути бяхме на платения водоем край село Гурково , Ботевградско. А там нямаше жива душа, а наоколо прекрасна природа, чистота и птичи песни.
Преди още да сме забъркали и хвърлили захранката, Васко заметна с директния, на стръв бял червей и последва моментално кълване - един хубав клен, около 400 грама.

Но всички в бързането бяхме си забравили кеповете в София и се наложиха аматьорски изпълнения от рода на придърпване и тътрузене по брега. Васко скубна още два-три подобни рибока, а на нас с Виктор не искаше и да пипне.После подадохме захранката на топки, които за известно време разгониха рибата,но след успокояването на обстановката, пак кълвеше само на директния на Васко. Оказа се, че причината е в куката - сменихме белите куки с черни, 14 номер на Оунър и Виктор тутакси хвана приличен кефал:

Но липсата на кеп води до това:

Накрая все пак се разписах и аз:

Даже по едно време ги заскубахме по два едновременно:

А ето го крайният улов:

И двамата основни герои на деня, които ще станат добри студенти от Риболовната академия "Негован"!

Изкарахме си супер, привечер момчетата се прибраха в София, а аз останах да садим компиро!
Забележка:Понеже винаги възникват сходни въпроси, трябва да подчертая, че язовирът в Гурково, Ботевградско е платен - входна такса 4 лева, а речният кефал, каракудата и линът не се заплащат на килограм. Има още шаран 5 лева, бял амур 5 лева, сом 6 лева, рибата може да се връща, ако не е хамалски наранена. Препоръчвам ви да се ходи през седмицата, както ние отидохме в петък на спокойствие и красота. В събота и неделя става доста шумно от местни колеги и "весели" компании. От София са около 70 километра.
Преди още да сме забъркали и хвърлили захранката, Васко заметна с директния, на стръв бял червей и последва моментално кълване - един хубав клен, около 400 грама.

Но всички в бързането бяхме си забравили кеповете в София и се наложиха аматьорски изпълнения от рода на придърпване и тътрузене по брега. Васко скубна още два-три подобни рибока, а на нас с Виктор не искаше и да пипне.После подадохме захранката на топки, които за известно време разгониха рибата,но след успокояването на обстановката, пак кълвеше само на директния на Васко. Оказа се, че причината е в куката - сменихме белите куки с черни, 14 номер на Оунър и Виктор тутакси хвана приличен кефал:

Но липсата на кеп води до това:

Накрая все пак се разписах и аз:

Даже по едно време ги заскубахме по два едновременно:

А ето го крайният улов:

И двамата основни герои на деня, които ще станат добри студенти от Риболовната академия "Негован"!

Изкарахме си супер, привечер момчетата се прибраха в София, а аз останах да садим компиро!
Забележка:Понеже винаги възникват сходни въпроси, трябва да подчертая, че язовирът в Гурково, Ботевградско е платен - входна такса 4 лева, а речният кефал, каракудата и линът не се заплащат на килограм. Има още шаран 5 лева, бял амур 5 лева, сом 6 лева, рибата може да се връща, ако не е хамалски наранена. Препоръчвам ви да се ходи през седмицата, както ние отидохме в петък на спокойствие и красота. В събота и неделя става доста шумно от местни колеги и "весели" компании. От София са около 70 километра.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Re: Накеф(ал)ихме се!
Е верно сте се накефалили, барво много готин излет сте си спретнали и добри рибета сте си наловили,сега ти си ДОЦЕНТА на кефалите
Евала.

Чаушана са лови на тиливизор,майна.
Браво колега,супер излет и ралакс!Ама айде да не се превземаме толкова за кепа,не си ловил цял живот с кеп нали?И аз често ловя кефал по струма на моха,но ловя без кеп-това значи ли че съм аматьор? 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво Доц
супер кленове-супер трпка 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Защо ли никога не съм се съмнявал в теб бе Доценте?!?!?!

Имаш крава - пиеш мляко , нямаш крава - пиеш ...уиски
-
- и господ не е толокова добър
Хубав репортаж и хубав риболов

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Наистина красиво местенце,пък и рибоци държи 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ники,нещо калкан такова,поне не клъвна ли?
Иначе гледам учат се младежите,следващия път по голям успех.

Иначе гледам учат се младежите,следващия път по голям успех.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Страхотни кефали .Браво.Другия път повече.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Остави Доцента, аз най се изкеф(ал)их на СТУДЕНТИТЕ! Расте добра смяна, момциsarafov написа:Е верно сте се накефалили, барво много готин излет сте си спретнали и добри рибета сте си наловили,сега ти си ДОЦЕНТА на кефалитеЕвала.

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
- flyester
- разбира нещата
Браво супер риболов

- MAESTROTO
- ще става разбирач
Доценте,хубав излет.Аз ще ти пусна ЛС ,когато съм около София .Да отидем на някой водоем и да усвоявам тактиките на Негованската школа.
Кефа цена няма!