2.5 или 4 к.с

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

uldo
новобранец
новобранец

2.5 или 4 к.с

Мнение от uldo »

Здравейте колеги,прочетох всичко от Екипировка но никъде не намерих отговор но въпроса ми,а той е. Имам лодка 2.70м ползвам я за тролинг и я бутам с един Салют 2к.с ,сега искам да си купя някой по надежден мотор но се двоумя какъв да е.Моля компетентните колеги да споделят какво е предимството на двигател 4к.с пред 2.5к.с при положение че и с двата не мога да глисирам .Посъветвайте ме на кой да се спра при положение че може да сменя и лодката с 3.0м максимум.Ако колегите с такива мотори се включат в темата с мнения ще бъде чудесно. Благодаря на всички предварително
georg

Re: 2.5 или 4 к.с

Мнение от georg »

Щом има вариант да смениш лодката с по-голяма,вземай 4к.с.,а ако го вземеш и 4тактов,ще е още по-добре!
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

uldo написа:при положение че и с двата не мога да глисирам .
Взимаш 2.5к.с. , разликата в скоростта ще е 1-2 км/ч. , но разликата в килограмите е 1:2 , цената тоже.
Моето Сузуки /цък тук/ е 13 кг. и харчи на тролене 120 мл./час , с един резервоар - 8 часа и ги продаваха и на лизинг.
ps: С Марко мислим по един и същ начин, по едно и също време :lol: :lol: :lol:
На платено не одим !
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Според мен разликата е единственно в сигурността.Имал съм проблем при силен насрещен вятър ,двигателят ми/тогава бях с Джонсън 2т. 4 к./ загряваше при по-продължителна употреба на 3/4 от газта с лодка 2.85.Предполагам,че може да е имал проблем с охлаждането,но след кратко допитване във форума го смених с нов Ямаха 4к.4т.За жалост все още не ми е останало време да го пробвам,още си е в кашона.Сън не ме лови да го пробвам,но нямам време.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Четворката,дали ще носиш няколко килог.повече или не се тая.И двата са леки.
За горивото същото се отнася.Ако имаш възможност скачай направо на 10.
Рано или късно се стига до там. :supz:
Изображение
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

вервай ми разликата е в този
:arrow: Изображение
А дали ще носиш 17 или 23 се тая.Поне за мен.
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

до 25кг (4 или 5кс) се носи без проблем... 38кг (10кс) става но на къси разстояния... 49кг (15кс) трудна работа без количка... но не е невъзможно - днес монтирах една 15-ка на надуваема 4.10м за около 5минути...

Цената между 2.5 и 5кс не е двойна, осван това 4(5) кс има задна скорост и може да се монтира външен резервоар (за по-дълги разстояния м Дунав или морето например)...

За тролинг и къси разстояния спокойно може да вземеш и 2.5кс или 2.6кс :wink:
фишфрена
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от фишфрена »

Ако си с колесар, колко тежи двигателя не е важно защото той си стои на лодката при транспорт.
Аз мисля, че по-голям мотор е по-добре.
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Човека каза,че е за лодка 2.75.Смятам,че 4/5 коня е максимума.При повече коне има опасност от "задно салто".Повечето коне носят и повече килограми и то извън борда,което ги и увеличавадопълнително.Ако си решил да сменяш лодката с доста по-голяма добре,ама ако вземаш 3.00 м. по-голям не ти трябва.Такова е и предписанието на производителите.Когато си я купувал тази лодка,би трябвало да ти връчат и сертификат с характеристики.Там пише какъв двигател е допустим.Да ти кажа ,и аз преди време бях се насочил към 9.9 Ямаха,защото "му ядох главата" веднъж на Ивайловград с малък мотор.Добре,че дойде един колега дойде и ме измъкна като тапа след почти едночасова борба със стихията/беше излезнал доста силен вятър/.Тогава се зарекох,че и аз ще си взема голям двигател,но като се порових из форума стигнах до това заключение.Това е моето мнение,не искам да ангажирам никого с него, но го изказвам от позицията на минал по този път.Каквото и да предприемеш-успех.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
valeri_1914@abv.bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valeri_1914@abv.bg »

Колега взимай 4к.с.по добър е ,тежи 23кг.В момента във София има изложение на лодки.Ямаха дава 10% отстъпка .
gabynich
новобранец
новобранец

Мнение от gabynich »

Извинявам се че пиша от тук ама нещо не мога да влеза с моя акаунт(аз пуснах темата).Забравих да допълня че на лодката и дават макс.4к.с така че варианта за по голям отпада.Разбрах че разликата в максималната скорост между двата двигатела е минимална.Остава да си отгаворя само дали си заслужава мъкненето на по тежкия двигател заради една задна скорост и един вход за външен резервоар(за други предимства на 4к.с не разбрах).Междувпрочем колко може да е максималната скорост с такъв мотор.Със Салюта стигам 8км.ч.Много благодаря на всички отзовали се.Беше много полезно за мен
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Аз съм засичал скорстта на лодката дето ползвам с GPS. Лодката е Марипоса с двигател 2,6 на пълна газ се движи с 9км/ч.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

uldo написа:Здравейте колеги,прочетох всичко от Екипировка но никъде не намерих отговор но въпроса ми,а той е. Имам лодка 2.70м ползвам я за тролинг и я бутам с един Салют 2к.с ,сега искам да си купя някой по надежден мотор но се двоумя какъв да е.Моля компетентните колеги да споделят какво е предимството на двигател 4к.с пред 2.5к.с при положение че и с двата не мога да глисирам .Посъветвайте ме на кой да се спра при положение че може да сменя и лодката с 3.0м максимум.Ако колегите с такива мотори се включат в темата с мнения ще бъде чудесно. Благодаря на всички предварително
Ако Салюта те е бутал доволно,
вземи си пак около 2-3к.с.
Другото е тежест в повече.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

Благодаря за информацията,все пак мисля че ще се спра на 2.5к.с още повече че Ямаха примерно е с повече от 30кубика повече от Салюта,така че мисля че ще ми стигне мощноста.Като се има в предвид че багажа винаги е в повече и по малкото тегло се оказва предимство.
petukingdom
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от petukingdom »

ULDO1 написа:Благодаря за информацията,все пак мисля че ще се спра на 2.5к.с още повече че Ямаха примерно е с повече от 30кубика повече от Салюта,така че мисля че ще ми стигне мощноста.Като се има в предвид че багажа винаги е в повече и по малкото тегло се оказва предимство.
Колега,не искам да те обърквам но с 4коня Т...цу и 3.20 лодка същата марка спокойно излизам на глисаж за секунди-сам в лодката естествено.А задната скорост е голямо предимство,ще се убедиш сам.Каквото и да си купиш да го ползваш мн години ти пожелавам,успех :!:
http://m.youtube.com/user/petukingdom" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”