Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

2.5 или 4 к.с
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
2.5 или 4 к.с
Здравейте колеги,прочетох всичко от Екипировка но никъде не намерих отговор но въпроса ми,а той е. Имам лодка 2.70м ползвам я за тролинг и я бутам с един Салют 2к.с ,сега искам да си купя някой по надежден мотор но се двоумя какъв да е.Моля компетентните колеги да споделят какво е предимството на двигател 4к.с пред 2.5к.с при положение че и с двата не мога да глисирам .Посъветвайте ме на кой да се спра при положение че може да сменя и лодката с 3.0м максимум.Ако колегите с такива мотори се включат в темата с мнения ще бъде чудесно. Благодаря на всички предварително
Re: 2.5 или 4 к.с
Щом има вариант да смениш лодката с по-голяма,вземай 4к.с.,а ако го вземеш и 4тактов,ще е още по-добре!
Взимаш 2.5к.с. , разликата в скоростта ще е 1-2 км/ч. , но разликата в килограмите е 1:2 , цената тоже.uldo написа:при положение че и с двата не мога да глисирам .
Моето Сузуки /цък тук/ е 13 кг. и харчи на тролене 120 мл./час , с един резервоар - 8 часа и ги продаваха и на лизинг.
ps: С Марко мислим по един и същ начин, по едно и също време

На платено не одим !
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Според мен разликата е единственно в сигурността.Имал съм проблем при силен насрещен вятър ,двигателят ми/тогава бях с Джонсън 2т. 4 к./ загряваше при по-продължителна употреба на 3/4 от газта с лодка 2.85.Предполагам,че може да е имал проблем с охлаждането,но след кратко допитване във форума го смених с нов Ямаха 4к.4т.За жалост все още не ми е останало време да го пробвам,още си е в кашона.Сън не ме лови да го пробвам,но нямам време.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Четворката,дали ще носиш няколко килог.повече или не се тая.И двата са леки.
За горивото същото се отнася.Ако имаш възможност скачай направо на 10.
Рано или късно се стига до там.
За горивото същото се отнася.Ако имаш възможност скачай направо на 10.
Рано или късно се стига до там.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
до 25кг (4 или 5кс) се носи без проблем... 38кг (10кс) става но на къси разстояния... 49кг (15кс) трудна работа без количка... но не е невъзможно - днес монтирах една 15-ка на надуваема 4.10м за около 5минути...
Цената между 2.5 и 5кс не е двойна, осван това 4(5) кс има задна скорост и може да се монтира външен резервоар (за по-дълги разстояния м Дунав или морето например)...
За тролинг и къси разстояния спокойно може да вземеш и 2.5кс или 2.6кс
Цената между 2.5 и 5кс не е двойна, осван това 4(5) кс има задна скорост и може да се монтира външен резервоар (за по-дълги разстояния м Дунав или морето например)...
За тролинг и къси разстояния спокойно може да вземеш и 2.5кс или 2.6кс

-
- научил се да хвърля
Ако си с колесар, колко тежи двигателя не е важно защото той си стои на лодката при транспорт.
Аз мисля, че по-голям мотор е по-добре.
Аз мисля, че по-голям мотор е по-добре.
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Човека каза,че е за лодка 2.75.Смятам,че 4/5 коня е максимума.При повече коне има опасност от "задно салто".Повечето коне носят и повече килограми и то извън борда,което ги и увеличавадопълнително.Ако си решил да сменяш лодката с доста по-голяма добре,ама ако вземаш 3.00 м. по-голям не ти трябва.Такова е и предписанието на производителите.Когато си я купувал тази лодка,би трябвало да ти връчат и сертификат с характеристики.Там пише какъв двигател е допустим.Да ти кажа ,и аз преди време бях се насочил към 9.9 Ямаха,защото "му ядох главата" веднъж на Ивайловград с малък мотор.Добре,че дойде един колега дойде и ме измъкна като тапа след почти едночасова борба със стихията/беше излезнал доста силен вятър/.Тогава се зарекох,че и аз ще си взема голям двигател,но като се порових из форума стигнах до това заключение.Това е моето мнение,не искам да ангажирам никого с него, но го изказвам от позицията на минал по този път.Каквото и да предприемеш-успех.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
-
- ще става разбирач
Колега взимай 4к.с.по добър е ,тежи 23кг.В момента във София има изложение на лодки.Ямаха дава 10% отстъпка .
Извинявам се че пиша от тук ама нещо не мога да влеза с моя акаунт(аз пуснах темата).Забравих да допълня че на лодката и дават макс.4к.с така че варианта за по голям отпада.Разбрах че разликата в максималната скорост между двата двигатела е минимална.Остава да си отгаворя само дали си заслужава мъкненето на по тежкия двигател заради една задна скорост и един вход за външен резервоар(за други предимства на 4к.с не разбрах).Междувпрочем колко може да е максималната скорост с такъв мотор.Със Салюта стигам 8км.ч.Много благодаря на всички отзовали се.Беше много полезно за мен
-
- ще става разбирач
Аз съм засичал скорстта на лодката дето ползвам с GPS. Лодката е Марипоса с двигател 2,6 на пълна газ се движи с 9км/ч.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ако Салюта те е бутал доволно,uldo написа:Здравейте колеги,прочетох всичко от Екипировка но никъде не намерих отговор но въпроса ми,а той е. Имам лодка 2.70м ползвам я за тролинг и я бутам с един Салют 2к.с ,сега искам да си купя някой по надежден мотор но се двоумя какъв да е.Моля компетентните колеги да споделят какво е предимството на двигател 4к.с пред 2.5к.с при положение че и с двата не мога да глисирам .Посъветвайте ме на кой да се спра при положение че може да сменя и лодката с 3.0м максимум.Ако колегите с такива мотори се включат в темата с мнения ще бъде чудесно. Благодаря на всички предварително
вземи си пак около 2-3к.с.
Другото е тежест в повече.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Благодаря за информацията,все пак мисля че ще се спра на 2.5к.с още повече че Ямаха примерно е с повече от 30кубика повече от Салюта,така че мисля че ще ми стигне мощноста.Като се има в предвид че багажа винаги е в повече и по малкото тегло се оказва предимство.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега,не искам да те обърквам но с 4коня Т...цу и 3.20 лодка същата марка спокойно излизам на глисаж за секунди-сам в лодката естествено.А задната скорост е голямо предимство,ще се убедиш сам.Каквото и да си купиш да го ползваш мн години ти пожелавам,успехULDO1 написа:Благодаря за информацията,все пак мисля че ще се спра на 2.5к.с още повече че Ямаха примерно е с повече от 30кубика повече от Салюта,така че мисля че ще ми стигне мощноста.Като се има в предвид че багажа винаги е в повече и по малкото тегло се оказва предимство.

http://m.youtube.com/user/petukingdom" onclick="window.open(this.href);return false;