Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Места-моля майсторите на речния риболов за помощ
Модератор: Кърцата
Места-моля майсторите на речния риболов за помощ
Здравейте колеги.Следващата седмица ми се отдава възможност да ида на река Места в района от Хаджидимово до границата-ще имам възможност за няколко излета.Няколко пъти съм ходил там-основно в района на село Слащен но все е било късно лято или есен и не знам какво да очаквам сега.В реката има основно кефал,скобар,мряна и в последните години костур.Чувал съм че пролетно време откъм някакъв язовир в Гърция се качвала и много бабушка но....Моля опитните в речния риболов да споделят какво да очаквам по това време на годината,кой вид риба е активна,на каква тактика и стръв да заложа и въобще всякаква помощ.Предварително благодаря-като се върна от там ще пиша какво е положението.Наслука на всички 

- icho_87
- вече хвърля и на тежко
Re: Места-моля майсторите на речния риболов за помощ
Здрасти, колега 
За последно бях в този район преди 2 седмици. Реката е голяма и риболовът е труден. Ако си знаеш някое добро място съветвам те да отидеш там, вместо да правиш експерименти.Твърде възможно е да се е качила и риба от гръцко, така че набараш ли я някъде......
Моят съвет е да гониш предимно кефал. Има умопомрачаващи екземпляри => опитай някой воблер или блесна. Оглеждай се за ята от скобар!!! Особено на някое плитко и бързо местенце
успех!

За последно бях в този район преди 2 седмици. Реката е голяма и риболовът е труден. Ако си знаеш някое добро място съветвам те да отидеш там, вместо да правиш експерименти.Твърде възможно е да се е качила и риба от гръцко, така че набараш ли я някъде......

Благодаря ти колега,знам добри места но ако нивото се е дигнало много кой знае как ще е сега.....Преди като ходих през горещите месеци най добрата стръв беше трохата +малки блесни-но сега
.Ако се включи някой който ходи по река Струма(предполагам че ще е същото там)и да сподели на каква стръв и вид риба залагат ще е супер 

благодаря на отзовалите се...като се върна ще има репортаж-надявам се със снимки(ако се науча как да ги качвам)