Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Как да умъртвим бял червей?
Модератор: Paublo_Eskobar
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Как да умъртвим бял червей?
Как се убива бял червей за захранка? С гореща вода? Замразяване във фризера? ... 

нямам живарник
- Fishing_Fan
- разбира нещата
Re: Как се убива бял червей?
като ги изложиш на слънце,заедно с кутиийката
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз го замразявам, по-лесно ми е 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
В найлоново пликче,вадиш въздуха,завързваш и във фризера.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
У фризеро,но ако ловиш на дълбоко не пада на дъното
-
- кандидат преподавател
Най хуманно е да им сипеш малко мастика,хем ша са натровят щот е менте и хем ша са ароматизират на анасон.
сериозно не са майтапя.

-
- учете се от него
Третата статия:hristotihov написа:Как се убива бял червей за захранка? С гореща вода? Замразяване във фризера? ...
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
Аз ги замразявам в кутии във фризера; вадя ги вечерта преди риболова, ако излета е за един ден

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според мен замразени стават по-хубави някак си стоят по-естествени
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- crazybot
- фен клуб-скобар
Аз като ги сложа в фризера и след некой ден ги извадя поне половината са живи 

- kaminero65
- научил се да хвърля
А защо трябва да ги трепеш животинките?Sensas имат спрей който ги парализира за около 5 минути като ги подаваш със захранката да не ти трошат топките,след което червеят излиза от парализата и си е жив на дъното и е много по-атрактивен за рибата
Team Milo - feel the difference
...и много чевръсто се заравя в дънотоkaminero65 написа:А защо трябва да ги трепеш животинките?Sensas имат спрей който ги парализира за около 5 минути като ги подаваш със захранката да не ти трошат топките,след което червеят излиза от парализата и си е жив на дъното и е много по-атрактивен за рибата

Фризера ти е за ремонтcrazybot написа:Аз като ги сложа в фризера и след некой ден ги извадя поне половината са живи

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
аз винаги отделям половината от закупените бели червеи в захранката, и то живи; и съм имал добри резултати; доказано ли е, че ако са живи, ще сепетко стоянов написа:...и много чевръсто се заравят в дъното...kaminero65 написа:...а защо трябва да ги трепеш животинките...

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Умъртвяването е хубаво да става от предния ден.Замразени един път и после отмразени червеиите стават малко меки и гадни,но е вариант.По-добре с топла вода,даже може да направиш процедурата преди тръгванена риболов.Те се заравят,но рибите могат да ровят
Почти не използвам умрели червеи,в редки случаи заради естеството на водоема съм прибягвал до попарване.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
Попарваш с гореща вода или натриваш грубо върху ситото........ За мен умрелия бял в захранката е по-добър от живия поради няколко причини: 1. не се заравя в тинятя и камъните; 2. не разпуква топките храна бързо, което дава възможност на дънната захрака да сработи и важните компоненти на захранката да останат на дъното; 3. Живият червей има свойството да се издига от дъното нагоре (поради мазнотията и въздуха в него), което ни лишава от възможността да контролираме дъното.