Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Плаковския язовир-20км от В.Търново
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Плаковския язовир-20км от В.Търново
След като получих много информация за сполуки на този язовир днес реших и аз да опитам.Мястото естествено е платено(то вече не остана друго,билета е за самочувствие май само),условията са:10лв. за една въдица,имаш право да вземеш(ако уловиш
)-5 кг. риба.Има хора които хващат и по 20-30 кг.,само шаран между 1кг и 1,5 кг.Днес обаче за мои късмет нещо не се даваше.В 10ч. шарко взе и пое на разходка.След емоционална борба(ловя на плувка с 0,18 основно и 0,14 влакно за повод.)излезе унгарски шаран 4,5 кг.Бях посъветван да го пусна,но аз егоистично отказах,ами признавам си,от доста време не съм хващал такъв.Оказа се мъжки,без никаква мазнина и мирис,прекрасно ярко червено месо.Съветвам всички да си направят удоволствието , а и да си хапнат вкусна храна,лишена от химия и консерванти.Условията на язовира са много приятни,природата ....е щом е на 15 км от Йовковци то е ясно.Направих и снимки,но по никакъв начин не мога да ги кача,даже и в галерията си.

Дърпай и не му отпускай!
-
- ще става разбирач
Re: Плаковския язовир-20км от В.Търново
Браво колега ,паднало е борба с тази риба 

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Снимките ги качваме на Това място и после пастваш линковете след натискането на бутона Img над полето за писане който се намира...

Без риболов няма любов !
- jean11
- вече хвърля и на тежко
ще ги кача,ама точно сега привърших с пърженето,пък и здрава шопска салата с много сирене (от добро място,прилича да е от мляко),ракията студена....не ми се занимава със снимки сега,абе шарана е велик....много му се радвам и като беше жив и сега в тавата.
Дърпай и не му отпускай!
-
- ще става разбирач
Поздрави за излета и за слуката градски! Само подробностите за месото ,тавата и т.н.не са задължителни(просто съвет).
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- jean11
- вече хвърля и на тежко
знам и съжелявам за подробностите,просто бях искрен.
Дърпай и не му отпускай!
Колега,дай фото да го видим тоя "унгарец". Според дебелите книги такова животно нема,най вероятно си хванал див шаран.
Кокалив ли беше,колегаjean11 написа:ще ги кача,ама точно сега привърших с пърженето,пък и здрава шопска салата с много сирене (от добро място,прилича да е от мляко),ракията студена....не ми се занимава със снимки сега,абе шарана е велик....много му се радвам и като беше жив и сега в тавата.

- jean11
- вече хвърля и на тежко
Абе бъзикате се със стария,но шарко беше супер.Такова животно има.Не казвам,че съм майстор шаранжия,но все пак съм по водоемите вече над 30 год.(все пак съм на 46),е точно толкова качествен нито съм ловил,нито купувал.Не е див,но е останал от предни зарибявания.
Дърпай и не му отпускай!