Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Куки без контра
Модератор: sapuna
Куки без контра
На последния си излет ползвах Kamasan B611 barbless-лично аз не усетих разлика в откачания на риби
Говорим за дребна риба и риболов с оластичен уип.Дали напрежението на ластика непозволява откачания или аз бъркам 

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Куки без контра
За мен лично контрата си е много по сигурна-но когато търся големи екземпляри е естествено.В началото на март месец вадих 8кг. шаран-рибата беше доста борбена.След като я изкарах установих,че дупката доста се е разширила и куката излезе направо сама.Може би при малко невнимание от моя страна т.е. ако е бях отпуснал сигурно щях да я изтърва.А колкото до куки без контра смятам,че трябва да се ползват на водоеми където задължително се връща рибата обратно.Така няма да се получава деформиране устата на рибата.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Камене,аз говоря за куки 16 и 18 номер и риби 100-200-300гр.... 

Чи Камен за кви риби мислиш , че говори
той другите ги сънува 

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Шът бе да не разберат другите.Пак ще ме трият.Митев написа:Чи Камен за кви риби мислиш , че говоритой другите ги сънува
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Петко,аз също ловя с такива и шарани.Иска по-голям майсторлък,това е разликата,и една особенност,някой път червея се изхлузва от куката,така,че тук може да се намери приложение на умъртвен червей или да го затапиш с кастер.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Тук на някои водоеми са разрешени само куки без контри. Много от рибарите ги отричат- правят по-големи повреди по устата на шарана, но пък при скъсване е много по-лесно за шарана да се освободи от нея.
Аз лично съм вадил и испускал шарани (доста) на такива куки. По-специялно някои шарани се дърпат на тласъци и много по-лесно се откачват. Или при закачка, или ако се забавиш с вдигането на пръчката. Успееш ли да вдигнеш пръчката- в повечето случаи всичко си е като с нормални куки.
Много от тях се откачват сами още в кепа.
Аз ловя само на дъно, та това са ми наблюденията
Аз лично съм вадил и испускал шарани (доста) на такива куки. По-специялно някои шарани се дърпат на тласъци и много по-лесно се откачват. Или при закачка, или ако се забавиш с вдигането на пръчката. Успееш ли да вдигнеш пръчката- в повечето случаи всичко си е като с нормални куки.
Много от тях се откачват сами още в кепа.
Аз ловя само на дъно, та това са ми наблюденията
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Има ли в някой от нашите интернет магазини такива куки.Итересуват ме малки номера 20-22 ?

- Кузмич
- dreamer
Пеца тези нещица се ползват с много голям успех при спортния риболов, където се гони количество уловена риба защото по-бързо се откача рибата и се пести време.
Ицо (Butnik) може да внесе доста яснота по въпроса.
Имам в предвид участиети на Lastika, Extazi и Bavareca на Охридското езеро където е гъмжало от уклей и решаващ фактор е бързината.
Доколкото ми е известно най-удачно е да се използват с оластичен прът.
Пък ако те кефят тези куки си ги ползвай където и когато решиш.
Айде със здраве.
Ицо (Butnik) може да внесе доста яснота по въпроса.
Имам в предвид участиети на Lastika, Extazi и Bavareca на Охридското езеро където е гъмжало от уклей и решаващ фактор е бързината.
Доколкото ми е известно най-удачно е да се използват с оластичен прът.
Пък ако те кефят тези куки си ги ползвай където и когато решиш.
Айде със здраве.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
stich написа:Има ли в някой от нашите интернет магазини такива куки.Итересуват ме малки номера 20-22 ?

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не съм виждал на много места,единствено при Трабукото-Томакс,има още май от Дренан без контра.Първите такива си ги купих от там.Дебели са-шаранска серия,въпреки малкия си номер,не знам за какво мислиш да ги използваш,а другите без контра са ми от просията по първенствата на гребния канал.Имам още някоя от тях,но не е рентабилно да ти пратя някоя кука по пощата.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
В Дием фишинг имаше доста модели без контра.
Сайта им е първобитен, но миже и да намериш нещо подходящо
Сайта им е първобитен, но миже и да намериш нещо подходящо

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.