Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Мокри такъми
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Мокри такъми
Здравей имам колега който ме съветва да си мокря шпулата дори и на плувка наистина има ефект за по добро замятане 

Никой не може да ти отнеме мечтите
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За няколко замятания да има ефект но после като се полепи мръсотията по кордата ефекта отминаваkokoparcala написа:Здравей имам колега който ме съветва да си мокря шпулата дори и на плувка наистина има ефект за по добро замятане

И аз едно време го правих тоя фокус но влакната ми гниеха с пъти по-бързо зари задържането на водата из между пластовете

Без риболов няма любов !
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
На Дани Фаербрас му е лесно-може да си сменя влакната на всяко замятане
Смятам,че за един сезон влакното ще издържи-така и така го сменям след това.

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Колега според мен е по добре да си намокриш шпулата и водачите защото водата намалява триенето и има по добър ефект при замятането и по малко се износва кордата.Но за сметка на това малко по бърже ти изгнива кордата защото остава вода в шпулата но както казаха по горе кордата ще те изкара един сезон след това я сменяш.Аз си я сменям всеки сезон и мисля че ивсички сотанали го правят,все пак от това зависи дали ще изкараш рибата.Така че не се притеснявай да ги намокриш те и без това малко или много си се мокрят.
-
- и господ не е толокова добър
Ееех,ако гниеше така лесно кордата,щях бая монтажи да си спася на теца

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ако си с корда по-лесно се развива при хвърляне,но за плетено влакно не съм съгласен,че е по-добре да го мокриш,напротив по-доре е да е сухо 

- malkia_joro
- разбира нещата
Зависи и какви са ти макарите!А на въпросния Дани не са му от най-евтините
Той и цялата макара да я потопи във водата нищо няма да й стане.

Красотата на живота е в това,че продължава.

Мойте също не са от най-ефтенитеmalkia_joro написа:Зависи и какви са ти макарите!А на въпросния Дани не са му от най-евтинитеТой и цялата макара да я потопи във водата нищо няма да й стане.

-
- и господ не е толокова добър
Зимата след като навиваш влакното,замръзат водачите и влакното на шпулата.Постояно го потапям за да мога да хвърлям.Иначе за плетеняците си има специална смаска,за монофила също.
Мони,няма нищо за разбиране,монофила не гние така лесно,предните метри ще се повредят в пъти по бързо от тез които са отдолу.

Мони,няма нищо за разбиране,монофила не гние така лесно,предните метри ще се повредят в пъти по бързо от тез които са отдолу.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
аз преди замятане топвам макрата и пръчката в водата
при плетеняка е задължително, а при монофила само когато търся дистанции
специализирание смазки придават плаваемост на влакното, която понякога е нежелана
при плетеняка е задължително, а при монофила само когато търся дистанции
специализирание смазки придават плаваемост на влакното, която понякога е нежелана
-
- новобранец
- Обратна връзка:
преди замятане винаги мокря, но при прибирането в краят на риболова подсушавам през дунапрен-нямал съм проблеми досега.
- carpsliven2
- сериозен играч
Мони ... първо трябва да си купиш макара с мач-лонкаст-шпула .. а те хич неса ефтени ... и второ ... топенето на макарата във водата само може да ти навреди , понеже китайците слагат по ефтени материали.. и може нещо да ръждяса. Пък в повечето случай в България няколко метра в повече .. може само да ти навредят
Щи кажа ащо на лични.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
тва е лепило на фокс эа въэли и лидкор може и беэ него 

- carpsliven2
- сериозен играч
дел
Последно промяна от carpsliven2 на Пет Апр 17, 2009 11:27 pm, променено общо 1 път.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
ПЕТЪР vasilev написа:Ако си с корда по-лесно се развива при хвърляне,но за плетено влакно не съм съгласен,че е по-добре да го мокриш,напротив по-доре е да е сухо
эадължително мокря плетеното преди риболова или топа целата щпула във водата или права едно метане топя върха и обирам эа да се намокри влакното
когато е сухо плетеното влакно шанса да станат въэли при хвърлянето е много по голам