НЕ НА ЦИГАРИТЕ

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

НЕ НА ЦИГАРИТЕ

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Колеги колко от вас пушат, и колко от вас са се опитвали да откажат цигарите?

Преди една година ги бях отказал за един месец ,ама след това пак пропуших и то много по интензивно.
То е ясно ,че ше се мре от нещо,ама що па баш от тоя лош навик.Ако някой е бил пушач ,и ги е отказал нека сподели,та белким ги мааана тея пусти лайна.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: НЕ НА ЦИГАРИТЕ

Мнение от Камбата »

Аз все още не съм палил и гледам да не паля.Ако не започнете,няма да се налага да спирате.Иначе незнам...
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

запиваш се с концентрат за три денонощия и после ти е толкова лошо,че някак си ще издьржиш един ден в лежане,драйфане,филми и огромно количество вода.аз така ги спирах за три пьти по три месеца :D гадното е,че и на втория ден ти се пуши все едно нищо не е било ни прочие-пробвал сьм с некви лекарства и лепенки,ама при мен не стана-само с махмурлук и нещо,като воля.тьпото е,че изведньж се оказва,че АБСОЛЮТНО всички наоколо пушат и жестоко се дразня :D гоним ги от колата да дьрпат навьн в студа,стават разни разправии и ше видиш кви са ти гадни приятелите щото вместо да те подкрепят в трудното начинание,ги е яд,че си успял и постоянно ти предлагат да си дрьпнеш една цигарка :D :D :D установих,обаче,че всичко е по скоро вьпрос на кофти навик-на мен истински ми се пушат не повече от 4-5 на ден,а останалите 40-50(пьлно малоумие :oops: ) са само навик.успех-аз всеки ден се боря.
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Колега, аз съм един от отказалите се без да съм имал някакъв здравословен проблем! Отказах ги на 22.03.1985г. в Либия, когато можех да пуша каквито си исках цигари, произведени къде да е по света. До този момент имах редовен стаж на пушач от 20г.
Много ми помогна за преодоляването на кризите, желанието да стигна по-дълбоко в морето. За един месец си изчистих дробовете и от 8 започнах да слизам до 18м. Отказването става според мен с категоричност! От днес спирам и толкова! Не се слага цигара в устата! Не се слага срок- 1 месец, 6 месеца или година. Само се измъчваш и се бориш да остискаш срока и след това почваш отново. Казваш, край и толкова! Стискаш дупе и си търсиш друг клин за да се преодолееш. За мен бе харпунджийството! До 22.03.1985г. съм правил няколко опита за по месец, два, три и на деня на изтичане на срока си черпех душата. Първата цигара ме караше да се изпотя, да ми се разлупа сърцето, да пребледнея, в устата ми воня! Гася с отвращение и само след 5 мин. ръката ми сама си вадеше следващата цигара. И всичко отново, като че ли не съм ги отказвал за някакъв срок. Вярвай, това е ужасен наркотик и борбата с него е в главата. Психически настроиш ли се и стискаш дупе, някои му викат характер или воля, ще успееш! Аз три-четири години след отказването съм сънувал, че пуша! Че играя бридж, шах или си поркам и пуша. От това, че съм след толкова време пропушил съм се стряскал, събуждал и съм се успокоявал, че е било на сън. Намери си някакъв стимул, например за баща ми, лека му пръст бе събирането на пари за телевизор "Стадион". Всеки ден той си пущаше стотинките за кутия "Родопи" в касичка и водеше в тефтер салдото. Той така се преодоля и остиска. Има си цикли на кризите:- 3-ти ден, 6-ти ден , 1-ви месец, 3-ти месец, половин година, година. Преодоляваш ли ги и не запалиш имаш шанс. Запалиш ли една,за да си почерпиш волята, считай, че това ти е отново първи ден на отказване. Не е лесно, но аз, баща ми и още жена ми и дъщерята са ги отказвали с години. Жената 20г. ги бе отказала и преди 6 месеца запали една, уж можела да се контролира и сега си пуши пак по кутия. За нея всичките адови мъки ще са отново, когато реши да ги спре. Табекси, иглотерапии и т.н. шарлатании нямат ефект, не си ли сам взел решение и не си ли го обявил публично , като окончателно! Нали, ако го нарушиш се излагаш и като мъж. От мен това като опит! :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

Никотина възбужда същите мозъчни структури, върху които действат и кокаина и амфетамините, но ефекта му не е така безусловен и изразен като техния!
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

5кила написа:на мен истински ми се пушат не повече от 4-5 на ден,а останалите 40-50(пьлно малоумие :oops: ) са само навик.успех-аз всеки ден се боря.
Счита се, че при хроничните пушачи почти (или никак!?) не се пуши заради удоволствени изживявания, а с цел -облекчаване на синдрома на абстиненция (синдрома на въздържане), който се появява при непоемане на дозата никотин!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Много са свързани цигарите и алкохола.При мен е така,до 18.00 19.00 много рядко или въобще не паля,но седна ли на маса дори да съм си казал няма да пуша след първата бира им посягам.И лошото е ,че се прави връзка с алкохол,цигари и прекрасни преживявяния в компания.Искаш това да се повтори и сякаш без едното няма да стане :(
А сега де? :roll:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Моряк, повярвай ми! СТАВА! Само трябва да си повярваш и да стиснеш дупце! :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Абе знам че става ,ето и ти си пример ,ама нямам още дупе :lol: :lol: :lol:
А сега де? :roll:
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Отказвал съм ги няколко пъти :D , но от 3 години пуша мноооооооооооого рядко , понякога когато съм за риба и хвана класна рибка ми се припалва , на маса с приятели но не винаги и само по 1,2, и събота или неделя , когато не съм на работа и стана късно с кафето и четивото,НО само по 1.Така пуша 20 цигари за 2,3 месеца, и мога да сипозволя само класни цигари :lol: .
Преди пуших по кутия и половина на ден.
Наркотичния ефект е нищожен поне при мен и го има 3,4 дни след спирането, сега като пуша , пуша много бавно , иначе почва да ми става лошо.
Навика е главния „наркотик„ , на такива навици се крепи и социалната система в света :lol: , нема бегане, работи повече, ходи за риба , намериси любовница и си готов :lol: :drinkers:
Аватар
danail kacarov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от danail kacarov »

Колега аз сам пушил цигари 7 г.от една сам не пошач,само ти казвам ако стиснеш сас заби и проявиш воля ще стане, стискай яко сас заби и ще стане.
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Айде и аз да споделя! Пропуших в 9-ти клас, но знаете - ученическо пушене - 1 кутия за седмица. После постепенно ги увеличих малко - 1 кутия за 3 дена. Влязох в казармата и близо 40 дена не пуших. Беше много гадно, щото прайм кво прайм и кажат 10 минути почивка за пушачите, а останалите, дето не пушат да правят оборка на еди кой си район! Ма нали съм си малко музикант - един старшина ме надуши, че мога да свиря и ме замъкна на някакъв банкет. И там (сигурно под влияние на алкохола) запалих 2-3 цигари и на другия ден си купих кутия. И пак се почна 1 кутия за 2-3 дена. На 28.03.2000 год. усетих, че нещо ме натиска в гръдния кош и си рекох - това ще да е от цигарите и като рекох раз и край. Близо 7 години не пуших (най много 2-3 цигари в годината във весела компания! Да ама миналата година зимата като ходим на излети на колибата да хапваме и пийваме и почмах пак по 1-2 на ден и взе, че ми се услади. Ма мойта вика ти не си спрял цигарите, а си спрял да си купуваш - почнах да я подяждам и тя се дразни. И от май месец почнах да си купувам и така до сега . Февруари т.г. отново ги спрях за около месец - беше ме налегнало нещо като грип - кашлици и тем подобни и въобще не ми се пушеше. Но после като се пооправих и пак ги почнах. През цялото време, докато ги бях отказал, много ме дразнеше мойта - като си легнем и ми замирише на тутун - отврат беше. Ако и тя ги беше спряла с мен, сега сигурно нямаше да пуша. Сега пуша 1 кутия за 3 дена, но има ли запивка, кутията заминава много бързо. Може би ще трябва пак да ми стане нещо, за да си го наложа в кратуната проста и да успея да преодолея този вреден и гаден навик! :smt028 :smt028 :smt028
Лово, дано извлечеш нещо полезно от този мой пост!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
dewey
новобранец
новобранец

Мнение от dewey »

Баща ми отказа цигарите преди две години. Питам го как ги отказа и той ми вика ей така пробвах се колко ще издържа и стана... Иначе на ден пушише по две кутии и зъбите му бяха жълти ,устата му на леш миришеше. Ама сега като ги отказа верно ,че напълня ама като идем на лов и ми вика ,че се чувствал по-добре и все едно са му отпушили дробовете..
Наслука !!!
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Приятелю сега има една нова мода "електронна" цигара - дими като истинска, не мириши, има минимално количество никотин и няма катрани и тем подобни гадости. Целият комплект излиза около 300лв. и 3-4 месеца си пушиш капсулата без да се тровиш( много), след това 30-на лв. за нова капсула и пак от начало. Това е някакъв начин да намалиш отровите които поглъщаш, но не и да ги откажеш - никотина колкото и малко да е все пак е налице.
Диканаров ти го каза най-точно : стискаш дупе и здрава воля иначе винаги ще се връщаш към този сладък порок.
Бях стигнал до кутия и половина на ден и от раз ги отказах, но три години по късно след като загубихме неродено дете, напрежението трябваше да избие някъде и реших: по-добре цигарите отколкото алкохола.................и пак с начале. Не че не пия алкохол сега :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: , но все пак СТИСКАЙ ДУПЕ - НАЗДРАВЕ :drinkers: :drinkers: :drinkers: .
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

strijok написа:Приятелю сега има една нова мода "електронна" цигара - дими като истинска, не мириши, има минимално количество никотин и няма катрани и тем подобни гадости.

Аз си я купих и смятам от 1 юли да се опитам (за пореден път :oops: ) да ги откажа!!! :twisted:
Джулай морнинг без цигарен дим!
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”