Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Моля, някой да ми отговори. Въпрос за силен звук от аудио
Модератор: dantho.mihov
- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Моля, някой да ми отговори. Въпрос за силен звук от аудио
Малко предговор: Имаме млади съседи, почти тийнейджъри. Имат си лека кола. А в колата -аудиоуредба. Няма лошо. Нека има музика! Обаче! Днес през целия ден буквално сме подложени на "тероризъм". Уредбата свири, но така, че на половин километър се чува думкане. Дум, дум, дум! Прибрах се в къщи, не спира. Телевизорът пуснат-чува се. По едно време нещо взе да ми става зле. Оказа се, че кръвното ми е толкова високо, че апарата не го мери. Сърцето ми започна да прескача. Вие ми се свят.
Зная, че инфразвукът причинява такива проблеми.
Въпросът ми към по-знаещите е: Възможно ли е, това дискомфортно мое състояние да се дължи на тези звуци?Възможно ли е, инфразвуци да се излъчват от тази аудиоуредба? Как ще ме посъветвате да постъпя, за да спре този тероризъм?
Добавям: Веднъж се наложи преди години да правя забележка на същите тези момчета, за невъзпитаното им държание, и си го отнесох от баба им. Мога да направя скандал, колко му е. Но не искам да си "вдигам нервите". Може ли да стане културно? Чакам съветите ви.
Зная, че инфразвукът причинява такива проблеми.
Въпросът ми към по-знаещите е: Възможно ли е, това дискомфортно мое състояние да се дължи на тези звуци?Възможно ли е, инфразвуци да се излъчват от тази аудиоуредба? Как ще ме посъветвате да постъпя, за да спре този тероризъм?
Добавям: Веднъж се наложи преди години да правя забележка на същите тези момчета, за невъзпитаното им държание, и си го отнесох от баба им. Мога да направя скандал, колко му е. Но не искам да си "вдигам нервите". Може ли да стане културно? Чакам съветите ви.
Re: Моля, някой да ми отговори. Въпрос за силен звук от аудио
Да си шатка не е лесно но пак е интересно. Весели празници на всички

-
- новобранец
Малко е вероятно. По-скоро се дължи на нервно състояние с основна причина (дразнител) звука. Ако Вие бяхте фен на тази музика, нямаше да Ви създава здравословни проблеми.p4eli4kata написа:Възможно ли е, това дискомфортно мое състояние да се дължи на тези звуци?
p4eli4kata написа:Как ще ме посъветвате да постъпя, за да спре този тероризъм?
Ако шума е в часовете между 14:00 и 16:00 или между 22:00 и 06:00 е много лесно. Решава се с едно обаждане до 112 с молба да Ви свържат с местното РПУ. Разговорите със 112 се записват, така че им се налага да реагират. Ако не е между поссочените часове е малко по-сложно. Пак става, но включва повече търчане по институции, замерване на шум и т.н.
p4eli4kata написа:Добавям: Веднъж се наложи преди години да правя забележка на същите тези момчета, за невъзпитаното им държание, и си го отнесох от баба им. Мога да направя скандал, колко му е. Но не искам да си "вдигам нервите". Може ли да стане културно? Чакам съветите ви.
Пробвайтеда говорите (културно, кротко, без нерви) със собствениците на колата (не с баба им). Ако не вдяват.... Погледнете по-горе, или си намерете по-якичко гадже

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не вярвам звуците да дигат кръвното, по скоро нервите ти. Изолираи ги не им обръщаи внимание ако това не помогне послушаи Чапи.
- krokibg
- учете се от него
Всичко е на нервна почва.Неприятното бумтете ти опъва нервите и понеже си безсилна да направиш нещо,ти се отразява и вдигаш кръвно.Няма на тях лично какво да им кажеш,освен да се скарате и ако са копеленца които не разбират от дума,може тихо мълком да ти направят проблем я на колата,я на имота.Съвета мие,без да се караш,когато пак го направят,викни полиция и те ще им тряснат едни актове и така,докато им вземат акъла от глоби.На момента няма да разберат,но рано или късно ще им вземат парите,а ако продължават да го правят,може да последват и по сериозни санкций.Нямат право да пускат музиката толкова силно,ако ще и Хамър да му е купил баща му !!! Обаждай се постоянно на полицията и пускай жалби където ти дойде на акъла ако полицаите не вземат мерки.Само това ще ги спре,иначе ще ти вдигат кръвното постоянно с новата им уредба !!!И това,само ако са спрели на едно място,близо до къщата ти.Ако са в движение,просто няма какво да им се каже,освен някой катаджия ваш познат да ги подгони за нещо друго
И аз мразя такава музика и това бумтене,но аз бих ги посъветвал по друг начин

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Бисо
- сериозен играч
Колежке,не се обиждай,но тия проблеми идват с годинките и липсана на подобни емоций.Гледам,че Доста колеги вземат одношение,но еднострано.Не,че и аз не се доближавам към тях/годинките
/.Всички се ни друсали хормоните,а накои още ни тресат
Едва ли силната музика е най-големия проблем с който си се сблъсквала!Няколко часа кеф на младите,едва ли ще те те убият,или пък инфразвукът ще ти докара сърдечна недостатъчност
.Миналата година,рождения ми ден продължи 29 часа,доста шумно,тази година ми се роди дъщерия-Бейрут
,два дни.....И кво,целия квартал ли трябваше да ревене...!!!
Младите ще си лудуват,а пък ние ще се лекуваме,кой кръвно
,кой стръвно
.А ти,по-добре отиди на риба/щом си в тоя форум/опрай си нарвата и кръвното,а като се върнеш,всичко ще е приключило......може би
Поздрави.
П.п.
М/у другото,на аватара ти/ако това си ти/изглеждаш дооооста по-млада от годините,които си посочила,чи да се нервиш на кефа на младите.Я се стегни.

Младите ще си лудуват,а пък ние ще се лекуваме,кой кръвно

Поздрави.
П.п.
М/у другото,на аватара ти/ако това си ти/изглеждаш дооооста по-млада от годините,които си посочила,чи да се нервиш на кефа на младите.Я се стегни.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако се получаваше този номер щеха да забранят дискотеките
верно има хора на който не им влиае на плихиката силната музика но тя само девежда до главоболие и гадене от вълните на звука за кръвното има савсем различна причина сега ще кажете ти си малък и не разбираш да може и да е тъка но все пак ако музиката и силния баз бяха толкова вредни щяха да ги забранят и нямаше да има дискотеки 
Не се притеснявай просто следващия път ги помоли да я намалят и ако са разбрани ще го сторят ако не има власти които се грижат за това
П.П. забравих да спомена,че фалшивите говорители,услилватели и плеари са много по-вредни от силната музика,тъй като произвеждат доста по-ниско честотен звук много по-вреден от самия силен звук,от където идва главоболието и гаденето
и ако сте забелязали пиете си в кръчмето и решавате да идете в някой готин бар влизате вътре разбърква ви се всичкия алкохол,салатки в корема и главата започва да тупти ужасно резултата е доста обилно повръщане или просто много лошо усещане в корема и главата
Причината спестяване на мангизи от собствениците за пулт и говорители
решението в този бар не е препоръчително да се ходи повече на етрезва глава

Не се притеснявай просто следващия път ги помоли да я намалят и ако са разбрани ще го сторят ако не има власти които се грижат за това

П.П. забравих да спомена,че фалшивите говорители,услилватели и плеари са много по-вредни от силната музика,тъй като произвеждат доста по-ниско честотен звук много по-вреден от самия силен звук,от където идва главоболието и гаденето
и ако сте забелязали пиете си в кръчмето и решавате да идете в някой готин бар влизате вътре разбърква ви се всичкия алкохол,салатки в корема и главата започва да тупти ужасно резултата е доста обилно повръщане или просто много лошо усещане в корема и главата
Причината спестяване на мангизи от собствениците за пулт и говорители

решението в този бар не е препоръчително да се ходи повече на етрезва глава

Без риболов няма любов !
- maycal
- ще става разбирач
Следвай съвета на Кроки, ако не се разбират от дума!...Вероятно е много съществено в един момент полицаите да съставят предупредителен протокол, което, предполагам, че може и да не се случи от първия път, в смисъл, че най-вероятно ще ги предупредят само устно в началото!...Каквито и говеда да са тези кретенчета, се опитвай да се отнасяш към тях сериозно, но без лошо отношение и злоба (да не им даваш поводи и мотиви за агресия), а им кажи, че , в случая, при теб е въпрос и на здраве, и че нямаш избор!...Шумът, включително и особено от груба и/или просташка музика, е ужасен стресогенен и увреждащ фактор!
Да ме извинява Бисо, но изобщо не е прав, и съм убеден, че чисто и просто има прекалено здрави нерви и оптимистичен поглед и не се замисля много, защото алтернативния възможност е, че е ................. (изтрито поради автоцензура-да не се обиди човека!)

Да ме извинява Бисо, но изобщо не е прав, и съм убеден, че чисто и просто има прекалено здрави нерви и оптимистичен поглед и не се замисля много, защото алтернативния възможност е, че е ................. (изтрито поради автоцензура-да не се обиди човека!)

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Пчеличке,има си наредба по опазване на околната среда,която във всяко населено място стои при кмета.
Та в тази наредба си пише за шума,сега ще цитирам по памет,че не съм у дома,
през деня този шум не трябва да е по-голям от 70db,а нощно време не повече от 50db.
Глобите по тази наредба са до 5000лв.
Подаваш жалба при кмета,като описваш случката,молбата да е до началника на съответното РПУ,или
до директора на дирекция ОРК /обществен ред и контрол/
До месец са длъжни да ти отговорят.
Трудното идва от замерването на шума,защото само ХЕИ е оторизирано да замерва.
Ако се подадат повече жалби,от повече хора които да застанат с имената си като свидетели / за акта/,
акта може да се направи и без замерване.
Кмета също може да прави актове по тази /и не само / наредба,да не се прави на ударен.
Та в тази наредба си пише за шума,сега ще цитирам по памет,че не съм у дома,
през деня този шум не трябва да е по-голям от 70db,а нощно време не повече от 50db.
Глобите по тази наредба са до 5000лв.
Подаваш жалба при кмета,като описваш случката,молбата да е до началника на съответното РПУ,или
до директора на дирекция ОРК /обществен ред и контрол/
До месец са длъжни да ти отговорят.
Трудното идва от замерването на шума,защото само ХЕИ е оторизирано да замерва.
Ако се подадат повече жалби,от повече хора които да застанат с имената си като свидетели / за акта/,
акта може да се направи и без замерване.
Кмета също може да прави актове по тази /и не само / наредба,да не се прави на ударен.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- MITKO70
- кандидат преподавател
Тук съм абсолютно съгласен.Ако е 1-2пъти по някакъв повод ,няма ядове,но да е всекидневие ,забрави.Ако се разберат както казва Любо и с добро ,ок,ако не по другия начин.maycal написа:Да ме извинява Бисо, но изобщо не е прав
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- кандидат преподавател
Всеки звук,шум,музика,и др. които надвишават нормата от 85 децибела са вредни за здравето.
- lina
- ще става разбирач

И не става думи за годинките. Аз съм на 21 и аз вдигам кръвно, обеснявам си го с баса. Тум тум тум и сърцето ми влиза в ритъм, много е гадно. И аз се чудя как да я излекувам, ама все ще намеря начин. На съседите не им се прави подписка, нали е адвокат - взела им е страха, ама аз съм и вдигнала мерника и хич на ми пука, ако ще президентша да е.
Моя съвет е да се събере подписка и повече упорство пред контролните органи

А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
-
- и господ не е толокова добър
Една бутилка през терасата и въпроса преключва.Аз използвам тройни пиратки

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
29 часа казвашБисо написа:Колежке,не се обиждай,но тия проблеми идват с годинките и липсана на подобни емоций.Гледам,че Доста колеги вземат одношение,но еднострано.Не,че и аз не се доближавам към тях/годинките/.Всички се ни друсали хормоните,а накои още ни тресат
Едва ли силната музика е най-големия проблем с който си се сблъсквала!Няколко часа кеф на младите,едва ли ще те те убият,или пък инфразвукът ще ти докара сърдечна недостатъчност
.Миналата година,рождения ми ден продължи 29 часа,доста шумно,тази година ми се роди дъщерия-Бейрут
,два дни.....И кво,целия квартал ли трябваше да ревене...!!!
Младите ще си лудуват,а пък ние ще се лекуваме,кой кръвно,кой стръвно
.А ти,по-добре отиди на риба/щом си в тоя форум/опрай си нарвата и кръвното,а като се върнеш,всичко ще е приключило......може би
![]()
Поздрави.
П.п.

Не съм виновен! Толкова ми е акъла!
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пък Моя съвет е 3 часов секс в ритъма на музиката която звучи,пък знаеш ли може и да заобичаш подобна музика.
Това в рамките на шегата.Иначе съм на мненията на колегите изказали се досега.
Във всяко мнение има истина.
Това в рамките на шегата.Иначе съм на мненията на колегите изказали се досега.
Във всяко мнение има истина.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН