Закриване на яз. Одринци

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Закриване на яз. Одринци

Мнение от Златев »

И така... Всеки роман има първа глава, наречена "Пролог"...
(Предварително се извинявм - снимките са от телефон. )

Пролог

... Иде Великден, но иде и забрана.. тежка дни.. хем почивни от работа, хем пълни с работа през почивката... И как да се получи тънкото равновесие между благодатта на домашните козунаци и всемирното спокойствие на риболова?...
Ето го и отговорът - брат ми се беше прибрал няколко дни по-рано и успя още в четвъртък да измайстори обредния хляб. Благодарение на това на пръв поглед чисто Великденско деяние, упсяха да се развият следните събития...

Изложение
/същински разказ или излагане :D /

Пристигнах в късната вечер на 17.04.09 на прохладната и любима в подобни моменти варненска автогара. Оттам - газ към вкъщи, бърза вечеря и по леглата..
В пет сутринта тих глас каза - "Аре, ставайте, Рибари.."
Баща ми вече беше направил кафетата и беше нагласил екипировката.. След кратко тъкмене бяхме поели по асфалтовата пътека в посока Добрич, яз. Одрини...
Имахме вече получена информация, че на устието в плиткото таранката дава, а брат ми и баща ми миналата седмица при стената на дъно бяха постигнали не лош резултат.
И тъй...
Пристигнахме при опашката на язовира, кратко след изгрев. Все още нямаше народ, бяхме едни от първите. Подбрахме място точно под това дърво:
Изображение

А ноколо... чапли, патици, щъркели, безброй знайни и незнайни птички, чиято песен се сливаше в хор от който всеки простосмъртен изпада в ниравана, а боговете свеждат поглед надолу, за да видят кое е това чудо, надминаващо и техните всемогъщи способности....
И под птича песен и веселие метнахме плувките /2 шестици и една седмица/ и започнах да бъркам "манджата". Това беше най-импровозиранта захранка, която съм правил, но ефектът нииикак не беше лош - 1 типов хляб, 0,5 кг царевично брашно брашно, бисквитена галета и кутийка куртове /бели червеи/
И...
Отборът зае позиции след глътка "чай" за къдем...
Изображение

Брат ми отново се оказа най-деен
Изображение
Изображение

Таранките кълвяха на епизоди, но почти постоянно през целия ден. Излизаха и на плувка и на дъно с около такъв калибър
Изображение

Имаше и три дребни бабки и един не лош заблуден костур, който веднага ме накара да сглобя леко спинигче... но... освен камъните по дъното, нищо друго не клъвна... Е има едно зверско късане... от камък пак, де :D:D

Денят напредваше, таранките една по една се излъгваха от вкусната захртанка и апетитния глист... И в едни момент дойде и нашия ред:
Изображение

Полети с една от любимите ми български бири - "Швейк"!
Трябва да отбележа, че много се зарадвах когато се усетих че 70% от улова беше всъщнпост от златото на сем. Шаранови - златиста каракуда.
Това беше 5-тият ми излет за годината и първите риби, макар и в самото закриване на сезона.
А ето и крайния резултат от 3-ма ни - 4,5 кг таранка, кофата е 20 l и е пълна почти до половината.
Изображение
Не е много, но си заслужаваше всяка секунда на гьола...

Силното априлско слънце накара всички живи твари, с изключение на жабите, да примрят в припека му, а ние, усетили, че вече сме с цвят на "команчи", решихме да потегляме...

Епилог
/не напразно съдържа корена "пил" ;) /

Сега, когато съм преял с маслини, салата, охлюви /бавните агънца/, агнешко /бързото охлювче/ и съм се облажил с узо и траминер, пиша тези редове с взор отправен напред...
След броени минути ще изсипя пакет царевично брашно, ще запаля газовия котлон и ще подготвя следващото гостуване на войникът "Швейк" в компанията на очарователните златисти хрупкави таранчици....
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Re: Закриване на яз. Одринци

Мнение от jporlando »

Евала,колега!Прекрасен разказ и силни емоции от риболов и релакс! :smt023 Определено сте си изкарали чудесно,като закриване преди забраната. :D :drinkers:
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Арно ,арно :)
Туй риболова не е за мен :D
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Какво му трябва на човек!
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
nasko_merlina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nasko_merlina »

браво колеги
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Снимките кефят,някак згадачни.Риболова,гуд :smt023
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Вземи да станеш един писател ако вече не си такъв :D а за риболова едно голямо браво
Аватар
rosenm
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rosenm »

:smt023
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от borislavvasilev »

jporlando написа:Евала,колега!Прекрасен разказ и силни емоции от риболов и релакс! :smt023 Определено сте си изкарали чудесно,като закриване преди забраната. :D :drinkers:
БРАВО :drinkers: :smt038 :smt038 :smt038
Изображение
БАЙ-100-ЯН
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Ама аз все пак си мисля,че Одринци е разрешен през забраната,защото е частен и миналата година беше разрешен,но не съм 100% сигурен
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
sarafov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sarafov »

Браво добър излет,само така, :D
Чаушана са лови на тиливизор,майна.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Добро закриване :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
sava_1968
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sava_1968 »

Текстовете поезия. Риболова супер.Браво.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

svetlio86 написа:Ама аз все пак си мисля,че Одринци е разрешен през забраната,защото е частен и миналата година беше разрешен,но не съм 100% сигурен
Хм.. това е интересно :) Нямаше го в наредбата при разрешените гьолове, но ако миналата година не са правили проблем, може и тази да е така :roll: Трябва да се провери ;) Да, частен е, но си проверяват органите :)
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Чудесен расказ :wink: и хубав риболов :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”