Tica Aries 3500

Модератор: sapuna

nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Tica Aries 3500

Мнение от nabeden ribar »

Здравеите! Наскоро си взех тази макара и имам голям проблем с нея. При силно замятане с голяма блесна (пръта се разтриса) често се случва да се върне обръщача сам и блесната да спре полета още на 20 метра... Получава се неприятен удар , които поема пръчката. Може ли това да се поправи?
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Tica Aries 3500

Мнение от мастЪра_ »

Ами блесната ти е много голяма за тоя прът явно..
и по-леко замятай. :lol:
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Не мисля че е това! Проблема е в макарата. Замятал съм тая блесна (моска 7) и с много по-убити пръчки и макари но такова нещо не ми се е случвало. Пръта е тика графит, 2,7 метра, хеви!
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

nabeden ribar написа:Не мисля че е това! Проблема е в макарата. Замятал съм тая блесна (моска 7) и с много по-убити пръчки и макари но такова нещо не ми се е случвало. Пръта е тика графит, 2,7 метра, хеви!

Проблема е в макарата !
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Мариане , ти не беше ли "Тика фен" ? Какво е това Гарболино в подписа ти :roll: Аман от щеки значи :wink: :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Ако кажеш и как се оправя - цена няма да имаш. Лошото е че изхвърлих кутията, беше ударена. Иначе щях да опитам да я сменя. Все пак е на 1 излет. Самия обръщач (Това ли се нарича бигел?) лесно се обръща, може би пружинката му е слаба. Продават ли се резервни? И моя случай единичен ли е?
Аватар
icaka
новобранец
новобранец

Мнение от icaka »

Здравей преди доста време имах същия проблем, само че с една макара DAM. При мен го правеше от разтрисането на пръта. Имаш проблем в пружината за обръщане. Тази ДАМ имаше едно зъбче, което като срещне един насрещник трябваше да се затвори скобата. Но този насрещник трябваше да засича зъбчето само след като завартиш дръжката, за да обърниш скобата принудително. А след разтрисането те сами се засичаха и скобата се затваря на момента. Според мен трябва да я отвориш и да разгледаш внимателно механизма за обръщане на скобата. Или имаш пренатегната пружина на обръщача, която чака на 'полусъединител' да се затвори, без да си я прунидил и най-лекото разтрисане я кара да сработи.
Много нерви се хабят с такава макари по време на излет. Идвало ми е да я сваля от пръта и да я засиля във водоема.
Дано сам помогнал.
biel
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от biel »

ако дойдеш до Попово ще ти я оправя беэплатно
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Сърдечно благодаря за поканата, но се боя че нямам свободно време. Чака ме рожден ден и кръщене на малкия, ремонтче на терасата и банята.... които се надявам да приключа до края на забраната! Единствената причина да не съм "разковал" все още макарата е че се надявам да измислим нещо с човека от когото я взех. По принцип препочитам да я оправя, защото макарката ми харесва и затова пуснах темата да разбера дали и някой друг се е сблъсквал с този проблем.
bay Stoil
новобранец
новобранец

Мнение от bay Stoil »

Имам едно питане , което е повече за теоритици , отколкото за майстори риболовци. Имам ръчка MITCHEL, която е купена през далечната 1986 год. След като изчетох теорията на Marko Polo по-горе и направих съответните замервания , се получи следното като параметри: дължина - 250 см, тегло 215 грама, от две части, коркова дръжка и гайка за стягане на макарата, при огъването я определям като - " MODERATE" ili "SLOW" , около 1либра и съответно тежест на изхвърляне около 30 грама. Въпроса ми е - за какъв риболов ще бъде най-добре да се използва тази пръчка? :shock:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

За лов на сепии в солени води :lol: :lol: :lol: Не те гъбаркам ама извъобще ! Точно това са показателите на съответните геги за съответният риболов само малко да си оправиш измервателните уреди щото не мерят много точно :wink:

пп - то не че прословутото Ъгли Стик Лайт Графит ( нечупливото :lol: ) не е баш същото чудо ама айде !

заслужил теоретик Павле Иванов
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
петър василев

Мнение от петър василев »

Павел Иванов написа:За лов на сепии в солени води :lol: :lol: :lol: Не те гъбаркам ама извъобще ! Точно това са показателите на съответните геги за съответният риболов само малко да си оправиш измервателните уреди щото не мерят много точно :wink:

пп - то не че прословутото Ъгли Стик Лайт Графит ( нечупливото :lol: ) не е баш същото чудо ама айде !

заслужил теоретик Павле Иванов
:shock: :shock: :shock: Това е то,,,, :roll: да си компетентен и теоритик :wink: :lol: :lol: Сепии :lol:
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Някаква идея от къде (или от какво) да си взема друга пружинка? Оригиналната не е достатъчно еластична и лесно се деформира. Мисля че това е проблема. С форма на пружинка за химикалка е , но телта е близо 1мм дебела.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”