Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Сладководните миди
Модератор: Paublo_Eskobar
Сладководните миди
Някой използвал ли е миди за стръв? Говоря за тези дребните дето в язовирите ги вадим на топки по влакното! Как се слагат? Директно на куката или на косъм и с черупките или без? Ако някой знае ще съм много благодарен да напише нещо!
Поне не се срамувам, че не.... ловя риба!
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Сладководните миди
ами не знам за язовир,ама на река,ако ти попадне некаф такъф змей и не ще на друга стръв - не се колебай закачиш на леко дъно!Стават добри изненади 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Кажи каква е рибата на аватара ти,а аз ще ти кажа за мидите! 

Рибата на аватара е смадоче, поне ние така си му викаме! До преди 4 години добре си ловяхме и костур, но сега яз. Телиш е взет дългосрочно и пускат на него само хора от фирмите на собствениците! А за мидите моля те кажи има ли истина или аз съм се объркал, чета за черния амур че много ги яде, предполагам че и шарко защото не бута на нищо. На рибенце костура не му дава ред!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Видя ми се като канален,та си рекох че знаеш отговора 
Едва ли сладководната мида перловка е строго определена стръв,но съм я използвал понякога!На тецовете е основна храна на черния амур и много резултатна за каналния сом!Европееца също не я подминава.Специално на месо от черна речна мида съм ловил доста едри каракуди.Случвало ми се е и кефал да го налапа!

Едва ли сладководната мида перловка е строго определена стръв,но съм я използвал понякога!На тецовете е основна храна на черния амур и много резултатна за каналния сом!Европееца също не я подминава.Специално на месо от черна речна мида съм ловил доста едри каракуди.Случвало ми се е и кефал да го налапа!
-
- научил се да хвърля
Аз пък си взех дип Green-lipped mussel на carp zoom и извадих хубав шаран на теца на царевичка дипната в него онзи ден в събота.Така че има голяма логика и на мида директно да се пробва.Също така и на cukk серията царевички с аромат мида съм имал удари на амур,така че взимаш и пробваш на водоема на който си решил.Ако язовира държи миди,следователно е логично да има и резултат на тях!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
В доста от по едрите шарани от Дунав съм намирал шепи натрошени мидички.
Яде ги шарана и то с охота, тъпче се до пръсване
Яде ги шарана и то с охота, тъпче се до пръсване

Така са се стекли обстоятелствата, че от 2-3 години съм започнал ходя и по-далеч за риба и за повече дни,преди това само за дребосък по селските язовири! Сега ровя и чета литература и тепърва започвам да пробвам нещата на практика, такъмите са ми аматьорски. В Г.Дъбник е пълно с тази дребната шарената мида - зебра или подобна, има и големи миди тъмни. Значи лятото ще пробвам всякакви начини, обаче си мисля че се отваря мидата и само на месото или да ги редя на косъм и с черупките?
-
- разбира нещата
Здравеи колега!На яз.Огоста в Монтана има много от тези миди,неведнъж съм наблюдавал шарани да се хранят с миди,като ги обират от потопените дървета,сутрин много рано,като влизам да кльонкам..Аз не съм запален по риболова на шаран,но брат ми е,споделих с него,какво съм видял и на един риболов той беше намерил отнякъде,царевица с аромат на миди или раци и имаше много добър резултат,на самите миди,също много добри риби извади,като ги изваждаше от черупките и ги нанизва на куката по няколко,аз хванах така отлична платика-към 2 кг
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!