Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Първи стъпки
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- patter
- вече хвърля и на тежко
Първи стъпки
Покрай Великден организирахме ходене до Мелник. Идеята беше изби и манастири, само че Струма близко - щеше да е богонеугодно да не я посетим. Нямахме надежди, защото я видяхме че е мътна, но сърце не трае. В неделя след кафе и закуска отидохме да видим какво има в реката. Промяна нямаше - силно течение , мътна и студена вълна. Видяхме два тихи разлива , които изглеждаха обещаващо , но нямахме успех.
Аз упорито пробвах различни воблерчета и блеснички, докато колегата смени тактиката - извади мухарката. Резултатът в края на излета беше 5 клена по около педя на мухарката и нищо при мен (само едно плахо чукане по mosca 1-ви номер).
Вечерта покрай една сливова с лек анасонов аромат взехме решение да се прибираме покрай Доспат. Няма как да минем от там и да не топнем железата
Стояхме около час в един залив, като аз бях по-активния заради капото предния ден.
Харесах си една паднала еличка и прекарах воблера около нея. В бистрата вода видях как някакви рибета , малко по-големи от него го съпроводиха до брега. Смених боеца и при пъвото хвърляне последва удар.

Пастръвкта не е трофейна, НО
- това ми е първата пастърва в живота
- това ми е първата риба хваната на изкуствена примамка (ако не броим чепарето и пилкерите )
- това му е и първата рибка и на спининга
Бърза снимка и марш в язовира да расте.
Аз упорито пробвах различни воблерчета и блеснички, докато колегата смени тактиката - извади мухарката. Резултатът в края на излета беше 5 клена по около педя на мухарката и нищо при мен (само едно плахо чукане по mosca 1-ви номер).
Вечерта покрай една сливова с лек анасонов аромат взехме решение да се прибираме покрай Доспат. Няма как да минем от там и да не топнем железата

Харесах си една паднала еличка и прекарах воблера около нея. В бистрата вода видях как някакви рибета , малко по-големи от него го съпроводиха до брега. Смених боеца и при пъвото хвърляне последва удар.
Пастръвкта не е трофейна, НО
- това ми е първата пастърва в живота
- това ми е първата риба хваната на изкуствена примамка (ако не броим чепарето и пилкерите )
- това му е и първата рибка и на спининга
Бърза снимка и марш в язовира да расте.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Re: Първи стъпки
Атака сега
вече няма връщане.... така се почва а как се свършва?
Май никога... 

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Точно това и аз щях да пишаAL KAPONE написа:Атака сегавече няма връщане.... така се почва а как се свършва?
Май никога...

Туй риболова не е за мен 

- patter
- вече хвърля и на тежко
За атака ще се почака
да мине забраната и да намеря места около Варна .
Нагледно си обясних и какво означава "ултра лайт" клас пръчка
Взех си Colmic PEARCH COMPETITION 2,10 метра .
Заплюхме си и местенца по пътя Доспат - Пещера

Нагледно си обясних и какво означава "ултра лайт" клас пръчка

Заплюхме си и местенца по пътя Доспат - Пещера

-
- ще става разбирач
Браво колега , откил си твоя вид риболов 

браво колега
И аз от скоро съм любител на този вид риболов но още съм капо ,предполагам че това скоро ще се промени. Честито на колегата.