Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Колмик
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Колмик
Колеги,
Какво ще кажете за спинингите на Колмик? Мисля си за 2.40 2-13 грама или нещо подобно, но не искам да е с плътен връх. Там има едни такива специлно за костур с плътен връх. Интересува ме как се усещат тези пръчки цена от около 70-80 лв. Бърз ли им е строя и тн. Защото се каня да я взема от Интернет и не съм хващал такава пръчка в ръката. Целта е да я използвам за спининг на костур и пастърва. Благодаря предварително.

Какво ще кажете за спинингите на Колмик? Мисля си за 2.40 2-13 грама или нещо подобно, но не искам да е с плътен връх. Там има едни такива специлно за костур с плътен връх. Интересува ме как се усещат тези пръчки цена от около 70-80 лв. Бърз ли им е строя и тн. Защото се каня да я взема от Интернет и не съм хващал такава пръчка в ръката. Целта е да я използвам за спининг на костур и пастърва. Благодаря предварително.
- DrAkoN
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
Re: Колмик
Колмик за цената си ми изглеждат твърде скъпи. Препоръчвам ти Беркли , Шимано , Тика . Сто пъти по добри са от колмика.

- stoj40doc
- разбира нещата 
Здравей,колега моят спининг е Mikado Temptation medium 2.75 с акция 10-35 гр.
много съм доволен от него а откъм съотнушение цена качество е много добро.

много съм доволен от него а откъм съотнушение цена качество е много добро.

LONG LIVE ROCK AND ROLL

- patter
- вече хвърля и на тежко 
Ми да си кажа и аз некомпетентното мнение 
Имам PEARCH COMPETITION 2.10м . Този модел е с плътен връх (жило).

Ето така се балансира със Шимано Катана 2500
Бланката наистина е много тънка. Когато правя енергични замахвания се огъва малко над корка (това нали беше бавен строй ? ).
Лично аз съм доволен от нея (не че имам база за сравнение и опит ). Приятел, който има достатъчно опит каза че е добра за пастървови рекички (той лови с някакво бъркли).
 ). Приятел, който има достатъчно опит каза че е добра за пастървови рекички (той лови с някакво бъркли). 
Много добре предава играта на малките воблерчета.

Имам PEARCH COMPETITION 2.10м . Този модел е с плътен връх (жило).

Ето така се балансира със Шимано Катана 2500
Бланката наистина е много тънка. Когато правя енергични замахвания се огъва малко над корка (това нали беше бавен строй ? ).
Лично аз съм доволен от нея (не че имам база за сравнение и опит
 ). Приятел, който има достатъчно опит каза че е добра за пастървови рекички (той лови с някакво бъркли).
 ). Приятел, който има достатъчно опит каза че е добра за пастървови рекички (той лови с някакво бъркли). Много добре предава играта на малките воблерчета.
Колегата пита за въдица за лайтспининг, така че тия препоръки за щукарски дължини и тестове ще му свършат работа колкото на умрял - вендузи!
Въдиците "Колмик", по думите на реално ползващите ги, са с доста добро съотношение цена-качество. Мой приятел си купи "PEARCH PLUS" с дължина 2.40 м, и сподели, че прътлето хвърля добре и усеща дребните примамки, което е много важно. Строя им е около "модерейт".
Ха, с колегата сме писали почти едновременно.

Въдиците "Колмик", по думите на реално ползващите ги, са с доста добро съотношение цена-качество. Мой приятел си купи "PEARCH PLUS" с дължина 2.40 м, и сподели, че прътлето хвърля добре и усеща дребните примамки, което е много важно. Строя им е около "модерейт".
Ха, с колегата сме писали почти едновременно.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
TNX, на всички колеги. Колкото до строя ще се приспособя макар, че винаги в началото е терсене. Досега съм работил с Lineaefe 15-25 гр, St.Croix Avid 1,5-6  гр.  St.Croix  Wild River 10-21 и една Eagle Claw - 3,5-12 гр. С последната съм ловил най-вече костур, щото я имам най-отдавна, но те се гъне от дръжката щото става и за мухарка. Та за най-малките воблери някой път за правилната играт пръчката трябва да е с бърз строй за да могат да се водят правилно и затова питам за Colmica 

- patter
- вече хвърля и на тежко 
rabi, колегата с който бяхме извади и мухарка. На моята пръчка най-дебелата част на бланката е еднаква с най-дебелата част на мухарката му. Само дето не мога да ти дам информация каква точно му беше мухарката