За начинаещи

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
sarko631
новобранец
новобранец

За начинаещи

Мнение от sarko631 »

Предлагам да се отвори тема за начинаещи като мен и за тяхното приобщаване към риболовните компании.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: За начинаещи

Мнение от krokibg »

Вече темата е факт и добре дошъл при нас.Тук има доста момчета,които са пичове и винаги ще помогнем с каквото може.Питай и не се срамувай !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
sarko631
новобранец
новобранец

Мнение от sarko631 »

Като за начало като тръгвате и без да нахалствам да се включа постепенно в компанията ...другото се учи на място с гледане и пробване.До сега съм ловил на платени защото май там рибата е повечко .Няколко пъти се пробвах на яз. Искър но сам човек не става за нищо.Благодаря предварително.
brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от brankov »

Здравейте и от мен добри хора които не гледате (забелязано в постовете) от "високо" хора ,аз не съм нов в риболова :) ,но съм нов в форума който съм прочел надълго и на широко .Сега навлизам в една нова територия за мен -фидера. :)
Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
Аватар
lina
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lina »

Добре дошли!
А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
neu92com
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

luxury

Мнение от neu92com »

СПАМ
Аватар
Al_Bundi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Al_Bundi »

Добре дошли и от мен. Колегата е прав за търсачката защото в един момент става мазало. Приятно прекарване във форума и от мен :smt023
mincov
новобранец
новобранец

Мнение от mincov »

Здравейте ,
Аз съм абсолютно начинаещ в риболова,като такъв сега пред мен изникнаха много въпроси.На някои оттях намирам отговора тук във форума,което е много хубаво,защото показва много широката му аудитория.
Бих искал да и попитам следното.Като абсолютно начинаещ реших да пробвам първо с риболов на леко .Реших да пробвам с по евтини такъми и оставих избора на продавачите в риболовния магазин.Та така се сдобих с един телескоп с водачи с дължина 2,70 м и акция 50-80 грама/все още понятието акция нищо не ми говори,но някъде във форума бях видял че беше обяснено така че ще се поровя/,макара Eurohold Hunter HRD 332.
Та въпросът ми е следния от зад на макарата има разграфен винт от 1до 9.Нещо ми подсказва,че този винт е свързан с аванса на макарата.Обаче
1.Що е това аванс на макара.Разбирам ,че има преден заден и какъв ли не ...и дотам.
2Какво регулирам с този винт.Въртях го и в едната посока и в другата ,не успях да видя някава промяна.
По време на първия си риболовен излет ,половината от времето прекарах в размотаване на кордата .Често намотките от шпулата се размотаваха и ставаше.............Бях чел че шпулите на макарата трябва да са добре напълнени,но не и препълнени.Уж гледах да не препълвам шпулата,но много нерви изхабих с това размотаване на постоянно заплитащото се влакно.В един момент виждам че при навиване кордата започва да се намотава не на шпулата ана самата макара.Дали това е от много влакно на шпулата,качество на макара,нерегулиран аванс/което още не знам какво е/абсолютно начинаещия който държи въдицата или съвкупност от всички тези фактори.Благодаря предварително.
georg

Мнение от georg »

Мале,мале! :lol:
Баце,не познаваш ли някой по-напреднал в занаята,че да отидеш на един риболов с него и да ти обясни и покаже нагледно,как стават нещата?
От тук с писане,пак става,ама ще е много трудно!
Успех! :smt023
mincov
новобранец
новобранец

Мнение от mincov »

То ако имаше доста от въпросите щяха до отпаднат. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”