Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Ех, неволята...
Ех, неволята...
Голяма неволя ни е налегнала нас, софииските риболовци таз година.
Имам чувството че от ИАРА работят за обслужването на интересите на частните водоеми... ама това е друга тема.
ЗАбраниха баластиерите , дето имаше по некоя риба и оставиха на двумилионна София сал едно Панчарево. Мъка... мъка.
Та по неволя в неделята след много чудене и кумене с колегата Сарафов се решихме и се изтипосахме и ние там.
А там народ... народ:

Снимката е малко далечна, снимана е откъм гората, ама всички черни точки са хора. Буквално наблъскани през два метра, колегите се опитваха да ловят.
На нашия бряг положението бе малко по-добро, поради по трудния достъп. Там бехме на по 5 метра един от друг.
Те го колегата Сарафов как се мъчи на фидера и народа зад него:

Не се вижда много ясно, но щекарите на носа са половината национален отбор по плувка. Щом и те не могат да измислят де да идат... лошо...
Времето бе ужасно, с насрещен вятър и облаци.
на всичкото отгоре там където бяхме застанали се усещаше течението на реката, която вкарваше студена вода , но по-надолу немаше места.
Колегите около нас беха полукапо, което ме кара да се чувствам горд от скромния ни улов.
Двете групи, от по двама човека, над нас не можаха да хванат дори и по едно рибе, а двамата колеги под нас уловиха една бабушка. Като си тръгнаха мястото им бе заето от колега с два директни, който се разписа с един уклей.
Регулярното мятане на манджа обаче си каза думата. Използвахме "Респект - Шаран и каракуда", поради липса на друга. Ма за това ДЕДИ и ЧИРУСА са виновни! (Те си знаят защо
)
При дълбочина от метър и половина рибите се ловяха на 6-7 метра встрани от петното. Такова течение има
Сигурен съм в това , защото имахме заложен маркер, който целехме с топките захранка.
Хванахме 4 вида риби. Бабушки, уклей, костури и един кефал.
Бабетата , чудно защо, беха все дребни. Там обикновено кълват мутанти, ма сега си беа били шута.
Те това е улова за следобяда. Има - няма половин кофа:

После естествено имаше оборка на местото и това:

Ми това е!!!
Явно пак ще се ходи, обстоятелствата го налагат
Но като се пооправи времето и обезателно през седмицата, за да се избегне калабалъка. Въпреки , че за гладните пенсионери работен ден нема...
Както и да е, очаквайте нови репортажи от там. И дано по-скоро свърши тая забрана
Имам чувството че от ИАРА работят за обслужването на интересите на частните водоеми... ама това е друга тема.
ЗАбраниха баластиерите , дето имаше по некоя риба и оставиха на двумилионна София сал едно Панчарево. Мъка... мъка.
Та по неволя в неделята след много чудене и кумене с колегата Сарафов се решихме и се изтипосахме и ние там.
А там народ... народ:

Снимката е малко далечна, снимана е откъм гората, ама всички черни точки са хора. Буквално наблъскани през два метра, колегите се опитваха да ловят.
На нашия бряг положението бе малко по-добро, поради по трудния достъп. Там бехме на по 5 метра един от друг.
Те го колегата Сарафов как се мъчи на фидера и народа зад него:

Не се вижда много ясно, но щекарите на носа са половината национален отбор по плувка. Щом и те не могат да измислят де да идат... лошо...
Времето бе ужасно, с насрещен вятър и облаци.
на всичкото отгоре там където бяхме застанали се усещаше течението на реката, която вкарваше студена вода , но по-надолу немаше места.

Колегите около нас беха полукапо, което ме кара да се чувствам горд от скромния ни улов.
Двете групи, от по двама човека, над нас не можаха да хванат дори и по едно рибе, а двамата колеги под нас уловиха една бабушка. Като си тръгнаха мястото им бе заето от колега с два директни, който се разписа с един уклей.
Регулярното мятане на манджа обаче си каза думата. Използвахме "Респект - Шаран и каракуда", поради липса на друга. Ма за това ДЕДИ и ЧИРУСА са виновни! (Те си знаят защо

При дълбочина от метър и половина рибите се ловяха на 6-7 метра встрани от петното. Такова течение има

Сигурен съм в това , защото имахме заложен маркер, който целехме с топките захранка.
Хванахме 4 вида риби. Бабушки, уклей, костури и един кефал.
Бабетата , чудно защо, беха все дребни. Там обикновено кълват мутанти, ма сега си беа били шута.
Те това е улова за следобяда. Има - няма половин кофа:

После естествено имаше оборка на местото и това:

Ми това е!!!
Явно пак ще се ходи, обстоятелствата го налагат

Но като се пооправи времето и обезателно през седмицата, за да се избегне калабалъка. Въпреки , че за гладните пенсионери работен ден нема...

Както и да е, очаквайте нови репортажи от там. И дано по-скоро свърши тая забрана

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Ех, неволята...
Браво колеги
Да попитам как се предстваи колегата Сарафов с фидера защото в сряда мисля да отида там целенасочено с фидера 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Бе тя забраната ще свърши,ама ако никой не пуска и не зарибява.....
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Добър си е излета
Само дето рибата кат че по малко от рибарите
.Добре че някои я пускат обратно, иначе има опасност от обезрибяване

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- и господ не е толокова добър
Кърца,по ти харесвам бракониерските излети
Не,че тоз е лош,но другите са класика в жанра

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Бисо
- сериозен играч
Па може си ги човека,а и Стефко нема спирачкиСЪНДИ написа:Кърца,където и ловиш няма празно при теб,Братле.![]()
![]()

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.

-
- вече хвърля и на тежко
Кърцата отново показв класа...
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кофти е дето викаш-двумилионна София с един водоем,ама кво да правиш.
А за пенсионерите,да не са обиждат ама аз така викам и на комшията-не безплатен билет,а двойно по-скъп.
Щото може цела седмица да изкарат по водоемите,а ние на по 2,че даже и три работи,че да скърпим.
Ех Живков,Живков,що не въведе демокрацията и пазарното стопанство 200-300 години по-рано
Наслука колеги
А за пенсионерите,да не са обиждат ама аз така викам и на комшията-не безплатен билет,а двойно по-скъп.
Щото може цела седмица да изкарат по водоемите,а ние на по 2,че даже и три работи,че да скърпим.
Ех Живков,Живков,що не въведе демокрацията и пазарното стопанство 200-300 години по-рано

Наслука колеги

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво Крца,арна работа сте свршили 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Все пак впредвид кофтито време през този ден ... това си е приличен риболов
Верно обаче не е добре толкова голям град всички рибари на един гьол ,само сеири и панаири по него и през метър хора да си метат въдиците. Ама доста време си е още забраната,трябва търпение....

Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Евала,Кърца,само Панчарево ли оставиха тия гадове.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....