Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Златна Панега - Луковит ?
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Златна Панега - Луковит ?
здравейте приятели!
Тъй като ще ходя по празниците до другото ми село Радомирци, през което минава река Златна Панега.Искам да попитам нали е разрешен риболова на пъстърва?(нали забраната беше януари месец накъде
)И въобще след Луковит може ли да се очаква някаква слука?(не че ще хвана де, ама се пак дет се вика до г.за ми е тази хубава река).Мъкар и да съм ходил доста пъти на село, никога не съм ходил на реката
.
И понеже предполагам риболова на пъстърва е разрешен, да ме посъветвате какви воблерчета да си взема?единия ще да е салмо хорнет тое ясно
няма намерение да взимам каквато и да е риба(дори мисля да сложа еденични куки вместо тройни за да не се наранява рибата) но все пак някой проверяващ ме хване, че ловя (което е малко вероятно)някое кленче дали ще имам оправдание или бях до там
?
Благодаря ви предварително за информацията!

Тъй като ще ходя по празниците до другото ми село Радомирци, през което минава река Златна Панега.Искам да попитам нали е разрешен риболова на пъстърва?(нали забраната беше януари месец накъде

И понеже предполагам риболова на пъстърва е разрешен, да ме посъветвате какви воблерчета да си взема?единия ще да е салмо хорнет тое ясно

Благодаря ви предварително за информацията!

Re: Златна Панега - Луковит ?
По информация от колега, според ИАРА - Ловеч цялата река е забранена. 

- dancho11
- новобранец
- Обратна връзка:
доколко знам и аз , тази година е забранен риболова по цялата река, тъй че май няма да имаш късмет 
незнам по канала който се отделя в луковит за рупци дали е разрешено да се лови, но за него няма и как да се рабере май

незнам по канала който се отделя в луковит за рупци дали е разрешено да се лови, но за него няма и как да се рабере май
-
- новобранец
Най добре се обади на този тел. и питай 0887213838 и.а.р.а.
Нека спазваме риболовните закони,за да има и утре риба!!!
-
- научил се да хвърля
Колега провери първо тук http://www.nafa-bg.org/BG/Files/Message ... itelen.pdf и тогава върви да ги ловиш или звънни на номера ,който ти е дал колегата!
Може да е малко грубо ,но използвайте http://www.google.bg и търсете ИАРА щото има вече много теми в които се пита за много краища на България кой водоем е свободен и кои не!!!!
Поздрави и наслука!
Може да е малко грубо ,но използвайте http://www.google.bg и търсете ИАРА щото има вече много теми в които се пита за много краища на България кой водоем е свободен и кои не!!!!

Поздрави и наслука!
"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен." Алберт Айнщайн
Сега и аз говорих с иара- в София не знаят нищо по този въпрос и за тях няма такова нещо, но ми дадоха телефона на представител от иара Ловеч. Той ми обясни, че от рибарите се плашела и другата риба и не можела да си хвърли хайвера- затова била забранена. Но била забранена заради някакви ловно рибарски дружества в района.
На същия принцип от разговора излезе, че всички реки там са забранени без значение за риболов на каква риба става въпрос- плашела се другата риба. Питането беше във връзка със река Вит под Тетевен.
В София и за двете ми казаха няма никакъв проблем- 6 дена яко за пъстърва да ходя без проблеми.
Ха сега какво става.....................
На същия принцип от разговора излезе, че всички реки там са забранени без значение за риболов на каква риба става въпрос- плашела се другата риба. Питането беше във връзка със река Вит под Тетевен.
В София и за двете ми казаха няма никакъв проблем- 6 дена яко за пъстърва да ходя без проблеми.
не ще, не ще па спре
-
- ще става разбирач
На мен пък, защо ми се струва че някви хора са решили да си осигурят риболовен комфорт по празниците на въпросните реки и то най вече Панегаelmur написа:Сега и аз говорих с иара- в София не знаят нищо по този въпрос и за тях няма такова нещо, но ми дадоха телефона на представител от иара Ловеч. Той ми обясни, че от рибарите се плашела и другата риба и не можела да си хвърли хайвера- затова била забранена. Но била забранена заради някакви ловно рибарски дружества в района.

Ако наистина са дали такива обяснение "отговори" както ги пише колегата, то няма за какво да се притеснявате

Визирам риболова на пъстърва сега разбира се

Впрочем много ми е интересно кои са тези ЛРД-та дето са искали тази забрана

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Абе аз да кажа, че там за риба не съм ходил и мислех сега да ми е за първи път- та това за опразването на реките и аз така го мисля. Но се обадих да не стане така, че да реша да ходя, да карам 150км и да ме изгонят или да ми тряснят някой акт. Това го казвах за да покажа липсата на координация между ИАРА София и другите клонове- не някой да ходи или да не ходи всеки си решава. Та така..... не ме познаваш не ме нападай.
не ще, не ще па спре
-
- ще става разбирач
Колега, наистина не те познавам, а и не виждам защо да те нападамelmur написа:... Това го казвах за да покажа липсата на координация между ИАРА София и другите клонове- не някой да ходи или да не ходи всеки си решава. Та така..... не ме познаваш не ме нападай.

Понеже имаше инфо и четох за това и на други места (форуми) и написах обобщено мнение. Твоето го взех като цитат за да коментирам точно за некординацията межу ИАРА София и тази в Ловеч а и като цяло дали изобщо такава забрана е "истина"
Това е!
Поздрави и наслука

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
-
- ще става разбирач
Здравейте колеги!
Ето ви малко снимки от 4-дневния ми престой на село

A тук дори забелязах и една рибка (към една педя) мисля че беше кефал, но не успях да го снимам

това е на около 4-5 километра след Луковит
Имаше и трима рибари които само събираха стръв, но не знам дали са хванали нещо.
Имах и път към Луковит, и там се полюбувах на красотата на тая река но не съм я снимал.Прави ми впечатление, че на снимките реката е по-маловодна а в луковитско беше доста прилично количество вода(поне 2пъти повече), предполагам, че е заради един напоителен канал който мисля, че черпи води от Панега.
Ето ви малко снимки от 4-дневния ми престой на село

A тук дори забелязах и една рибка (към една педя) мисля че беше кефал, но не успях да го снимам

това е на около 4-5 километра след Луковит
Имаше и трима рибари които само събираха стръв, но не знам дали са хванали нещо.
Имах и път към Луковит, и там се полюбувах на красотата на тая река но не съм я снимал.Прави ми впечатление, че на снимките реката е по-маловодна а в луковитско беше доста прилично количество вода(поне 2пъти повече), предполагам, че е заради един напоителен канал който мисля, че черпи води от Панега.
Така е колега- не съм те разбрал, извинявам се за което.Колега, наистина не те познавам, а и не виждам защо да те нападамНапротив писах в подкрепа на твоето мение ...Нещо не си разбрал моето писание
![]()

не ще, не ще па спре