Язовир "Климент" - 25.04.2009 -инфо

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Herodot
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Язовир "Климент" - 25.04.2009 -инфо

Мнение от Herodot »

sava_1968 написа:
Бисо написа:.. аман от пишман собственици и арендатори :twisted:
...и при нас в Карловско със яз.Климент ситуацията е същата.
Даже миналата година животните на местните хора отказвали да пият от водата.
Хранели рибата със отпадъци от месопреработвателни фабрики.
В момента нещата били тръгнали в положителна посока.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Re: Язовир "Климент" - 25.04.2009 -инфо

Мнение от MapuaH »

Да споделя и аз по темата. Това е язовира, на който се научих да ловя риби на язовирен риболов преди около 25, 26 години. Толкова ми е мило за него, но уви.... ситуацията не го подмина..... Преди години се ловеше разнообразна риба в огромни количества. След това беше взет от пишман арендатори, които нищо не успяха да направят.
Миналата седмица след посещение на баба и дядо в Каравелово на връщане минах през язовира да видя с какъв статут е в момента. Оказа, се че е тотално забранен за риболов. Няма никакъв вариант да полови човек там колкото и пари да дава. Пазача ми е приятел, но дори и в този случай шанс няма, т.к всичко се наблюдава от камери. Иначе колеги не можете да си представите какво става. Милиони риби скачат. Толкова риба не съм виждал в него дори, когато бях дете. Браво на новия арендатор. Лошото, е че го пази за промишлен риболов и шанс за нас риболовците няма.

Имам една молба - ако някоя познава арендатора, по описание на пазача е младо и много разбрано момче от Пловдив, да му намерим номера и ако може човек да говори с него за един два риболова на година там. Толкова често си ходя на село и би ми било приятно да отскоча до любимия язовир, ще съм ви безкрайно благодарен. Пазача каза, че само с негово разрешение може да се лови. Не искам никаква риба да взимам, няма да нося и живарник, просто да половя, защото ходилите там знаят за каква природа става на въпрос. Очарователно място ...... Благодаря предварително на всеки успял да намери някакво инфо.

Поздрави
Мариан
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Забравете за риболова на Климент :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

И на мен ми беше един от любимите язовири.Там малкият(сега вече големият :D ) хвана първата си рибка :D Изображение
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

И моите първи приключения в риболова са от там и ми е много на сърце амаа...... :cry:
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”