Съвет за обурудване

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
futa
новобранец
новобранец

Съвет за обурудване

Мнение от futa »

Здравейте,купих каравана която си има всичко,но все си мисля че мога да забравя да взема нещо от към обурудване!
Имам пълно обурудване за палатка та дори и хладилник но с караваната е различно и още не съм във час!
Та ще се радвам на всеки съвет какво трябва да се вземе още,аз съм направил списък но......нали знаете че човек понякога изветрява и пропуска!
Давайте съвети моля-
Dio perdona-Io No!
Изображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Съвет за обурудване

Мнение от MITKO70 »

Дай списъка и да видиме ,кое липсва при теб ,кое при нас.По принцип винаги се сещаш за нещо ,а и се забравя нещо като тръгнеш. :D Това съм го забелязл през годините.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
futa
новобранец
новобранец

Мнение от futa »

Така-има си фортселт та даже и допълнение към него,газова бутилка оригиналната,тента,комарници,допълнителен малък хладилник,дарвени трупчета,маркуч с приставки 30 метра,макара кабел 50 метра,газов котлон с допълнителна малка бутилка за готвене под тентата,посуда,инструменти всякакви,петромакс,резервни крушки,дървена скара за миене,дървена масичка за миене,комплект въжета,допълнителен бидон за вода,хамак,походни легла,пластмасова маса комплект с 5 стола,2 шезлонга,пирони и винтове,въдици-то е ясно!
Климатик и булсатком още няма ама ще има!
Та казвайте ако съм забравил нещо!?
Dio perdona-Io No!
Изображение
ogi_bogi
новобранец
новобранец

Мнение от ogi_bogi »

futa написа:Така-има си фортселт та даже и допълнение към него,газова бутилка оригиналната,тента,комарници,допълнителен малък хладилник,дарвени трупчета,маркуч с приставки 30 метра,макара кабел 50 метра,газов котлон с допълнителна малка бутилка за готвене под тентата,посуда,инструменти всякакви,петромакс,резервни крушки,дървена скара за миене,дървена масичка за миене,комплект въжета,допълнителен бидон за вода,хамак,походни легла,пластмасова маса комплект с 5 стола,2 шезлонга,пирони и винтове,въдици-то е ясно!
Искам и аз!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

futa написа:Така-има си фортселт та даже и допълнение към него,газова бутилка оригиналната,тента,комарници,допълнителен малък хладилник,дарвени трупчета,маркуч с приставки 30 метра,макара кабел 50 метра,газов котлон с допълнителна малка бутилка за готвене под тентата,посуда,инструменти всякакви,петромакс,резервни крушки,дървена скара за миене,дървена масичка за миене,комплект въжета,допълнителен бидон за вода,хамак,походни легла,пластмасова маса комплект с 5 стола,2 шезлонга,пирони и винтове,въдици-то е ясно!
Еми всичко ти е ок :D Това го караме и ние ,с някой изключения/дървена скара,маркуч/,за тв точно сега умуваме дали булсатком или итв партнер/те дават само карта с избран пакет програми/,приемник на 12в .има.Клима не презвиждам,ползвах агрегат ,малък ,но на последък не го използвам много.Майката му е соларна система ,по-скъпа е ,но пък е по -добро,чисто,тихо и си независим от към ел.енергия.Сега я проучваме и сигурно ще го сложим на кемпера ,а от там и караваната ще захранвам.Барбекюто задължително.
Изображение
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Соларни батерии днес гледах в магазина. 2- пана по 15w комплект с зарядно (чарджер)за акомулаторите,стойка.
около 200$ .Ако ви интересува да видя коя фирма е и да си поръчате онлаин от България, няма ли да е по добре.
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Не знам дали си пропуснал в описа,но не видях генераторче.Ако си пропуснал,повярвай ми,много са удобни.Аз ползвам такъв за палатка с около 30 метра удължител и разклонител в който съм включил енергоспестяващи крушки опаковани във влагоустойчиви фасонки/като за баня/ поради влагата която се образува сутрин.Разхода им е 0.300 л. на час,така че с литър,два си светиш като у вас.Ох и аз съм решил да вземам каравана ама на есен/живот и здраве/.Колега сподели каква ти е караваната,защото аз се назландисвам и все още разглеждам.Мисля да си взема от тези малките около 3 м. с три легла.Не ми трябват бани,тоалетни и други луксове.Понеже ще я тегля с автомобил Волво , а отделно на тавана му ще возя и лодката,не ми се дърпа толяма каравана.Пък и с голямата ще може само по хубав път.Иначе имам категория и за голяма,ама ще видим по-нататък.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

valeri написа:Соларни батерии днес гледах в магазина. 2- пана по 15w комплект с зарядно (чарджер)за акомулаторите,стойка.
около 200$ .Ако ви интересува да видя коя фирма е и да си поръчате онлаин от България, няма ли да е по добре.
Знам ги колега тези панелчета,като куфарчета са и се отварят,има ги в Ибей.Но,са слабички ,самите клетки са от материял който е по-малко чувствителен,като на калкулаторите.Панела трябва да е 80-120вата и с един тягов акумолатар 100ам/ч.решаваш проблема за осветление,тв,лаптоп ,помпи за вода и други.Ето тук има по темата
http://www.wzemi.com/kemper-club/forum/ ... c&start=60
undergrounder написа:Мисля да си взема от тези малките около 3 м. с три легла.Не ми трябват бани,тоалетни и други луксове.Понеже ще я тегля с автомобил Волво , а отделно на тавана му ще возя и лодката,не ми се дърпа толяма каравана.
Колега и аз я смених караваната поради тези причини,мойта е 3,80м.без теглич,но за WC бъркаш.Имам само химическа тоалетна с външна касета и е голямо удобство ,като си на място където няма подходящи места,особено за жената и детето.Има избор в момента и цената с или без тоалетна не е кой знае каква.
Сега купих и ето този душ с помпа на 12в.-26лв. и ще и оборудвам и баня.
Изображение
Изображение
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Аз отдавна бях пуснал такава системка ,иска първоначална инвестиция иначе съм за ново въведенията...

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 851&hilit=
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

MITKO70 написа:
valeri написа: Сега купих и ето този душ с помпа на 12в.-26лв. и ще и оборудвам и баня.
Изображение
да попитам от къде
futa
новобранец
новобранец

Мнение от futa »

Караванката е Knaus,3.80м,2+2 места,85година-3000 бг лева!
Сега тепърва почвам да я тествам,и аз ще я дърпам с опел астра 1.7 дизел,няма проблем-можеш да я дърпаш със всякаква кола!
А за соларните батерии знам ама още не съм стигнал до там,в момента съм в процес на издирване на теглич за опела,и след него почвам глезотиите. :)
Dio perdona-Io No!
Изображение
rumyna
новобранец
новобранец

Мнение от rumyna »

MITKO70 написа:
valeri написа:Соларни батерии днес гледах в магазина. 2- пана по 15w комплект с зарядно (чарджер)за акомулаторите,стойка.
Знам ги колега тези панелчета,като куфарчета са и се отварят,има ги в Ибей.Но,са слабички ,самите клетки са от материял който е по-малко чувствителен,като на калкулаторите.Панела трябва да е 80-120вата и с един тягов акумолатар 100ам/ч.решаваш проблема за осветление,тв,лаптоп ,помпи за вода и други.Ето тук има по темата
http://www.wzemi.com/kemper-club/forum/ ... c&start=60
undergrounder написа:Мисля да си взема от тези малките около 3 м. с три легла.Не ми трябват бани,тоалетни и други луксове.Понеже ще я тегля с автомобил Волво , а отделно на тавана му ще возя и лодката,не ми се дърпа толяма каравана.
Колега и аз я смених караваната поради тези причини,мойта е 3,80м.без теглич,но за WC бъркаш.Имам само химическа тоалетна с външна касета и е голямо удобство ,като си на място където няма подходящи места,особено за жената и детето.Има избор в момента и цената с или без тоалетна не е кой знае каква.
Сега купих и ето този душ с помпа на 12в.-26лв. и ще и оборудвам и баня.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”