Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

zodiak bombard със 2,5 к.с johnson
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
zodiak bombard със 2,5 к.с johnson
дали е достатъчна мощноста на двигателя за тази лодка?ще я ползвам в море само за предвижване край брега с цел подводен риболов!дължината и е 2,70метра.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: zodiak bombard със 2,5 к.с johnson
Някаква снимка на лодката има ли ?nikola.b написа:дали е достатъчна мощноста на двигателя за тази лодка?ще я ползвам в море само за предвижване край брега с цел подводен риболов!дължината и е 2,70метра.
Не ме притеснява мотора,а дали ще можеш да се качваш на лодката.

Мотора ще го бива.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- вече хвърля и на тежко
Аз мисля, че няма да имаш проблеми. Ползвах такъв мотор на 3,00 метра лодка, и се държеше доста добре. Според мен само ако трябва да се придвижваш някъде по-далечко, ще става бавничко.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
реалната скорост без да се пресилва моторчето е 6-8кмч - напълно достатъчно за обикаляне покрай брега /до 500м/...
аз ползвам точно такава с такав мотор /тук им казват dinghy/ за да си стигна до лодката която е на 1.5 км закотвена. мерил сам с gps скороста - ако няма вълни е 5-6км/h. наистина само не ми е ясно как ще се качваш на нея??? борда е нисък - 45см и ще се обърне???
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако е с алуминиево дъно /по-тежичко е/, няма да се обърне... аз лично се хващам за въжетата отгоре и се набирам на ръце... но по-тромави колеги не успяват да се качат без да стъпят на дъното или стълба...
може да се направи стълбичка с едно дебело въже и 3-4 парчета дъбов паркет или друго масивно дърво...
може да се направи стълбичка с едно дебело въже и 3-4 парчета дъбов паркет или друго масивно дърво...

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колегата щом се занимава с подводен риболов, няма да е тромав, а и като махне два пъти с плавниците ще се качи в лодката без проблем. 

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!