за щука около В. Търново

Модератор: sapuna

Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

за щука около В. Търново

Мнение от doko »

колеги кажете каде може да се ходи за щука около В. Търново. Също така кажете и какъв монтаж треба да се прави за щука защото никога несъм ходил за щука и искам да се науча. :oops: :oops: :oops: Може и сайтчета кадето е описана. Мерси :D
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Незнам точно къде не знам и името на язовира но знам че е много добър и се намира много близо до Велико Търново знам че е около 20дка голям и са пуснати 10 тона щука миналата година мънинки това значи чи дори ако половината са умрели ся ще е фул но нема да са по големи от 2 кила !

Мога да те ориентирам като ти кажа че са 7 язовира един над друг този бил най долния !

Има още толстолоб който го ловят с мрежи и го продават но иначе наистина има щука баща ми ходи там по работа да купува толстолоб и арендатора бил за риба там и бил фанал 10 щуки около 1.5 килограма !

А за монтажите...щуката е много голям хищник по принцип щото понякога в устата да му вкарваш изкуствената примамка или живата рибка няма да я лапне :twisted: !

Трябва да знаеш че щуката е много умна риба !

Като размери да хванеш в България 6-7 килограмова а максималните които се ловят са около 10-11 поне аз не съм чувал за по голяма хваната :roll: !

Иначе Щуката се лови със блесни , воблери , пилкери , джигове , туистери и естесвено жива рибка ! Сега ще ти обясня всичко какво представлява как се прекрепя към тъкъма и как се работи с него !

Така да започнеме с блесната ! Блесната представлява подобие на рибка със кука в единия край има ги всякакви цвитове най често е сребърна но може да е червена черна на жълти точки и каква ли още не ! И така тази блесна като се води във водата прилича на рибка и ако щуката реши да се прояви като истински хищник напада и хващаш рибата :D ! Блесната се закрепя посредсвом вирбел за такъма може и със ухо но не е препоръчително понеже мисината се усуква а със усукването намалява издръжливотса на мисината и ако ти удари некое по прилично парче ще съжеляваш :wink: !

Воблера той представлява рибка само че не жива разбирасе ами изкуствена със куки по себе си ! Пак се закача чрез вирбел !
Воблера както и блесната като се заметнат се придърват бързо към тебе но не трябва да лети над водата разбирасе :twisted: !

Пилкерът прилича на воблера само че са много по тежки има 100 грамови а най тежките воблери са по 40 грама някъде ако си говориме за щука разбирасе и имат само една кука ! Отново се прикачат към тъкъма с вирбел !

За джиговете и туистерите нека някой друг да обясни че аз се бъркъм вече :?: !

ЗА живата рибка има 2 такъма на ДЪНО и на ПЛУВКА като се постава живата рибка на кука или на две зависи от гдлемината на стръвта но куките трябва да са тройки ! При този монтаж е задължително да се сложи стоманен или волфрамов или кевларен повод за да неможе рибата да прегрезе куката понеже щуката има 3000 зъба и мисините или влякната много често ги късът със зъби ! Такъв повод може да се сложи и при изкуствените примамки особено ако са помалки понеже незнаеш дали няма да налапа цялята примамка и тогава най вероятно губиш и примамката и рибата !

От мене е това надявам се да съм помогнал :roll: !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

kalkan4o мерси за подробното инфо само да те питам знаеш ли поне в ква посока от търново е тоя язовир? А и още нещо на воблера закача ли се доп няква тежест или се замята и се тегли полека като булдото? и какво е вирбел :oops: :oops: :oops:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

kalkan4o написа:За джиговете и туистерите нека някой друг да обясни че аз се бъркъм вече !
Хе хе Калканчо и друг път съм ти казвал да ни бързаш да се изказваш наизуст :lol: Кат глеам по горе бая си се объркал :lol: Правило нобер уно при риболова на щука е примамката да се води максимално бавно а не
Воблера както и блесната като се заметнат се придърват бързо към тебе но не трябва да лети над водата разбирасе !
:wink:

doko за риболова с изкуствени примамки прегледай тука http://forum.nariba.com/viewforum5.html
До Търново ти е Янтрата и Росица може да се пробваш по тях но не разчитай на колосален успех от първият път , е мож да имаш късмет от сефтето ама при щуката има малце особенности които се усвояват с опит :wink: Примерно требва да познайваш местата къде обича да стои , да познаваш кога е активна и прочее а туй не стааа от раз :wink:

НАСЛУКА!!!
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Тегли се 2 пъти по бързо от булдото като е препоръчително да се спира за част от секудндата да се забързва да се забавя да наподобяваш колкото се може повече жива рибка това е целта на изкуствените примамки !

Виж ся някой слагат булда преди вирбела (след малко ще обясня какво е вирбел) опъват малко мисина или такъм стоманен повод примерно и дърпат така блесната или воблера ако е по лек но не е за препоръчване може да се развали играта !

Не незнам нищо повече за тоя язовир някой от Велико Търново може би ще го знае или ще ти предложи друг !

Значе вербела е направен от някякъв метал алуминий или стомана например ! Представлява общо взето закопчалка за която се закачат такъмите или изкствените примамки ! Вирбелът се закача за мисината със ухо (това е вид възел) ! Вирбелът има въртяща част и когато блесната се върти се върти и тази част на вирбела затова не се усуква влакното!

http://shop.fishing-mania.com/viewacces ... omer=S4527

Ето тука можеш да видиш нагледно какво представлява вирбелът !
Вирбелите със този тип закопчалка съм ги признал !

http://shop.fishing-mania.com/viewarti1.php

А тука можеш да разгледаш малко изкуствени примамки ще ти е от полза по принцип щуката е такъв хищник че може и на воблер за акула да ти клъвне може и на пилкер за чернокоп например така че повечето работи стават за щука !

Ако имаш още въпроси дори да са най глупавите питай ся му е времето вкъщи съм си цял ден :D !

Айде наслука !
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Павел Иванов написа:
kalkan4o написа:За джиговете и туистерите нека някой друг да обясни че аз се бъркъм вече !
Хе хе Калканчо и друг път съм ти казвал да ни бързаш да се изказваш наизуст :lol: Кат глеам по горе бая си се объркал :lol: Правило нобер уно при риболова на щука е примамката да се води максимално бавно а не
Воблера както и блесната като се заметнат се придърват бързо към тебе но не трябва да лети над водата разбирасе !
:wink:
Аз съм имал слука със бързо въртене със блесна дето и викат лопата или убувалка или лъжица ва Алба 32 грама щуката беше 800 грама и се върна да вика баба си и дядо си но си беше щука може да съм я ударил лошо и да се е ядосала :lol: !

Но щом казваш...ти имаш 10 пъти повече опит от мене дори повече !

Щом само туй съм объркал тря да почерпя или ти мене както си решиш :lol: !
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Хора как 6те слагате на воблер тежест или вирбел :o Да не ви е напекло сланцето :wink:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз съм виждал такива ненормалници да слагат бомбарди зад вирбела изродите !

Но за вирбела аз го правя с вирбел и още много хора съм забелязвал да го правят докато им гледам като мурук в ръцете им и СЪМ ХВАЩАЛ какво повече ?! :D
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Хе хе , никфи ядове за това да има вирбел пред воблера :wink: аз специално само тъй ловя независимо дал съм качнал воблер от 2гр или 11гр ( е от 40гр още не съм ползвал ама те са за шампиони :wink: ) . Тва че Рапала съветва да се не слага вирбел си е лично нейна работа , привърженик съм на брейда и си представям кфо чудо ше е ако се наложи за петчасов риболов да сменя 30-40 пъти примамката :lol: . Калканчо пак идна забележчица ( ае две :wink: ) , първо чети предишните постове преди да пускаш избързано мнение :wink: , после поглеждай що пускаш кат ник щото :
вирбел използващ се за завършване на линията преди примамката или монтажа е тва примерно :
Изображение
докат тва коет си пуснал :
Изображение
е вирбел да си закачиш ваглера при монтаж на подвижна плувка :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Прав си ама важно е да види кво представлява аз лично ползвам вирбели със закопчалка като тоя на втората картинка само че не за ваглер на робинсон и съм доволен да ся не ми се е отварял докато като тоя на другата картинка ми се е отварял просто некви магии стават :x !

Все пак мерси че ме поправяш ! :lol:
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Когато сложиш на воблера вирбел губи много от играта си !!!!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Губи дръжки :D !

Като си купиш вирбел с лагерче нема да ти се губи хич от играта !
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

мерси на сички за отговорите сега в неделя ако сам свободен може да отскоча до Драганово имало некъв язовир с един мой приятел да видим ко ше напрайм. дано само да не вали че много мразя да се мокря а кат стана дума кво треба да е времето когато най кълве и също така ми казаха че щуката кълвяла рано сутрин като се съмне до към 12 часа некаде. верно ли е?
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Щуката не е нощен хищник но все пак има инцидентни случай !

Кълве през целия ден доколкото аз знам най много при изгрев слънче и на свечеряване до 15 минути след като е вече наистина тъмно аз така знам !

Сигурен ли си че там има Щука ?

Да не отиваш на сляпо :D !

В неделя го дават сняг да вали!
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

незнам не зависи от мен ами от приятеля ми щот ша сме с баща му с колата и тейче незнам. Дано да не вали пак и кат го гледам вчера и неска кво е хубаво времето на дали ще завали чак сняг но то де да знаеш. Кат се върна ще пиша ко е станало. Дали е проработил късмета на начинаещия :D :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”