Битката на Пънча!

Модератори: bobopeli, sapuna

docenta
разбира нещата
разбира нещата

Битката на Пънча!

Мнение от docenta »

Не можах да ида на НС-5 ,понеже от два месеца не са ми плащали заплата и явно трябва да си търся нова работа, но вчера за разтуха решихме с приятели да идем на Панчарево.
Ала там в 7 часа сутринта ни посрещна ей такава навалица:
Изображение
Все пак си намерихме място и малко след първите замятания 90-годишният :!: бай Иван Дамянов извади хубав костур на плувка с новия си минителемач, подарен му за юбилея:
Изображение
Аз си взех блеснарката и обиколих по гъстонаселените брегове, но имаше много малко свободни места за блеснене, а колегите, които работеха на плувка се оплакваха, че риболовът е тегав.
Все пак имаше тук-там по някоя червеноперка, уклеец и костури като този:
Изображение

Нямах нито едно сторване, нито на воблери,нито на блесни, нито на силикони и след час и половина обикаляне, оставих колегите да ловят на плувка и реших да видя какво става на платения гьол на плажа.
А там си приличаше асъл на НС-5, само дето пиенето им бе много по-малко!
Изображение
Единствено зад мостика и преградната мрежа нямаше навалица, защото там е царството на гъските и козлетата :D
Изображение
А на мостика беше панаир, едва се сместих :D
Изображение
Рибата и тук не бе особено активна, някой каза, че към 10 часа имало земетресение в Благоевград, но аз почнах да пробвам примамките и на четвъртата смяна като сложих една българска имитация на МЕППС №2, закачих прилична американка при бързо водене. Снимах я във водата и с леко тръсване я откачих, защото видях, че се е хванала на върха на джуката, а на мен не ми се даваха грешни пари при тая сиромашия :D
Изображение
Снимката не е добра, защото с едната ръка държа апарата, а с другата въдицата - вижда се от сянката ми във водата :D
Моментално на следващото замятане се заглоби още една пъстърва, дадох апарата на един случаен колега и той снима ето това:
Изображение
Изображение
Направих се на тапа и пуснах обратно рибата във водата, което тук не е разрешено.
Третата пъстърва се закачи също така скоро и също за върха на джуката- нея също я изтръсках още във водата и си свих въдицата, преди някой да дойде да ми се разсмърди. Докато си тръгвах - видях най-малко десетина души вече да развяват блесни, заразени от моите експерименти.
Върнах се при приятелите на брега на голямото езеро и минах и аз на плувка, защото въпреки земетръса рибата се бе активирала и от 14 до 18 часа направихме много приятен и интензивен риболов - бабушки, уклеи и костури на бял червей. Ето го крайният резултат за трима души:
Изображение
Битката за Пънча завърши победоносно и в рамките на закона. Поне малко се отървах от черните мисли, но как ще завърши битката за хляба е трудно да се каже :D Но няма да се предаваме, я :D
Наслука, колеги!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Re: Битката на Пънча!

Мнение от drat »

Браво за излета и репортажа. Лошо, че не дойде на срещата много гот беше.
Изображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Много хубав риболов Доценте!Желая ти успех и наслука в риболова и Много Късмет и Победа в битката за хляба!!!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Хубав репортаж, браво за пастървите малко разтуха на никого не е излишна
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

Браво за репортажа, да видим и ний как е около София :smt023
Изображениеима ли комат кучета много
adjamia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от adjamia »

Екстра излет,само дано победиш в по-важната битка-тази,за хляба... :D :wink: :drinkers:
Добрютро!!!
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Много готини места и снимки :)
Туй риболова не е за мен :D
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Разбрах за битката УРА! Спечелил си .Риболова ОК- мнго радост и все с такива репортажи да ни радваш.
Ами това със заплатата немога да го разбера още ли го има :evil: -дано не се случва на никой !!!
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

valeri написа:.
Ами това със заплатата немога да го разбера още ли го има :evil: -дано не се случва на никой !!!
Има го и ще го има все повече :evil: Работодателят ми е от свръхбогатите в бранша, но той затова е станал такъв, защото за да спечели един - хиляди трябва да бъдат ощетени и ограбени чрез незаплащане на труда. Справка - Кремиковци, Крайслер и хиляди други по света. Световна икономическа и финансова криза всъщност няма. Това е безпрецедентна медийна акция за всяване на паника като в игра на покер и е само претекст за безнаказан грабеж :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

docenta написа:
valeri написа:.
Има го и ще го има все повече :evil: Работодателят ми е от свръхбогатите в бранша, но той затова е станал такъв, защото за да спечели един - хиляди трябва да бъдат ощетени и ограбени чрез незаплащане на труда. Справка - Кремиковци, Крайслер и хиляди други по света. Световна икономическа и финансова криза всъщност няма. Това е безпрецедентна медийна акция за всяване на паника като в игра на покер и е само претекст за безнаказан грабеж :D

Тука си много прав и точно казано..
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

Браво,много добър излет и снимки :smt038 :smt038 :smt038 :smt023
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Браво Доценте.
Много готин репортаж :smt023
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BV »

Колега Доцента, познатах те аз, ама пусто ме беше срам да те заговоря... :oops:
Бе викам си, това е този човек от форума, ама викам да го питам ли, да не го ли питам... и в крайна сметка не се престраших ... Аз бях точно на мостика на платеното там където се разделя в тази форма (__І__). Ловях с директна седмица, бях и със жената - тя ме накара да отидеме там, инак щях да си застана на Гумаджийницата. Резултата беше 3 пъстърви около 1,200 общо и един шарко 1,5 точно. Имах и 3 фитки на по-едрички шарани. Ловях само на църевикейшън.

Не вярвах, че там има есетри, но в този ден ми се разбиха всички илюзии - сутринта едни руснаци извадиха първата на блесна, след това други колеги хванаха две поредни на рибе, но втората я оставиха да скъса, защото двама човека от тяхната компания отидоха да теглят на кантара първата и само от нея сметката им беше 67 лв. :mrgreen: (15 лв. й е килото). Следобяда още един човек извади такава красавица, пак в същата категория 4-5кг.

До мен един човечец с двамата си синове и кучето си хапваше наденичка с лебец и лютеничка... по едно време извади едно въдиче джобно - не повече от метър дълго, отчупи си малко наденичка и я наниза на куката. След последвалото замятане (аз го гледам е така - :shock: ), няма и минута върха се огъва, влакното на струна и в кепа едно сомче около 2.5кг. Викам си: е те тава е раота!!! :drinkers:

Извадиха и един хубав амур около 4 кг.

Емоционален ден беше за мен и за жената!
Поздрави! :D
:idea: Събирайте си боклуците след риболов! :idea:
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от borislavvasilev »

adjamia написа:Екстра излет,само дано победиш в по-важната битка-тази,за хляба... :D :wink: :drinkers:
А за излета браво :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
БАЙ-100-ЯН
Аватар
lina
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lina »

Битката за хляба е едно от доста важните неща в живота, не е за пренебрегване, но се прекланям, пред хора, като Доцента, които намират и хубавото в дните. Поздрави за чудесния излет.
С пожелания за хлебни и риболовни успехи!
А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”