Да саботираме арендаторите - измамници

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Аватар
Al_Bundi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Да саботираме арендаторите - измамници

Мнение от Al_Bundi »

Здравейте колеги! Имам предложение с което се надявам да спрем измамите на някои арендатори , които пускат ток , химии или по някакъв начин влияят на активността на рибата във водоемите. Когато някой колега сподели за нещо подобно ( ако разбира се е сигурен ), всички участници във форума спираме да посещаваме въпросният гьол. Така се надявам да спрем тези измами и да нанесем повече загуби на хората които злоупотребяват с нашата страст и хоби.
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: ДА СЪБОТИРАМЕ АРЕНДАТОРИТЕ - ИЗМАМНИЦИ

Мнение от didopoli »

Има истина в това обаче с доказателствата..май ще е трудно да се съберат!!!
Изображение
Където качеството е от значение!
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

па то хората си ги энаят
Аватар
Al_Bundi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Al_Bundi »

didopoli написа:Има истина в това обаче с доказателствата..май ще е трудно да се съберат!!!
В този форум ми е направило впечатление , че повечето от нас са отговорни хора и ако кажат, че са видели нещо подобно съм склонен да им повярвам.
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

аз винаги споделям къде има смъсал се ходи и къде не!!! хубаво е всички колеги да го правят , защото тия арендатори си правят таш.. с нас , вземат ни паричките и са доволни а ние с празни ръце.
Ribarche
Аватар
Al_Bundi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Al_Bundi »

Benicio написа:аз винаги споделям къде има смъсал се ходи и къде не!!! хубаво е всички колеги да го правят , защото тия арендатори си правят таш.. с нас , вземат ни паричките и са доволни а ние с празни ръце.
За което сме ти благодарни. Дано повече съфорумници да са като теб . :smt023 :prayer:
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

абе тва че некои не е хванал некъде не эначи че нема риби или има иэмама
по скоро може да се следи ако някъде примерно нивото на гьола спада неестествено само събота и неделя :lol: примерно или неща от тоя сорт
аэ съм присъствал на случаи когато на добре эарибен водоем няма иэвадена риба 3 дни което според мене се дължеше на това че водата се покачи блиэо 2 метра эаради топенето на снега а много хора преэ тия дни си тръгнаха като псуваха арендатора и твърдяха че не се эарибява
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Подкрепям идеята и веднага съобщавам-арендаторите на Слаковци всяка седмица в петък вечер отварят крана и изпускат язовира,така до понеделник на обяд! :!: Всички се чудят-защо не кълве? :?: Вярната стръв за шарана и сома там е ЦАЦА и ходете през седмицата! НАСЛУКА НА ВСИЧКИ
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Абе то това което говорите е верно до някъде но не мислите ли че арендаторите на водоеми нямат право да пускат водата защото не е тяхна а е на Напоителни Системи.искам да попитам и друго,като дам и насока за размисъл!!!Знае ли някой,как се химизират 60 000 000 кубически метра вода???А знае ли колегата че когато има снеготопене,рибата още не е активна???Старите рибари знаят че влиза ли снежна вода в един водоем,риба няма.Ка мислите,дали арендаторите не пускат по баилите някакви печки с които да топят снега :lol: :lol: :lol:

А сега сериозно !!!
Виждам че освен Бенисио,всички други които сте писали в темата сте световно неизвестни и понеже никовете ви са в повече,започвате да слагате и цифри отзад.Малко сте несериозни,просто това което предлагате,може да се направи само за клетки на бивши рибарници,където арендаторите си пускат много риба за угояване в клетките в които не е разрешено да ловят клиенти а в тази в която е разрешил арендатора да има 5-600 кг риба.Малки водоеми от калибъра на 3,4,5,10,15,20 декара водоемчета,в които също да се пуска малко количество риба.За такива,може да се говори нон-стоп,защото купуват по 100-200-500кг каракуда,пускат ги и така си я карат с месеци а вие си давате парите.Кой-обаче ви кара да ходите там,арендатора да не ви е канил с бъклица и пържоли.Има още неща за които трябва да се помисли и едно от тях е,че едно е да ловиш в гьол с 1,5м вода през пролетния сезон,където водата се е стоплила вече а съвсем друго е да си на голям язовир където водата на метър под повърхноста е ледено студена.Недейте да бъркате нещата,просто има стотици фактори които играят роля в това дали ще дава някъде рибата и къде няма да дава.Аз вече свикнах да се плюе по арендаторита,но за някой неща съм съгласен/защото съм в час какво може да направи един арендатор за да си тръгнете без риба и какво неможе,въпреки това вие да си мислите че прави нещо.Второ,в голям язовир,никога и по никакъв начи неможе да се излови рибата ако ще арендатора да е Хари Потър !!! Запомнете ги тези неща и разграничавайте водоеми от гьолчета.Има една тема за един голям язовир в северна българия,където са снимани огромни шарани които са умрели о същевременно колегите си тръгват с по пет рибки в живарниците.Там кой е виновен че недава ??? Има фактори,които са си природни и има фактори които са си - арендаторски но се правят само на много-много малки водоеми където и най малкото падане или вдигане на нивото влияе на хранителния режим на рибата.Ами има и по прост начин,когато арендатора храни рибата в малкия гьол всяка вечер или през ноща за да е заситена рибата и да не се храни активно защото е нахранена.Е,дадох ви достатъчно за домашно,с което не целя да се карам с вас а да ви накарам да мислите преди да пишете.И един съвет,просто си напишете имената и от къде сте за да ви взимаме на сериозно,иначе сте просто едни интриганти които се крият и плюят.Мен лично това което се пише не ме засяга но наистина има колеги които правят простотий и са за ебане но има и такива които са коректни,но фактори като Напоителни Системи,които си пускат и спират водата когато си искат,или приход на много вода след снеготопене или обилен валеж,как и кой да обвиниш,арендатора ли ??? Айде със здраве и си напишете имената и градовете и говорете с чиста съвест без да се криете :idea: :lol: :lol: :lol: :wink: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
msirakov
новобранец
новобранец

Мнение от msirakov »

Кроки изчерпателен както винаги. И една мисъл ми минава само за добавка - а сещате ли се колко хора във форума само попиват информация къде ИМА, а ако им кажете "не ходи там щото нема" си викат на акъла "ба.. ти кой беше че ше ми кажеш къде да хода"?! Освен това не всички любители на риболова в България ползват компютър. Така че да има информация, че някой прави мурафети и да се изкажат 4-5 очевидци е полезно за нас. Но да каже някой еди къде си да не се ходи... трудна работа. Има арендатори с изградена репутация и такива с много черни точки, всеки да си прави сметка къде да си прекара времето и да си даде парите.
Успех на всички!
Изображение
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

И още нещо да добавя:
Има колеги които си мислят,че като отидат на платено и винаги трябва да хванеш.Има толкова "трудни" водоеми,толкова тънкости.
Не може да отидеш със сопата и влакно 0,40 и да се надяваш да хванеш(не говоря за някого от форума,такива са ми наблюденията),или ако хванеш,то това е чист късмет.
Че има арендатори боклуци-има,но мисля че повечето са си съвестни и нямат интерес да правят магарии.
Ето един пример за нов арендован водоем(не гоям)-направени пейки,маси,едър шаран,ако завали,на всеки осигуряват дъждобран и още куп екстри.Да,някой ще каже до кога ли?Ами ако искат да имат клиенти,ще трябва да ги привлекат и най-важното-задържат.Но и както каза Бат Любо,не винаги всичко зависи от арендатора.
Поздрави на всички,и не будете чак толкова мнителни! :wink:
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Абе то това което говорите е верно до някъде но не мислите ли че арендаторите на водоеми нямат право да пускат водата защото не е тяхна а е на Напоителни Системи.искам да попитам и друго,като дам и насока за размисъл!!!Знае ли някой,как се химизират 60 000 000 кубически метра вода???А знае ли колегата че когато има снеготопене,рибата още не е активна???Старите рибари знаят че влиза ли снежна вода в един водоем,риба няма.Ка мислите,дали арендаторите не пускат по баилите някакви печки с които да топят снега :lol: :lol: :lol:
Любо повярвай ми тук не ставя въпрос за язовири като твоя.....повечето платени язовири които са до 50-60км.от София са не по големи от футболно игрище и макс дълбоки 3-4м. и се намират в поле.....така че много неща които важът за язовири от твоя калибър тук не важът....самия размер на язовира дава лесна възможност за всякакви манипулаций от страна на арендатора!!!
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Черути,точно това уточних в края на поста ми.Аз ако трябва да заредя сериозно и без компромиси моя язовир,трябва да се изръся плюс-минус 60-70 000 лв.Докато арендаторите от малките дупки за 500лв си зарибяват с каракуда и като дадат още 1000 за шаран и си карат така цялата година.Няма спиране на тази работа - повярвайте ми.Има пътници за всеки влак и дали ще прави някой съботаж/това ме навежда на разни мисли/дано да не четат полицаите какво иска да прави че лошо :lol: :lol: :lol: Та,каквото и да се направи,живота си върви и ще продължава така дълго време,докато хората занимаващи се с риба не започнат да капят като круши,кой от нерентабилност,кой от друго.Е,айде стига че много се заплеснахме.Успех в начинанието/съботажа/ :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от krokibg на Нед Май 10, 2009 10:15 am, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Al_Bundi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Al_Bundi »

Вчера бях на платеното между Житен и Мрамор. По моя преценка с площ от 300 - 400 м2. Де факто рибата там не се плаща но за сметка на това не пипа стръвта а гьола вреше от риба. След един куп простотия като ловене на риба с кеп с вдигнах задника и отидох до Требич. За тези които не са запознати , разстоянието е 5-6км. Там рибата се заплаща но за норматив хванах 6 сомчета.
И ще помоля да ме разберете правилно , не искам да съботирам всички арендатори а само тези които ни мамят. Има водоеми които са арендовани и рибата не се заплаща , но хората които ги държат са наистина честни и отговорни и не заслужават да им страда бизнеса заради техни колеги - измамници. :smt023
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

аз да ви питам като все се оплаквате от Нончо к'во правил на Овчарица - може би най споменавания язвир в този форум- да не би някой да е спрял да ходи там ?
Изображение
Незнанието не е извинение.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”