Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Да саботираме арендаторите - измамници
Модератор: sapuna
Да саботираме арендаторите - измамници
Здравейте колеги! Имам предложение с което се надявам да спрем измамите на някои арендатори , които пускат ток , химии или по някакъв начин влияят на активността на рибата във водоемите. Когато някой колега сподели за нещо подобно ( ако разбира се е сигурен ), всички участници във форума спираме да посещаваме въпросният гьол. Така се надявам да спрем тези измами и да нанесем повече загуби на хората които злоупотребяват с нашата страст и хоби.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: ДА СЪБОТИРАМЕ АРЕНДАТОРИТЕ - ИЗМАМНИЦИ
Има истина в това обаче с доказателствата..май ще е трудно да се съберат!!!

Където качеството е от значение!
па то хората си ги энаят
В този форум ми е направило впечатление , че повечето от нас са отговорни хора и ако кажат, че са видели нещо подобно съм склонен да им повярвам.didopoli написа:Има истина в това обаче с доказателствата..май ще е трудно да се съберат!!!
- S.Koychev
- разбира нещата
аз винаги споделям къде има смъсал се ходи и къде не!!! хубаво е всички колеги да го правят , защото тия арендатори си правят таш.. с нас , вземат ни паричките и са доволни а ние с празни ръце.
Ribarche
За което сме ти благодарни. Дано повече съфорумници да са като теб .Benicio написа:аз винаги споделям къде има смъсал се ходи и къде не!!! хубаво е всички колеги да го правят , защото тия арендатори си правят таш.. с нас , вземат ни паричките и са доволни а ние с празни ръце.

абе тва че некои не е хванал некъде не эначи че нема риби или има иэмама
по скоро може да се следи ако някъде примерно нивото на гьола спада неестествено само събота и неделя
примерно или неща от тоя сорт
аэ съм присъствал на случаи когато на добре эарибен водоем няма иэвадена риба 3 дни което според мене се дължеше на това че водата се покачи блиэо 2 метра эаради топенето на снега а много хора преэ тия дни си тръгнаха като псуваха арендатора и твърдяха че не се эарибява
по скоро може да се следи ако някъде примерно нивото на гьола спада неестествено само събота и неделя

аэ съм присъствал на случаи когато на добре эарибен водоем няма иэвадена риба 3 дни което според мене се дължеше на това че водата се покачи блиэо 2 метра эаради топенето на снега а много хора преэ тия дни си тръгнаха като псуваха арендатора и твърдяха че не се эарибява
-
- разбира нещата
Подкрепям идеята и веднага съобщавам-арендаторите на Слаковци всяка седмица в петък вечер отварят крана и изпускат язовира,така до понеделник на обяд!
Всички се чудят-защо не кълве?
Вярната стръв за шарана и сома там е ЦАЦА и ходете през седмицата! НАСЛУКА НА ВСИЧКИ

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- krokibg
- учете се от него
Абе то това което говорите е верно до някъде но не мислите ли че арендаторите на водоеми нямат право да пускат водата защото не е тяхна а е на Напоителни Системи.искам да попитам и друго,като дам и насока за размисъл!!!Знае ли някой,как се химизират 60 000 000 кубически метра вода???А знае ли колегата че когато има снеготопене,рибата още не е активна???Старите рибари знаят че влиза ли снежна вода в един водоем,риба няма.Ка мислите,дали арендаторите не пускат по баилите някакви печки с които да топят снега
А сега сериозно !!!
Виждам че освен Бенисио,всички други които сте писали в темата сте световно неизвестни и понеже никовете ви са в повече,започвате да слагате и цифри отзад.Малко сте несериозни,просто това което предлагате,може да се направи само за клетки на бивши рибарници,където арендаторите си пускат много риба за угояване в клетките в които не е разрешено да ловят клиенти а в тази в която е разрешил арендатора да има 5-600 кг риба.Малки водоеми от калибъра на 3,4,5,10,15,20 декара водоемчета,в които също да се пуска малко количество риба.За такива,може да се говори нон-стоп,защото купуват по 100-200-500кг каракуда,пускат ги и така си я карат с месеци а вие си давате парите.Кой-обаче ви кара да ходите там,арендатора да не ви е канил с бъклица и пържоли.Има още неща за които трябва да се помисли и едно от тях е,че едно е да ловиш в гьол с 1,5м вода през пролетния сезон,където водата се е стоплила вече а съвсем друго е да си на голям язовир където водата на метър под повърхноста е ледено студена.Недейте да бъркате нещата,просто има стотици фактори които играят роля в това дали ще дава някъде рибата и къде няма да дава.Аз вече свикнах да се плюе по арендаторита,но за някой неща съм съгласен/защото съм в час какво може да направи един арендатор за да си тръгнете без риба и какво неможе,въпреки това вие да си мислите че прави нещо.Второ,в голям язовир,никога и по никакъв начи неможе да се излови рибата ако ще арендатора да е Хари Потър !!! Запомнете ги тези неща и разграничавайте водоеми от гьолчета.Има една тема за един голям язовир в северна българия,където са снимани огромни шарани които са умрели о същевременно колегите си тръгват с по пет рибки в живарниците.Там кой е виновен че недава ??? Има фактори,които са си природни и има фактори които са си - арендаторски но се правят само на много-много малки водоеми където и най малкото падане или вдигане на нивото влияе на хранителния режим на рибата.Ами има и по прост начин,когато арендатора храни рибата в малкия гьол всяка вечер или през ноща за да е заситена рибата и да не се храни активно защото е нахранена.Е,дадох ви достатъчно за домашно,с което не целя да се карам с вас а да ви накарам да мислите преди да пишете.И един съвет,просто си напишете имената и от къде сте за да ви взимаме на сериозно,иначе сте просто едни интриганти които се крият и плюят.Мен лично това което се пише не ме засяга но наистина има колеги които правят простотий и са за ебане но има и такива които са коректни,но фактори като Напоителни Системи,които си пускат и спират водата когато си искат,или приход на много вода след снеготопене или обилен валеж,как и кой да обвиниш,арендатора ли ??? Айде със здраве и си напишете имената и градовете и говорете с чиста съвест без да се криете

А сега сериозно !!!
Виждам че освен Бенисио,всички други които сте писали в темата сте световно неизвестни и понеже никовете ви са в повече,започвате да слагате и цифри отзад.Малко сте несериозни,просто това което предлагате,може да се направи само за клетки на бивши рибарници,където арендаторите си пускат много риба за угояване в клетките в които не е разрешено да ловят клиенти а в тази в която е разрешил арендатора да има 5-600 кг риба.Малки водоеми от калибъра на 3,4,5,10,15,20 декара водоемчета,в които също да се пуска малко количество риба.За такива,може да се говори нон-стоп,защото купуват по 100-200-500кг каракуда,пускат ги и така си я карат с месеци а вие си давате парите.Кой-обаче ви кара да ходите там,арендатора да не ви е канил с бъклица и пържоли.Има още неща за които трябва да се помисли и едно от тях е,че едно е да ловиш в гьол с 1,5м вода през пролетния сезон,където водата се е стоплила вече а съвсем друго е да си на голям язовир където водата на метър под повърхноста е ледено студена.Недейте да бъркате нещата,просто има стотици фактори които играят роля в това дали ще дава някъде рибата и къде няма да дава.Аз вече свикнах да се плюе по арендаторита,но за някой неща съм съгласен/защото съм в час какво може да направи един арендатор за да си тръгнете без риба и какво неможе,въпреки това вие да си мислите че прави нещо.Второ,в голям язовир,никога и по никакъв начи неможе да се излови рибата ако ще арендатора да е Хари Потър !!! Запомнете ги тези неща и разграничавайте водоеми от гьолчета.Има една тема за един голям язовир в северна българия,където са снимани огромни шарани които са умрели о същевременно колегите си тръгват с по пет рибки в живарниците.Там кой е виновен че недава ??? Има фактори,които са си природни и има фактори които са си - арендаторски но се правят само на много-много малки водоеми където и най малкото падане или вдигане на нивото влияе на хранителния режим на рибата.Ами има и по прост начин,когато арендатора храни рибата в малкия гьол всяка вечер или през ноща за да е заситена рибата и да не се храни активно защото е нахранена.Е,дадох ви достатъчно за домашно,с което не целя да се карам с вас а да ви накарам да мислите преди да пишете.И един съвет,просто си напишете имената и от къде сте за да ви взимаме на сериозно,иначе сте просто едни интриганти които се крият и плюят.Мен лично това което се пише не ме засяга но наистина има колеги които правят простотий и са за ебане но има и такива които са коректни,но фактори като Напоителни Системи,които си пускат и спират водата когато си искат,или приход на много вода след снеготопене или обилен валеж,как и кой да обвиниш,арендатора ли ??? Айде със здраве и си напишете имената и градовете и говорете с чиста съвест без да се криете

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Кроки изчерпателен както винаги. И една мисъл ми минава само за добавка - а сещате ли се колко хора във форума само попиват информация къде ИМА, а ако им кажете "не ходи там щото нема" си викат на акъла "ба.. ти кой беше че ше ми кажеш къде да хода"?! Освен това не всички любители на риболова в България ползват компютър. Така че да има информация, че някой прави мурафети и да се изкажат 4-5 очевидци е полезно за нас. Но да каже някой еди къде си да не се ходи... трудна работа. Има арендатори с изградена репутация и такива с много черни точки, всеки да си прави сметка къде да си прекара времето и да си даде парите.
Успех на всички!
Успех на всички!

-
- разбира нещата
И още нещо да добавя:
Има колеги които си мислят,че като отидат на платено и винаги трябва да хванеш.Има толкова "трудни" водоеми,толкова тънкости.
Не може да отидеш със сопата и влакно 0,40 и да се надяваш да хванеш(не говоря за някого от форума,такива са ми наблюденията),или ако хванеш,то това е чист късмет.
Че има арендатори боклуци-има,но мисля че повечето са си съвестни и нямат интерес да правят магарии.
Ето един пример за нов арендован водоем(не гоям)-направени пейки,маси,едър шаран,ако завали,на всеки осигуряват дъждобран и още куп екстри.Да,някой ще каже до кога ли?Ами ако искат да имат клиенти,ще трябва да ги привлекат и най-важното-задържат.Но и както каза Бат Любо,не винаги всичко зависи от арендатора.
Поздрави на всички,и не будете чак толкова мнителни!
Има колеги които си мислят,че като отидат на платено и винаги трябва да хванеш.Има толкова "трудни" водоеми,толкова тънкости.
Не може да отидеш със сопата и влакно 0,40 и да се надяваш да хванеш(не говоря за някого от форума,такива са ми наблюденията),или ако хванеш,то това е чист късмет.
Че има арендатори боклуци-има,но мисля че повечето са си съвестни и нямат интерес да правят магарии.
Ето един пример за нов арендован водоем(не гоям)-направени пейки,маси,едър шаран,ако завали,на всеки осигуряват дъждобран и още куп екстри.Да,някой ще каже до кога ли?Ами ако искат да имат клиенти,ще трябва да ги привлекат и най-важното-задържат.Но и както каза Бат Любо,не винаги всичко зависи от арендатора.
Поздрави на всички,и не будете чак толкова мнителни!

"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- CERRUTI
- сериозен играч
Любо повярвай ми тук не ставя въпрос за язовири като твоя.....повечето платени язовири които са до 50-60км.от София са не по големи от футболно игрище и макс дълбоки 3-4м. и се намират в поле.....така че много неща които важът за язовири от твоя калибър тук не важът....самия размер на язовира дава лесна възможност за всякакви манипулаций от страна на арендатора!!!Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Абе то това което говорите е верно до някъде но не мислите ли че арендаторите на водоеми нямат право да пускат водата защото не е тяхна а е на Напоителни Системи.искам да попитам и друго,като дам и насока за размисъл!!!Знае ли някой,как се химизират 60 000 000 кубически метра вода???А знае ли колегата че когато има снеготопене,рибата още не е активна???Старите рибари знаят че влиза ли снежна вода в един водоем,риба няма.Ка мислите,дали арендаторите не пускат по баилите някакви печки с които да топят снега![]()
![]()
![]()

- krokibg
- учете се от него
Черути,точно това уточних в края на поста ми.Аз ако трябва да заредя сериозно и без компромиси моя язовир,трябва да се изръся плюс-минус 60-70 000 лв.Докато арендаторите от малките дупки за 500лв си зарибяват с каракуда и като дадат още 1000 за шаран и си карат така цялата година.Няма спиране на тази работа - повярвайте ми.Има пътници за всеки влак и дали ще прави някой съботаж/това ме навежда на разни мисли/дано да не четат полицаите какво иска да прави че лошо
Та,каквото и да се направи,живота си върви и ще продължава така дълго време,докато хората занимаващи се с риба не започнат да капят като круши,кой от нерентабилност,кой от друго.Е,айде стига че много се заплеснахме.Успех в начинанието/съботажа/

Последно промяна от krokibg на Нед Май 10, 2009 10:15 am, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Вчера бях на платеното между Житен и Мрамор. По моя преценка с площ от 300 - 400 м2. Де факто рибата там не се плаща но за сметка на това не пипа стръвта а гьола вреше от риба. След един куп простотия като ловене на риба с кеп с вдигнах задника и отидох до Требич. За тези които не са запознати , разстоянието е 5-6км. Там рибата се заплаща но за норматив хванах 6 сомчета.
И ще помоля да ме разберете правилно , не искам да съботирам всички арендатори а само тези които ни мамят. Има водоеми които са арендовани и рибата не се заплаща , но хората които ги държат са наистина честни и отговорни и не заслужават да им страда бизнеса заради техни колеги - измамници.
И ще помоля да ме разберете правилно , не искам да съботирам всички арендатори а само тези които ни мамят. Има водоеми които са арендовани и рибата не се заплаща , но хората които ги държат са наистина честни и отговорни и не заслужават да им страда бизнеса заради техни колеги - измамници.

аз да ви питам като все се оплаквате от Нончо к'во правил на Овчарица - може би най споменавания язвир в този форум- да не би някой да е спрял да ходи там ?

Незнанието не е извинение.