Къде се намирам:
Къмпингуване
Фотография
naRiba.com

Форум

Дилема м/у два апарата.
Модератор: Paublo_Eskobar
Дилема м/у два апарата.
Колеги понеже не съм финансово подсигурен на фона на кризата която се усети на моето семейство ми предстои покупка на фотоапарат от най-ниският ценови клас.Та да ми кажете каква е разликата между HYUNDAI A-5324 и SAMSUNG S860.Разликата в цената е 30лв-с тези пари ще си взема батерии и карта памет.Ето линк-http://www.domo-bg.com/promo.php.И този-http://www.technomarket.bg/product_deta ... .Благодаря Ви предварително.
-
- ще става разбирач
Re: Дилема м/у два апарата.
Ако ще е от тези двата по-добре Самсунга...определено по-качествена машинка с по-добра матрица а и е повечко мегаписели (Хюндая е 5 Мп, те телефоните вече са с по толковаaisfish написа:Колеги понеже не съм финансово подсигурен на фона на кризата която се усети на моето семейство ми предстои покупка на фотоапарат от най-ниският ценови клас.Та да ми кажете каква е разликата между HYUNDAI A-5324 и SAMSUNG S860.Разликата в цената е 30лв-с тези пари ще си взема батерии и карта памет.Ето линк-http://www.domo-bg.com/promo.php.И този-http://www.technomarket.bg/product_deta ... .Благодаря Ви предварително.

Иначе и двата са без стабилизация, но за толкова пари това е. За картите не се коси една карта SD 2 ГБ е 13 лв

Иначе видях че в техномаркета самсунга е 169лв, а в домо-бг 129... на далавера си

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Да де но те от 5мегапиксела нагоре не виждам смисъл.Аз билбордове няма да правя.Благодаря,ще поизчакам и други колеги-ако имат един от двата апарата за мнение.
Колега,виждам,че не ти трябва висок-клас апарат.В МЕТРО наскоро пуснаха едно "Sanyo" на цена около 100 лв. и беше над 6 мега пиксела ако не се лъжа.Едно приятелче си взе такъв и е много доволен.Инак ако държиш да е между посочените два от теб,аз бих заложил на Самсунг-а.Хюндай от скоро пуснаха апарати на БГ пазара и не съм чул никакви впечатления още. 

TICA FAN
Да бе в метро не съм гледал.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Колега,работя със SAMSUNG S 85,
за сега бива донякъде.Колкото да направиш репортажа за тука,става.
Поне няма да ме е яд ако го изтърва в морето.
за сега бива донякъде.Колкото да направиш репортажа за тука,става.
Поне няма да ме е яд ако го изтърва в морето.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- lina
- ще става разбирач
Колега, има и едни апарати PRAKTIKA и от тях съм чувала добри отзиви - пък и щом ще е от най-нисък клас си вземи най-евтиното. Аз съм на принципа в движимо имущество пари не влагам, освен ако няма да изкарвам с негова помощ
А и какъвто апарат да вземеш, предполагам, че най-често ще е на режим AUTO, затова като отидеш в магазина и се двуумиш - щракни с двата апарата едно и също нещо от едно и също разстояние, на един и същ режим, помоли продавач консултанта да те заведе до компютрите и да ти покаже снимките на един и същ компютър. При изпълнение на всички тези еднакви условия - си вземи апарата с по-хубави снимки, а ако няма разлика - по-евтиния. УСПЕХ в начинанието!

А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
В магазините дали ще дадат да се снима с апарата.Пък и след това да ги видя на компютър-като ги знам как ще мънкат
ама то това то онова.

Колега,понятие евтин и хубав фотоапарат не съществува.Разлика между апаратите в този ценови клас няма,единствено,че са на различни производители,така че каквото и да вземеш ще ти върши абсолютно една и съща работа ,а именно да запазиш моментите си на снимка,без да държиш на някакво супер-маняшко качество, повече екстри и глезотийки. 
Инак пробвай два апарата в магазина от никъс ценови клас и ще видиш,че видима разлика в снимките няма.
Но все пак Самсунга е по реномирана марка и някак си повече може да и се има доверие,предвит неясните(поне за мен) все още продукти Хюндай,които би трябвало също да са корейски. 

Инак пробвай два апарата в магазина от никъс ценови клас и ще видиш,че видима разлика в снимките няма.

TICA FAN
-
- ще става разбирач
Здравей колега сони е прав за това че те са едни и същи само надписа е различен аз имам самсунгче S830 и съм много доволен за сега снима си клип със звук снима си и много хубави снимки даже възпроизвежда клиповете със звук на самия апарат има и такива щото дет не могат само един кусур има че няма стабилизатор и когато снимаш например куче което не е мирно виж кво се получава

а ето ти и нормални снимки

та така както ги нарича един мои приятел които се занимава с фотография за "сапунерка" не е лош зимаи и да не ти пука важното е да те познаят на снимката че си ти с рибата

П.П.вземи си една карта 2 гигабаита тя за него е в рамките на 10 кинта и си готов ако си земеш и презареждащи батерии си перфектен
а ето ти и нормални снимки

та така както ги нарича един мои приятел които се занимава с фотография за "сапунерка" не е лош зимаи и да не ти пука важното е да те познаят на снимката че си ти с рибата

П.П.вземи си една карта 2 гигабаита тя за него е в рамките на 10 кинта и си готов ако си земеш и презареждащи батерии си перфектен
Последно промяна от kokoparcala на Чет Май 07, 2009 5:57 pm, променено общо 1 път.
Никой не може да ти отнеме мечтите
- CrossFire
- разбира нещата
През мен са минали доста "сапунерки". Всички модели, които са минали през мен на Самсунг имат добро цветопредаване. Доста от моделите на Практика преекспонират изображението.
Ако е само за любителска цел заложи на по-голям дисплей.
Модела на Самсунг С850 е доста хвален и не напразно. Разгледай стари теми във някой фотофорум.
Относно АУТО режима, не ти го препоръчвам, снимай на Програмен или както е там за определения модел. Научаваш някои елементарни неща за него и правиш по-хубави снимки.
Късмет в избора!
Ако е само за любителска цел заложи на по-голям дисплей.
Модела на Самсунг С850 е доста хвален и не напразно. Разгледай стари теми във някой фотофорум.
Относно АУТО режима, не ти го препоръчвам, снимай на Програмен или както е там за определения модел. Научаваш някои елементарни неща за него и правиш по-хубави снимки.
Късмет в избора!

-
- вече хвърля и на тежко
Аз от пет - шест години залагам на Практика като непретенциозен фотоапарат , жена ми и малката загубиха един , купихме веднага друг . Там където ми се свиди панасоника или няма смисъл от неговото качество практиката е разумният избор . От фотографска гледна точка кусури много , ама за парите си ....lina написа:Колега, има и едни апарати PRAKTIKA ..............
Погледни ако искаш за ориентир http://www.bestcam.bg/index.html?cPath= ... lter_id=16
Колега, малко извън темата, но не е лошо да се знае, че дори и със стабилизация мърдащото куче при тези условия пак ще е размазано! Всичко в случая зависи от скоростта на снимане. А там става въпрос за части от секундата! Стабилизацията неутрализира трептенията на ръката, докато снимаш, и е нещо много полезно, особено когато се снима на ниски скорости и голям зуум! Поздрави!Здравей колега сони е прав за това че те са едни и същи само надписа е различен аз имам самсунгче S830 и съм много доволен за сега снима си клип със звук снима си и много хубави снимки даже възпроизвежда клиповете със звук на самия апарат има и такива щото дет не могат само един кусур има че няма стабилизатор и когато снимаш например куче което не е мирно виж кво се получава
Изображение
И само да допълня: относно избора на апарат има три марки , на които аз лично бих се спрял - Канон, Никон, Олимпус! Сони не споменавам , защото им надуват цените, не че са лоши! Бих ти посочил Канон PowerShot A460. Преди време ги имаше на промоция в Техно... маркет/полис, не помня точно. Изобщо серията А независимо от цифрите след това. Ето тук може да разгледаш: http://www.photopavilion.com/?page=cata ... =price_asc
И един съвет: не си купувай подобна техника от някой измислен магазин, заради ядове с гаранции, обслужване и т.н. Успех!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Благодаря на всички но сигурно ще взема самсунга.