Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Дилема ???
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
Дилема ???
Във връзка с друга тема ми се заформи следния въпрос: Как следва да се таксува ситуация, при която арендатор с действащ и изряден аренден договор, по някаква причина зареже арендования водоем, преди да е изтекъл договора- спира въобще да се интересува от водоема, снема охраната и т.н. ( без значение дали го е изловил или не) и към момента на тези действия тече забраната
От една страна водоема " де юре" е аренден и е имало регламен за спортен риболов и по време на забраната ( примерно), а от друга страна водоема " де факто" е освободен от арендатора
Може ли да се лови на този водоем по време на забраната или не може, отделно и по отношение на количествата... щото примерно е бил само с такса и без ограничения на количествата

Re: Дилема ???
Не съм юрист, но мисля че трябва да може да се лови на съответния гьол защото той по документи си е под аренда. Ако в клаузите по договора влиза спортен риболов значи може. Тва че го е зарязал арендатора си е негов проблем. След като една от двете страни прекрати договора за аренда и водоема промени статута си, тогава вече му се определя може ли, не може ли...дано да съм прав. Ай... 

-
- и господ не е толокова добър
Пръво правете разлика от арендован водоем,където собственика разрешава и водоем който е държавен и е разделен за стопански и спортен риболов.В този случай арендатора няма нищо общо със свободния(спортен риболов)-изключение е само овчарица.Ако водоема е целия арендован и арендатора си е платил арендата за няколко години напред,то той сам си решава дали ще го използва или ще си го пусне за свободен риболов.Тогава може да си ловиш и през забраната защото арендатора е платил на държавата за тез години.
п.п.Ако става на въпроз за яз.Порой то там случая няма нищо общо с това и в момента е збранен.
п.п.Ако става на въпроз за яз.Порой то там случая няма нищо общо с това и в момента е збранен.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- krokibg
- учете се от него
Ако един арендатор свали охраната на водоема и го остави на самотек а е платил,това автоматично означава че водоема и рибата в него в настоящия момент не го интересува.Можете да ловите без проблем защото дефакто е арендован но не се пази и него интересува рибата.Ако обаче е заявил пред хората от които е взел язовира-Напоителни системи,Общински язовир-общински Кмет и т.н,то тогава язовира автоматично си попада под законовата разпоредба за забрана на ловенето на риба през периода на забраната.Надявам се да ме разберете какво искам да ви кажа
Най-простия вариант да разберете е като отидете там и хвърлите въдиците

Последно промяна от krokibg на Вто Май 12, 2009 6:54 am, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
![]()
![]()
![]()
![]()
То хубава ще хвърлиш ама, ония езедници от горското точно такива водоеми най много ги обичат по-време на забраната

-
Нали се сещаш,че щом правят актове значи водоема е държавен и е забранен,независимо,че е освободен.След като арендатора не си е платл,значи е към даржавата или там някаво си дружество.Все се мъчим да открием под вола теле,само и само да избегнем законитеchestarfield написа:То хубава ще хвърлиш ама, ония езедници от горското точно такива водоеми най много ги обичат по-време на забраната![]()
![]()
![]()
![]()
Е яз.Моминско води се изоставин но е към кмета на Садово, цяла зима да юре риба на корем даваше никой не го стопанисваше. Аз си имам едно наум и знам какво прават по-време на забраната и не хода там.И вчера изнанеда 25 акта 3 дена подред проверки и тем подобни. На Мулдавския същата работа никои един лев не е дал и за двата ,,един килограм риба не е пуснал, но стани ли въпрос за актове еша си нямат.Като мини забраната и пак ще ги почнат с мрежите тогава каде са да слагат актове.

- RUZBATA
- ще става разбирач
Ето и при нас един случаи !! Голям водоем ( няма да споменавам име ) се държи от голяма фирма която е оставила да се разпорежда някъкъв управител .... които е решил да излови всичко което шава в водата
Събира си таксата макар да останаха малко будалите като мен ,който го посещават !!
И доиде ли забраната са забранява устието и се оставят стената и първите заливи след нея , някои ще каже че хората мислят за рибато но ..... се стигна до там да се загражда дори тревата в която се бие рибата
И така преди 2-3 години познат си плаша таксата през забраната за да лови на съответния водоем идват от ИАРА и почват да пишат актове на всички
Айде ако може някои да ми каже каква е ей тази простотия , а в същото време мрежите са опънати на устието където е събрана повечето риба

Събира си таксата макар да останаха малко будалите като мен ,който го посещават !!
И доиде ли забраната са забранява устието и се оставят стената и първите заливи след нея , някои ще каже че хората мислят за рибато но ..... се стигна до там да се загражда дори тревата в която се бие рибата

И така преди 2-3 години познат си плаша таксата през забраната за да лови на съответния водоем идват от ИАРА и почват да пишат актове на всички

Айде ако може някои да ми каже каква е ей тази простотия , а в същото време мрежите са опънати на устието където е събрана повечето риба

-
Те това си е просташко отвсякъде,плащаш и да те глобятRUZBATA написа: И така преди 2-3 години познат си плаша таксата през забраната за да лови на съответния водоем идват от ИАРА и почват да пишат актове на всички![]()
![]()
![]()
Айде ако може някои да ми каже каква е ей тази простотия , а в същото време мрежите са опънати на устието където е събрана повечето риба![]()
![]()

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На Леново-4 същата работа лани.
Хем под аренда,хем плащаш такса риболов и накрая актове
Е.а ли я вече тая държава,кво става в нея
Хем под аренда,хем плащаш такса риболов и накрая актове

Е.а ли я вече тая държава,кво става в нея

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- krokibg
- учете се от него
Нещо не е наред работата ако са правили актове.Може язовира да са го оставили но на лична основа,управителя да играе партия с тия от ИАРА Д..град и да правят актове на хората щото язовира е освободен но същевременно управителя да си вади с мрежи рибата през зарибителния период.Иначе няма как да правят актове на частен водоем !!!
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Една камара хора изгорели-чух за солидни суми.
Другите ги беше страх да ходят.
Има нещо неясно-не може да пишат актове,ако нямат право.Значи проблема е някъде другаде,ама къде

Другите ги беше страх да ходят.
Има нещо неясно-не може да пишат актове,ако нямат право.Значи проблема е някъде другаде,ама къде

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- учете се от него
Не съм чул ( поне за сега) в България да има частни язовири
Има малки изключения- частни новопостроени водоеми от типа на рибарници, пъстървови стопанства и садки; с проект и акт 16
. Би следвало забраната тотално да се разпростира върху всички сладководни водоеми и да касае включително и арендаторите- и по отношение на спортния риболов, и по отношение на промишления риболов в арендования водоем
Изключение - упоменатите по области в Наредбата водоеми, на които може да се извършва спортен риболов по време на забраната
Според мен- така би трябвало да стоят нещата

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Много отдавна съм на мнение,че тук в България,трябва пълна 5 годишна забрана за риболов по всички сладководни басейни.Бключително и платените.В Англия през 1974 го правят след като почти навсякъде рибата е или избита или изловена.Само за 5 години посредством адски закони(500 паунда глоба и 15 седмици обществено полезен труд за леките случаи и 2 години затвор за тежките).500 паунда през 1974 се равняват на около 1500 сегашни.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
-
Ей тука съм съгласен,но да може някой да контролира нещата.А не 5г.забрана за нас а бракониерите да си ходят.Светльо-toxin34 написа:Много отдавна съм на мнение,че тук в България,трябва пълна 5 годишна забрана за риболов по всички сладководни басейни.Бключително и платените.В Англия през 1974 го правят след като почти навсякъде рибата е или избита или изловена.Само за 5 години посредством адски закони(500 паунда глоба и 15 седмици обществено полезен труд за леките случаи и 2 години затвор за тежките).500 паунда през 1974 се равняват на около 1500 сегашни.
- krokibg
- учете се от него
Абе,стига сте говорили глупости та чак вече ме дразните.Вие луди ли сте или на луди се правите ???Имам апартамент,давам го под наем защото не го ползвам,идва някой и го взима под наем за да живее там,плаща ми наема, и по вашите думи/желания/ще мога да влизам в апартамента когато си поискам,ще ползвам банята,ще си отварям хладилника,ще си готвя в на човека апартамента,който съм му дал под наем
Всякви простотий съм чувал,но тази вече ми идва в повече.Моите уважения към вас,но я вземете се замислете какви простотий искате !!!Токсине,означава ли че когато ти дам магазин под наем и ти плащаш наем за да си работиш,аз ще мога да влизам и да си взимам каквото си искам от него ??? Спрете се,помислете и недейте да се излагате че нещата станаха лайняни.Един напише някаква простотия и 100 човека прихващат и припяват без да мислят.Аз му плащам наемите,аз решавам какаво ще правя и по какъв начин ще го ползвам.Никой неможе да ми налага нравилата в собственната ми къща,я се вземете в ръце,вие ли ми плащате наемите и режийните за подръжката и пазенето и т.н.Това което искате може да важи само за водоеми които не са под наем.Арендата си е наем и каква работа ще имаш на моя язовир ако не те пусна.Интелигентни хора сте,мислете преди да говорите.В Англия е имало такава забрана но не и на частните водоеми.Всичко що е свободно и не-арендовано/взето под наем/ !!! На всичкото отгоре,повечето водоеми в Англия са частни и знаеш ли кога в Англия ще забрани някой на частниците да пускат хората да ловят риба А ???? Приказката,който плаща той пуска музиката Ви е ясна и сте я чували нали !?!?!?Айде стига че пак ще се изпокараме заради това че някой иска да променя правилата и да казва къде какво ще става.Е няма как да стане,запомнете го и оставете язовирите под наем на мира.Не ходете на тях и си ловете там където е свободно.Никой не ви кани на тях и ако сте отишли,решението си е ваше.Токсине,спри се да вкарваш интриги че ще ти тегля едни майни

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IDA,всичко що е взето под наем е частно,колкото и да не ти се иска.Или ако искаш да плащам аз ада го ползваш ти.Ако искаш,ела да ти дам около 200 декара да ми платиш наем за тях,да ги изореш,засееш а пък аз после ще си ги ожъна!!!Спри се и ти вече,приятно ме изненада на срещата и видя че срещу теб не стоят малоумни хора и си имаме и ние мозъци,с които мислим !!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IDA,всичко що е взето под наем е частно,колкото и да не ти се иска.Или ако искаш да плащам аз ада го ползваш ти.Ако искаш,ела да ти дам около 200 декара да ми платиш наем за тях,да ги изореш,засееш а пък аз после ще си ги ожъна!!!Спри се и ти вече,приятно ме изненада на срещата и видя че срещу теб не стоят малоумни хора и си имаме и ние мозъци,с които мислим !!!