Евтина въдица до 60-70 лв., за риби макс 7-8кг

Модератор: sapuna

isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Евтина въдица до 60-70 лв., за риби макс 7-8кг

Мнение от isianty »

Здравейте колеги. Трябва ми доло-горе евтина въдица за дънен риболов ! Целта ми е да се науча да ловя с нея, а после по хубава. Пръта до колко метра трябва да е, водачи, какъв да е- телескопичен? Каква акция? Макарата с колко лагера- има ли значение ако са повече ?? Чакам предложения и препоръки :) :)
FCSH - isianty !
Pavkata 1977

Re: Евтина въдица до 60-70 лв., за риби макс 7-8кг

Мнение от Pavkata 1977 »

Здравей колега,тъй като и аз съм имал същите колебания преди време,мога да ти дам основни насоки върху,които да порасъждаваш.60-70 лв. само за пръчка или за пръчка и макара?Класическите шарански пръчки са двуколенните,ако те притеснява транспортната дължина и триколенна,телескопите са компромис.На каква дистанция ще хвърляш или ще разпъваш,ще ги товариш ли с по-голяма тежест (в смисъл ще слагаш ли ПВА пакети,хранилки и т.н).Това е най-общо казано за тоягата.За макарата колкото повече лагери по-добре,но и по скъпо.Ако ще разпъваш надалеч ти трябва макара със сериозна вместимост,ако ще гониш дистанция от ръка пак ти трябва свястна макаричка,малко по скъпа.Друго важно,нещо,което и аз пропуснах е ,че ние си мислим за пръчка и макара,а не се бях замислил,че 500м. качествено влакно са си 20-25 лв.,олово,добра кука,шок лидер,поводи...казвам ти всичко това,защото за 4 тояги окомплектовката ми беше около 120лв. и то с много компромиси.Като си уточниш всичко пусни една обява във форума,че търсиш това и това и някой колега пък може да ти продаде точно това.Аз почти всичко съм си купил от хора от форума и съм много доволен!Дано съм ти бил от полза.
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Ето тази ще ти свърши работа! Гарантирам за здравината, защото ползвам 3 либровия вариянт вече втори сезон за захранване и го товаря на максимум с над 150 гр захранка!
А при добра техника може и да надхвърлиш 100 те метра със 100 гр олово!
:idea: :wink:
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

60-70 прюс макарата- прът за 30-40 и макара за 20-30 лв. Транспортната дължина за мен няма проблем, но кои са по добри- телескопичните или тези дето са на 4асти и се напъхрат една в друга ?
FCSH - isianty !
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

isianty написа:60-70 прюс макарата- прът за 30-40 и макара за 20-30 лв. Транспортната дължина за мен няма проблем, но кои са по добри- телескопичните или тези дето са на 4асти и се напъхрат една в друга ?
Сори колега, не съм те разбрал! Телескопичните ги забрави - в най-лошия случай на 3 части, но в тази цена не мога да ти помогна! :oops:

CATCH & RELEASE
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Easy Carp + тебен :drinkers: :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

shtilio написа:Easy Carp + тебен :drinkers: :drinkers:
тебен ??
FCSH - isianty !
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Колега,както ти каза shtilio-това е easy carp http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5980,а тази макара ти я предлагам,защото я имам и останах доволен от съотношението цена-качество.http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... .Комплекта ти е 80лв.,но пък макарата е с навито влакно.Телескопите са голям компромис,който не ти го препоръчвам.Тебен са китайски макари и от евтиния клас са добри...но в крайна сметка ти си решаваш.
Аватар
Invader
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Invader »

Двете ми дънни са с макари Teben SS500. Струваше около 30 лв. преди година. Аванса е сносен, но ми се струва, че не редят добре влакното.

За да не отварям нова тема и с риск малко да пооспамя темата на колегата от Шумен, ще попитам някой има ли впечетления от тоягите на Konger, които могат да се разгледат в този сайт: http://shop.konger-bg.com/index.html.

п.п. Иначе за дистанцията, @sapuna е прав, че не карат далече. НО за първо време и предвид малките водоеми които посещавам, 40-60 м са ми напълно достатъчни. А като се понауча и поизрастна малко в шаранаджийския риболов ще кача класа и на такъмите :wink:
Последно промяна от Invader на Сря Май 13, 2009 9:00 pm, променено общо 1 път.
:fishing6:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

shtilio написа:Easy Carp + тебен :drinkers: :drinkers:
= 65м.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

Аз гледах точно тези ТЕБЕН, но имаше 3 вида е разлика в цената по 1 лв :D и с всеки лив нагоре размера на макарата се увеличаваше. НО има разлика в големата макара в сравнение с малката- поне в теглото имаше :D
FCSH - isianty !
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Отклонявам от темата,но мисля че ще внеса малко яснота.
Бачо е по Тебените!Той ще те светне най добре,но аз да си кажа,това което установихме на Езерово-при тежест от 120гр и малко по сериозен натист в/у пръчката бигелът на макарата се затваря!Ако се намали грамажа,ще е необходим още по сериозен мах и резултатът би бил същия!Последици-много посяти тежести,много затрито влакно,да не чува Дявола,ама може и счупена глава!
Подобни макари са съобразени с дънния рибилив,но не и с ТЕЖКИЯ!
Не искам никого да засегна,просто изказвам мнение!
Аз също имам един Ренбоу,който ми е извадил почти всички риби,но никога не си позволявам да изхвърлям сериозно с него!Не случайно скъпите кастингови макари задължително са с ключалки! ;)
За Изи карпа - всички сме започнали с нея,но рядко я задържаме!Технологичните и данни не позволяват дистанция по голяма от 70м.Аз повече не можах да покрия!

Момчето иска пръчка!Защо никой не препоръча в този ценови клас Фишерман Клуб?Според мен това е въдицата на начинаещия!В комплект с една Филстар Еволюшън примерно е предостатъчно! ;)
Изображение
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

sapuna написа:...Момчето иска пръчка!Защо никой не препоръча в този ценови клас Фишерман Клуб?Според мен това е въдицата на начинаещия!В комплект с една Филстар Еволюшън примерно е предостатъчно! ;)
Мите виж малко по-горе:
nikikati написа:Ето тази ще ти свърши работа! Гарантирам за здравината, защото ползвам 3 либровия вариянт вече втори сезон за захранване и го товаря на максимум с над 150 гр захранка!
А при добра техника може и да надхвърлиш 100 те метра със 100 гр олово!
:idea: :wink:
Ама му идва скъпа! :smt102

CATCH & RELEASE
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Пропуснал съм линка братле! ;)
Има и на по ниски цени! :lol:

А тук и една перфектна оферта :arrow: http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=19&t=24004 :wink:
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

това което установихме на Езерово-при тежест от 120гр и малко по сериозен натист в/у пръчката бигелът на макарата се затваря!
самия бигел се затваря или при самия мах се завърта и механизма го затваря.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”