Относно макара Vega Rocket

Модератор: sapuna

Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Относно макара Vega Rocket

Мнение от dess0 »

Привет колеги.
Скоро си закупих въпросната макара. Днес й навих влакно, и както винаги правя - прекарах го през водачите на пръчката и направих един тест на аванса. Честно казано доста се изненадах от лошия аванс на макарата. Сработва на пресекулки, което е сериозен недостатък и много дразнещо, поне за мен. Макарата я купих след прочетени добри отзиви за нея тук, във форума. Имам доста макари и знам какво е добър аванс. Това е нещо, с което тази вега не разполага. Идеята е , че исках да чуя отзиви от колеги, които я притежават, за да знам дали в моя телевизор е повредата и своевременно да ходя да я връщам в магазина! Поздрави!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Относно макара Vega Rocket

Мнение от tachev »

ПОлезна тема , КОлега .. СКоро и аз ще си купувам мачова макара , че си взех нов мач и му липсва такава :) !! ТОва е една от макарите , на която се бях спрял и ми е интересно дали си заслужава .?! Дано проблема да може да се оправи ... Поздрави !!
Туй риболова не е за мен :D
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

Имам Vega Rocket 2000-купих я от колега от форума и съм доволен от нея,не съм имал проблеми с аванса-добре си работи ,и добре реди влакното:wink:
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Значи става въпрос за следното: прекарвам влакното през всички водачи, след което хващам края с ръка и опъвам. Авансът е средно стегнат. Та значи, опъвам влакното с ръка, пръта се огъва и в един момент авансът сработва рязко и отпуска доста влакно и така до следващото натоварване и пак рязко отпускане на влакно, вместо да сработи мазно и равномерно. За това става дума. Разочарован съм от макарата и при първа възможност ще отида до магазина, от който я купих и ако е възможно ще я сменя с друга, дори и с доплащане.
Между другото моделът е 3000.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

hitthehead написа:Та значи, опъвам влакното с ръка, пръта се огъва и в един момент авансът сработва рязко и отпуска доста влакно и така до следващото натоварване и пак рязко отпускане на влакно, вместо да сработи мазно и равномерно.
Колега,не че ти се меся,но така си счупих една от въдиците.След това си купих друга,сложих същата макара и хванах трофейна риба с нея.Аванса си работеше перфектно.Според мене тия домашни тестове не показват точно за какво иде реч.
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

hitthehead написа:Значи става въпрос за следното: прекарвам влакното през всички водачи, след което хващам края с ръка и опъвам. Авансът е средно стегнат. Та значи, опъвам влакното с ръка, пръта се огъва и в един момент авансът сработва рязко и отпуска доста влакно и така до следващото натоварване и пак рязко отпускане на влакно, вместо да сработи мазно и равномерно. За това става дума. Разочарован съм от макарата и при първа възможност ще отида до магазина, от който я купих и ако е възможно ще я сменя с друга, дори и с доплащане.
Между другото моделът е 3000.
Според мен си вложил голямо усилие,без аванса да е достатъчно отпуснат !
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

Аз също мисля, че аванса не е бил достатъчно отхлабен. Още повече като се има впредвид и ъгъла, който се получава когато си дърпаш сам влакното, наистина сработва по-трудно.
Ако искаш да направиш реален тест, си закачи влакното някъде отпред и тогава дърпай за да видиш как ще сработи аванса.
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Ползвах рокет-а и със сигурност аванса и е много добър :idea: Макарата е идеална за парите си :idea:
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Съгласен съм с колегата Стоянов: Ползвах рокет-а и със сигурност аванса и е много добър :idea: Макарата е идеална за парите си :idea:
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

tomik написа:Аз също мисля, че аванса не е бил достатъчно отхлабен. Още повече като се има впредвид и ъгъла, който се получава когато си дърпаш сам влакното, наистина сработва по-трудно.
Ако искаш да направиш реален тест, си закачи влакното някъде отпред и тогава дърпай за да видиш как ще сработи аванса.
Колега, благодаря за включването! Значи , на всяка макара, която съм си купувал някога съм прилагал този тест. Тези , на които авансът е добър отпускат влакно равномерно, а не на тласъци, независимо колко е стегнат авансът! Колеги, не искам да останете с убеждението, че за първи път хващам макара, просто остава варианта аз да съм попаднал на кофти бройка. Това исках да разбера. Благодаря на всички!
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

hitthehead написа:
tomik написа:Аз също мисля, че аванса не е бил достатъчно отхлабен. Още повече като се има впредвид и ъгъла, който се получава когато си дърпаш сам влакното, наистина сработва по-трудно.
Колега, благодаря за включването! Значи , на всяка макара, която съм си купувал някога съм прилагал този тест. Тези , на които авансът е добър отпускат влакно равномерно, а не на тласъци, независимо колко е стегнат авансът! Колеги, не искам да останете с убеждението, че за първи път хващам макара, просто остава варианта аз да съм попаднал на кофти бройка. Това исках да разбера. Благодаря на всички!
Разбира се усета от първа ръка е най-важен.
Така,че ако не ти пасва макаричката-връщай и толкоз/то от дистанция мнения лесно се дават/!
Наслука :!: :!: :!:
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Пипал съм въпросната макара и аванса и наистина е много зле. Точно както казва колегата, тръгва отведнъж. Абе просто не става. :evil:
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

ceno cenov написа:Пипал съм въпросната макара и аванса и наистина е много зле. Точно както казва колегата, тръгва отведнъж. Абе просто не става. :evil:
E,ти си я пипал,ама аз съм работил с нея и не се съгласявам,ако позволиш :wink:
gencho13
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gencho13 »

Имам Vega Xyron, аванса е същата работа. :roll:
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Колеги, за мен, авансът на Вега рокет не става ! Затова отидох в магазина , от който я купих и най-учтиво помолих да я заменя с друга. Така и стана, за което съм благодарен на човека, който ми я смени! Благодаря и на всички , които взеха участие в темата!
ПС: Само да добавя, че в магазина тествах и други бройки от модела Рокет - същата работа. Не е до бройка. Иначе не е лоша машинката - много хубаво върти, добре нарежда влакното , добър баланс и тн., но аванса е зле.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”