Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Относно макара Vega Rocket
Модератор: sapuna
Относно макара Vega Rocket
Привет колеги.
Скоро си закупих въпросната макара. Днес й навих влакно, и както винаги правя - прекарах го през водачите на пръчката и направих един тест на аванса. Честно казано доста се изненадах от лошия аванс на макарата. Сработва на пресекулки, което е сериозен недостатък и много дразнещо, поне за мен. Макарата я купих след прочетени добри отзиви за нея тук, във форума. Имам доста макари и знам какво е добър аванс. Това е нещо, с което тази вега не разполага. Идеята е , че исках да чуя отзиви от колеги, които я притежават, за да знам дали в моя телевизор е повредата и своевременно да ходя да я връщам в магазина! Поздрави!
Скоро си закупих въпросната макара. Днес й навих влакно, и както винаги правя - прекарах го през водачите на пръчката и направих един тест на аванса. Честно казано доста се изненадах от лошия аванс на макарата. Сработва на пресекулки, което е сериозен недостатък и много дразнещо, поне за мен. Макарата я купих след прочетени добри отзиви за нея тук, във форума. Имам доста макари и знам какво е добър аванс. Това е нещо, с което тази вега не разполага. Идеята е , че исках да чуя отзиви от колеги, които я притежават, за да знам дали в моя телевизор е повредата и своевременно да ходя да я връщам в магазина! Поздрави!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Re: Относно макара Vega Rocket
ПОлезна тема , КОлега .. СКоро и аз ще си купувам мачова макара , че си взех нов мач и му липсва такава
!! ТОва е една от макарите , на която се бях спрял и ми е интересно дали си заслужава .?! Дано проблема да може да се оправи ... Поздрави !!

Туй риболова не е за мен 

-
- вече хвърля и на тежко
Имам Vega Rocket 2000-купих я от колега от форума и съм доволен от нея,не съм имал проблеми с аванса-добре си работи ,и добре реди влакното
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
Значи става въпрос за следното: прекарвам влакното през всички водачи, след което хващам края с ръка и опъвам. Авансът е средно стегнат. Та значи, опъвам влакното с ръка, пръта се огъва и в един момент авансът сработва рязко и отпуска доста влакно и така до следващото натоварване и пак рязко отпускане на влакно, вместо да сработи мазно и равномерно. За това става дума. Разочарован съм от макарата и при първа възможност ще отида до магазина, от който я купих и ако е възможно ще я сменя с друга, дори и с доплащане.
Между другото моделът е 3000.
- maranzika
- сериозен играч
Колега,не че ти се меся,но така си счупих една от въдиците.След това си купих друга,сложих същата макара и хванах трофейна риба с нея.Аванса си работеше перфектно.Според мене тия домашни тестове не показват точно за какво иде реч.hitthehead написа:Та значи, опъвам влакното с ръка, пръта се огъва и в един момент авансът сработва рязко и отпуска доста влакно и така до следващото натоварване и пак рязко отпускане на влакно, вместо да сработи мазно и равномерно.
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според мен си вложил голямо усилие,без аванса да е достатъчно отпуснат !hitthehead написа:Значи става въпрос за следното: прекарвам влакното през всички водачи, след което хващам края с ръка и опъвам. Авансът е средно стегнат. Та значи, опъвам влакното с ръка, пръта се огъва и в един момент авансът сработва рязко и отпуска доста влакно и така до следващото натоварване и пак рязко отпускане на влакно, вместо да сработи мазно и равномерно. За това става дума. Разочарован съм от макарата и при първа възможност ще отида до магазина, от който я купих и ако е възможно ще я сменя с друга, дори и с доплащане.
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- вече хвърля и на тежко
Аз също мисля, че аванса не е бил достатъчно отхлабен. Още повече като се има впредвид и ъгъла, който се получава когато си дърпаш сам влакното, наистина сработва по-трудно.
Ако искаш да направиш реален тест, си закачи влакното някъде отпред и тогава дърпай за да видиш как ще сработи аванса.
Ако искаш да направиш реален тест, си закачи влакното някъде отпред и тогава дърпай за да видиш как ще сработи аванса.
Ползвах рокет-а и със сигурност аванса и е много добър
Макарата е идеална за парите си 

Съгласен съм с колегата Стоянов: Ползвах рокет-а и със сигурност аванса и е много добър
Макарата е идеална за парите си 

Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Колега, благодаря за включването! Значи , на всяка макара, която съм си купувал някога съм прилагал този тест. Тези , на които авансът е добър отпускат влакно равномерно, а не на тласъци, независимо колко е стегнат авансът! Колеги, не искам да останете с убеждението, че за първи път хващам макара, просто остава варианта аз да съм попаднал на кофти бройка. Това исках да разбера. Благодаря на всички!tomik написа:Аз също мисля, че аванса не е бил достатъчно отхлабен. Още повече като се има впредвид и ъгъла, който се получава когато си дърпаш сам влакното, наистина сработва по-трудно.
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Разбира се усета от първа ръка е най-важен.hitthehead написа:Колега, благодаря за включването! Значи , на всяка макара, която съм си купувал някога съм прилагал този тест. Тези , на които авансът е добър отпускат влакно равномерно, а не на тласъци, независимо колко е стегнат авансът! Колеги, не искам да останете с убеждението, че за първи път хващам макара, просто остава варианта аз да съм попаднал на кофти бройка. Това исках да разбера. Благодаря на всички!tomik написа:Аз също мисля, че аванса не е бил достатъчно отхлабен. Още повече като се има впредвид и ъгъла, който се получава когато си дърпаш сам влакното, наистина сработва по-трудно.
Така,че ако не ти пасва макаричката-връщай и толкоз/то от дистанция мнения лесно се дават/!
Наслука

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- ceno cenov
- разбира нещата
Пипал съм въпросната макара и аванса и наистина е много зле. Точно както казва колегата, тръгва отведнъж. Абе просто не става. 

E,ти си я пипал,ама аз съм работил с нея и не се съгласявам,ако позволишceno cenov написа:Пипал съм въпросната макара и аванса и наистина е много зле. Точно както казва колегата, тръгва отведнъж. Абе просто не става.

-
- научил се да хвърля
Имам Vega Xyron, аванса е същата работа. 

Колеги, за мен, авансът на Вега рокет не става ! Затова отидох в магазина , от който я купих и най-учтиво помолих да я заменя с друга. Така и стана, за което съм благодарен на човека, който ми я смени! Благодаря и на всички , които взеха участие в темата!
ПС: Само да добавя, че в магазина тествах и други бройки от модела Рокет - същата работа. Не е до бройка. Иначе не е лоша машинката - много хубаво върти, добре нарежда влакното , добър баланс и тн., но аванса е зле.
ПС: Само да добавя, че в магазина тествах и други бройки от модела Рокет - същата работа. Не е до бройка. Иначе не е лоша машинката - много хубаво върти, добре нарежда влакното , добър баланс и тн., но аванса е зле.