Макара за морски риболов /бомбарда/?

Модератор: sapuna

Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Макара за морски риболов /бомбарда/?

Мнение от Венелин Радушев »

Аз съм тотално невеж и незаинтересован от морският риболов, но баща ми "бомбандира" за заргани отвреме навреме. Та бихте ли ми препоръчали сносна макарица? По възможност специално предназначена за солена вода или поне изпробвано издръжлива на нея. като за ориентир цена до 100 лева, може и малко отгоре. Просто няма смисъл да се влага повече в нещо, което ще се ползва два пъти в годината /евентуално/. Благодаря предварително! А да... не виждам смисъл от линкове с коментар "това ми се вижда не лошо" и прочие. Трябва ми мнение от някой практикуващ, за нещо изпробвано....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Макара за морски риболов /бомбарда/?

Мнение от камен »

Аз си меткам с Shimano Exage 2500 ,немам никви грижи май ще почва 4ти сезон.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Благодаря колега Камен. Днес го агитирах и ще те послуша.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

Penn Slammer 360 ili 560 modeli- моя вече 5 год ми служи вярно - като ходя поне 150 -200 пъти в год. след риболов само го измивам на чешмата с прясна вода и веднаж годишно го разглобявам и смазвам
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Знам, че произвеждат предимно "солени макари", но не са ли прекалено големи?
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

има и големи модели - slammer 360 и 560 са малки и средни а 260 е савсем малка например. другите модели имат и номер spinfisher 960 коиато си е голяма - за surf fishing. иначе са all metal - и са без грешка за солена вода.добра цена за добро качество. за 15-20 год морски риболов много видове макари са минали през ръцете ми ама само penn уцеля. е има и simano stella SF i 2 modela na Daiwa са солена вода ама са доста по скъпи.виж за penn тук http://www.pennreels.com/
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Да, идеята е добра. Ще питам в магазина на вносителя за тегло и вместимост на шпулите за различните модели и ще преценим. Благодаря и на теб колега!!
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

камен написа:Аз си меткам с Shimano Exage 2500 ,немам никви грижи май ще почва 4ти сезон.
:smt023 Вече съм сигурен, че и мойта ще изкара още поне една година - много съм доволен.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”