Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

бракониери на Панчарево
Модератор: bobopeli
- vlado_fidera
- новобранец
бракониери на Панчарево
През петъчния ден реших да отида макар и за час два до Панчарево.Картинката е трагична.Под банята където е каптирана водата имаше тарапана от малцинството, които най безцеремонно си хвърляха една мрежа, в арсенала им имаше и цапала .Вадеха бабушки и малки уклейки.Грозна работа.Уклеи колкото показалец.За такива като че закони няма и няма да има.Перат кирливите си дрехи на чешмата, а друг бе избрал най доброто място за "семеен" скандал.Наистина в този момент под чешмата има ята от риби които не са хвърлили хайвера си и са наплашени.Бройката им достига поне до 100-150 риби на периметър от около 2-3 м. от брега.На понтона над басейна "Корали" друг пък ловеше уклей на бял червей , но за жалост уловените екземпляри видимо бяха доста под допустимата норма.Жална и майка на рибата! Къде са контролните органи в този момент и въобще ще има ли някога контрол по тези водоеми.В живарника имаше уловени уклеи поне 50-на бр, е наистина имаше и едрички но преобладаваха малките.Няма ли да оставим рибата на спокойствие да хвърли своя хайвер пък тогава да се отдадем на любимото хоби.
НЕ САМО С НОЖ И ВИЛИЦА В РЪКА, МОГА АЗ ДА ГИ ЛОВЯ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
-
- ще става разбирач
Re: бракониери на Панчарево
Колкото и да се оплюваме ИАРАта, те все пак не могат да бъдат навсякъде. А и ние понякога имаме вина, като подминаваме подобни безчинства, без да сигнализираме на контролните
.

Никога не пия карал!

- CERRUTI
- сериозен играч
Владо братко ти се едно си от вчера във форума......нали си виждал тая тема: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=13&t=13540vlado_fidera написа:Няма ли да оставим рибата на спокойствие да хвърли своя хайвер пък тогава да се отдадем на любимото хоби.

Не си се обадил -не си се обадил,ама що не ги снима неколко пъти да им видиме мутрите и кво,като са от малцинството ....
Най малкото некоя медия може да си запълни новините с тех....това е наай малкото за тех,а голямото ще е..

Най малкото некоя медия може да си запълни новините с тех....това е наай малкото за тех,а голямото ще е..

Колега тия са нищо,ти ако знаеш по цяла нощ какво е... Поне 2-3 местни лодки обикалят,да не говориме че идват хора и от други места.Мрежи,тапи,комбайни и други подобни.Само ток не съм виждал още ама нищо чудно и него да го ползват вече.Миналата година бяха хванали най-големия бракониер дето мрежосва езерото от години и му бяха конфискували 16 километра мрежи + 10000 лева акт обаче пролетта една вечер бяхме за бяла риба и пак го видяхме да пуска мрежи с лодка(човека даже дава лодки и водни колела под наем).Излишно е да казвам че тва му е като прикритие,той просто живее от рибата която лови с мрежите.Няма да споменавам имена щото тоя ме познава и не искам да си имам проблеми после,ако някой иска инфо да пише ЛС.vlado_fidera написа:През петъчния ден реших да отида макар и за час два до Панчарево.Картинката е трагична.Под банята където е каптирана водата имаше тарапана от малцинството, които най безцеремонно си хвърляха една мрежа, в арсенала им имаше и цапала .Вадеха бабушки и малки уклейки.Грозна работа.Уклеи колкото показалец.За такива като че закони няма и няма да има.Перат кирливите си дрехи на чешмата, а друг бе избрал най доброто място за "семеен" скандал.Наистина в този момент под чешмата има ята от риби които не са хвърлили хайвера си и са наплашени.Бройката им достига поне до 100-150 риби на периметър от около 2-3 м. от брега.На понтона над басейна "Корали" друг пък ловеше уклей на бял червей , но за жалост уловените екземпляри видимо бяха доста под допустимата норма.Жална и майка на рибата! Къде са контролните органи в този момент и въобще ще има ли някога контрол по тези водоеми.В живарника имаше уловени уклеи поне 50-на бр, е наистина имаше и едрички но преобладаваха малките.Няма ли да оставим рибата на спокойствие да хвърли своя хайвер пък тогава да се отдадем на любимото хоби.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Що бе кажи, или друго си е в нета в анонимностsom4o написа:Няма да споменавам имена щото тоя ме познава и не искам да си имам проблеми после,ако някой иска инфо да пише ЛС.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Точно зад ресторант Ариана(това е на спирката на читалището) тоя въпросния тип дава лодки и водни колела под наем.Т'ва за имената го казах принципно,тоя със сигурност не използва интернет.Местен колега рибар ми сподели че е виждал с очите си как въпросния тип вади от тях сомове и бели риби и ги товари в спряло пред тях лъскаво Ауди...chirusa_bg написа:Що бе кажи, или друго си е в нета в анонимностsom4o написа:Няма да споменавам имена щото тоя ме познава и не искам да си имам проблеми после,ако някой иска инфо да пише ЛС.
- vlado_fidera
- новобранец
Дано рано или късно им секне на такива.Значи ние балъците да си заверяваме билетите и да си вземаме и членски карти , а такива ще си веят разни работи и ще си правят каквото поискат необезпокоявани от никого.Няколко пъти съм опитвал да се обадя на два телефона на ИАРА, но така и останаха безмълвни.То е ясно защо.
НЕ САМО С НОЖ И ВИЛИЦА В РЪКА, МОГА АЗ ДА ГИ ЛОВЯ
Не знам за другите бракониери обаче тоя дето писах за него най вероятно си има човек в Иара и си делят печалбата от рибата,просто не си го обяснявам по друг начинvlado_fidera написа:Дано рано или късно им секне на такива.Значи ние балъците да си заверяваме билетите и да си вземаме и членски карти , а такива ще си веят разни работи и ще си правят каквото поискат необезпокоявани от никого.Няколко пъти съм опитвал да се обадя на два телефона на ИАРА, но така и останаха безмълвни.То е ясно защо.