Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

рибата умира и в р.Тунджа на пресевната
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
рибата умира и в р.Тунджа на пресевната
Вчера направих излет до р Тунджа в пресевната на с Шаново където видях много измряла риба червеноперка ,уклей ,шеранчета по 50;100 грама ,но не и костур или друг хищник. Вижда се че е влизано и е изтеглено нещо като гриб и е оскубан чак саза, а всичко това е на първия геол където се разделят двата водоема.Съжалявам че нямам снимки за да се уверите сами.

Re: рибата умира и в р.Тунджа на пресевната
Нещо много измряла риба започна да се появява из реки и язовири
май някой институций трябва да се взимат във ръце 

Тук при нас се наблюдава същата картина на яз. Сопот, а получих информация, че и на Крапец имало измрели по брега!Дали пък не е някой природен катаклизъм? Става въпрос за водоеми, на които водите са им чисти! 

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- петър власев
- разбира нещата
Аз предполакам ,че са препарати с които са пръскани селскостопанската продукция.Кризата удари селскостопанските производители и за да спестят пари, кой знае с кви пестициди пръскат. 

я чувствась себя очен хорошо
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аве според мен истината може да се крие и в многото токаджии, които смениха мрежите с ток! Поне по нашия край това е факт, не зная доколко силен е тока, че да избива всичката риба...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
за жалост е такаmita4eto написа:Аве според мен истината може да се крие и в многото токаджии, които смениха мрежите с ток! Поне по нашия край това е факт, не зная доколко силен е тока, че да избива всичката риба...
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Наскоро и на мен един познат ми се похвали,че си бил закупил " въдица с ток "
.За съжеление масово започнаха да се използват тези атрибути,даже някой скоро пубкликува обява ,че се продават и в нета.Нищо чудно този метод да е станал доста популярен и затова да има измряла риба по водоемите.

TICA FAN
- Диканаров
- кандидат преподавател
Около яз.Сопот няма активно земеделие за да се използват хербициди! Има само ливади и горички! Измрялата риба ме тревожи! Язовирът е чист и причината трябва да е друга! Гого, къде е забелязана таз измряла риба на Сопот? Може да е от някое нощно грибосване, като задушеният дребосък да е изхвърлен! Има няколко удобни места за това. За това питам! На др. Найденов казано ли е? Той наскоро зарибва! А и Йоско и Светла готвят зарибване от колегите в Троян! Дано да не е от гриб и дано да не са обрали зарибителния материал! Дано! То мрежарите се знаят там!
Жална им майка!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Диканаров написа:Около яз.Сопот няма активно земеделие за да се използват хербициди! Има само ливади и горички! Измрялата риба ме тревожи! Язовирът е чист и причината трябва да е друга! Гого, къде е забелязана таз измряла риба на Сопот? Може да е от някое нощно грибосване, като задушеният дребосък да е изхвърлен! Има няколко удобни места за това. За това питам!...
Има още доста грозни снимки, но честно казано не ми се иска да ги гледам вече...lihmus написа:...Язовира има много риба както в водата така и на сушата:
Този шаран е около 3,5-4кг пълен с хайвер, който излиза от хрилете!
...Коментарите оставям за вас!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- и господ не е толокова добър
Плужението вместо да се подобрява става все по зле.На къде вървим д.....ба и държавата смотана 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Колеги та наскоро го зарибиха този язовир имах и снимки от тази акция но не ги пуснах защото не мога да качвам снимки нещо!!!!!
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
- Skorpi
- сериозен играч
А е Митаче в неделя бях там и риба не видях умряла, водата е много чиста там ,само че неприятно впечатление ми направиха болклуците доста от брега е замърсен с пакетчета от захранки и пвц продукти
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти