Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да си поправя макарата ?!?
Модератор: emo vasilev
Как да си поправя макарата ?!?
Дръжката на макарата ми е се счупи ??Макарата е стара обаче е много добра!Цялата е желязна и друг начин освен да я заваря не виждам ама реших да попитам и Вас! 

- ivan_yo
- разбира нещата
Re: Как да си поправя макарата ?!?
ЧАК ПЪК ЖЕЛЯЗНАkoko_j написа:Дръжката на макарата ми е се счупи ??Макарата е стара обаче е много добра!Цялата е желязна и друг начин освен да я заваря не виждам ама реших да попитам и Вас!

РАЗКРИЙ НИ МАРКАТА НА ТАЗИ ЖЕЛЯЗНА МАКАРА

ПЪК ЩОМ МОЖЕ ЗАВАРЯЙ
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- doko
- ще става разбирач
ако е от аломиний може спокойно да ти я заварят някаде кадето заваряват ама не с електрожен щот си я развалил. Само че една подробност ако имаш някой приятел да ти я завари ще е добре или ти да си я завариш инак ще ти излезе бая солено. Апък тоя материял дето го каза ribaria1 несъм го чувал
мойте са от алуминиева сплав а имам и една голям фалшификат от пласмаса ма нея я ползвам само за кефалче кат ходя.

лепило
Има едно двукомпонентно лепило с което се лепят магнитите към металните части на главите на високоговорителите, мисля че беше на полиакрилна основа, с това сигурно ще стане. Единия компонент беше бял а другия розов.
ЦАМ-това е сплав , съкращение от цинк, алуминий и магнезий. Ако е от такъв материал, господ да ти е на помощ... А и не си заслужава да я поправяш, едва ли е била особено качествена...doko написа:...Апък тоя материял дето го каза ribaria1 несъм го чувал....
Според мен по-вероятно е от алуминий (и съответни добавки , естествено, но не и ЦАМ...)
Здрасти колега. Има само едно окончателно и добро решение на проблема ти---- отиваш в института по заварките в софия и там ше ти отремонтират макарената с/у скромна сума. Навремето там ми завариха за 2 лева чугунения колектор на старото трабант--- много са добри, всъщност най-добрите в БГ. Успех!koko_j написа:Дръжката на макарата ми е се счупи ??Макарата е стара обаче е много добра!Цялата е желязна и друг начин освен да я заваря не виждам ама реших да попитам и Вас!
- ivan_yo
- разбира нещата
ТИ УБИ КОЧА С МИСТРИЯТАwertus написа:Здрасти колега. Има само едно окончателно и добро решение на проблема ти---- отиваш в института по заварките в софия и там ше ти отремонтират макарената с/у скромна сума. Навремето там ми завариха за 2 лева чугунения колектор на старото трабант--- много са добри, всъщност най-добрите в БГ. Успех!koko_j написа:Дръжката на макарата ми е се счупи ??Макарата е стара обаче е много добра!Цялата е желязна и друг начин освен да я заваря не виждам ама реших да попитам и Вас!

Ми би могъл да го пратиш и в НАСА зо кой зное каволи е окапало макаре

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Е па щом е Стабил, кой номер е?koko_j написа:Stabill e makarata!Blagodarq na si4ki!
По принцип дръжки за Стабили имаше доста преди години. Но когато Стабила беше модно, сега се кичат колегите с некви Шимана, Дайви и всички останали. Имаш няколко варианта да действаш, ако си в Софето.
1-ви, жеснкият пазар. Гледаш на коя сергия има "рибарски " и питаш чиляка
2-ри. При Жоро на Окръжна, тоя едно време беше мноо изпечен спекулантин, а сега наред с някоя друга риболовна джунджурия има и дамски аксесоари, лакове, пили и т.н. Намира се в една ламаринена барака срещу ТОТО при Окръжна.
3-ти. На пазарчето в Ситняково, в малката кооперация зад химическото има табела-Риболовни принадлебности-гледаш си в краката, че е в едно маза. Има и звънец и табелки. Чичо Краси е много стра къща-може и да има.
4-ти. Ич се не занимаваш, въпреки че със Стабил съм ловил дълги години-това не е макара. Има хиляда косура, и ни един +.

324-малкият боздуганМунчо написа:Напротив-макарата е тежка и здрава (като и се очупят стърчащите работи-дръжки, скоби...) и е идеална за самозащита -може да я ползваш като боздуган:!:bingofish написа:...4-ти. Ич се не занимаваш, въпреки че със Стабил съм ловил дълги години-това не е макара. Има хиляда косура, и ни един +.
348-големият боздуган