Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Кутия за червеи
Модератор: emo vasilev
Кутия за червеи
След като на предния излет от глупост си сварих червеите на слънцето, взех вчера една пластмасова кутия за храна, лист стиропор, малко лепило и сътворих това

От 4,5 литрова кутия остана обем 1,6. Не е много, пък още една кутия, още хамалогия, ама като не мога да свикна да държа червеите при бирата...

От 4,5 литрова кутия остана обем 1,6. Не е много, пък още една кутия, още хамалогия, ама като не мога да свикна да държа червеите при бирата...

-
- и господ не е толокова добър
Re: Кутия за червеи
Оргинално 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
-
- фен клуб-скобар
Много добра и практична идея.

"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Идеята е великолепна !
Помисли и за достъп на въздух
С подобна кутия, като размер в гаража червея ми издържа седмица ако и сложа стерупор може да изкара и месец .......
Помисли и за достъп на въздух

С подобна кутия, като размер в гаража червея ми издържа седмица ако и сложа стерупор може да изкара и месец .......
- alex_vp
- научил се да хвърля
Здравейте, нов съм във форума и до сега само четях темите, но тук не успях да се сдържа да не драсна някой ред. Точно преди 4 дни направих опит да си направя кутия от останал ми от ремонта стиропор поради същата причина като колегата, но се опитвах да го постигна без да използвам някаква кутия за основа, а направо да закрепя няколко парчета заедно. Резултата - не успях да я направя, не намерих начин да закрепя надеждно стиропора във формата на кутия, но утре ще направя нов опит и благодарение на колегата Спасов надявам се да имам успех. И надявам се да запазваме червейчетата по-дълго годни да хранят рибката, а тя нас. 

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Идеята и изработката са добри,но проклетите гадини нямали да пълзят нагоре по стиропора и да бягат?Като знам че се катерят и върху гладка повърхност 

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Така ставаMarco Polo написа:Достатъчно ще е да се държат в оригиналната опаковка, или още по-добре - в малки кутии пълни не догоре - и няма проблем.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Между кутията и стиропора се залепя домакинско фолио. Изолацията се подобрява в "пъти". В комбинация с охладител на дъното,кутията става "трепач".
И така си е добра,де.
И така си е добра,де.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Благодаря за добрите думи и съвети, колеги!
Май ще има ревизирана версия, защото ме предизвикахте да се позамисля още.
Идеите с фолиото и охладителя са много добри и ще ги приложа. Май се сещам и вариант за леко увеличаване на обема - ако дъното се направи от депрон 6мм (той има малко по-голяма топлопроводимост от стиропор 2 см, но пък дъното отдава най-малко топлина) - ето ти го мястото за охладителя.
А стръвта - задължително в оригиналната опаковка. Сигурно не само на мен ми се е налагало да ги събирам из цялата кола
Между другото, ако някой реши да си прави нещо подобно - силикона (или поне не всеки силикон) не лепи добре стиропор.
По отношение достъпа на кислород - мисля че не е проблем. По начина, по който е направена, тая кутия няма как да стане херметична.
Май ще има ревизирана версия, защото ме предизвикахте да се позамисля още.
Идеите с фолиото и охладителя са много добри и ще ги приложа. Май се сещам и вариант за леко увеличаване на обема - ако дъното се направи от депрон 6мм (той има малко по-голяма топлопроводимост от стиропор 2 см, но пък дъното отдава най-малко топлина) - ето ти го мястото за охладителя.
А стръвта - задължително в оригиналната опаковка. Сигурно не само на мен ми се е налагало да ги събирам из цялата кола

Между другото, ако някой реши да си прави нещо подобно - силикона (или поне не всеки силикон) не лепи добре стиропор.
По отношение достъпа на кислород - мисля че не е проблем. По начина, по който е направена, тая кутия няма как да стане херметична.
- valiooooo
- ще става разбирач
Стиропора се лепи добре със силикон,но задължително акрилен.Мисля,че имаше и някакво лепило специално за стиропор.spasov написа:
Иначе за кутията: супер идея...може да се ползва и на морето,за морски червеи

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
кутията е супер аз лично използвам един крачол от стар анцунг зашит от единия краи от другия го направих цип пълен с пръс и червеи няма нито 1 умрял на десет дена мокря с вода имам червеи дори и зимата
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса