Мега Карп Каламица 2009

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мега Карп Каламица 2009

Мнение от sapuna »

Обещах репортажче и съм длъжен да ви го предоставя!Това е моята благодарност за приятелската подкрепа,която получихме през тези 4 дена!Благодаря Ви от сърце момчета! ;)

Та...на 28-ми около 9,30 часа бяхме на водоема!Доста момчета ни бяха изпреварили и вече течаха закачливите разговори и се пиеше по някоя ранна биричка.Видях както познати,така и много нови лица!Първият поглед към водоема ме накара да настръхна!Определено много ми хареса!

Изображение

Посъбрахме се и последва теглене на жребий!За втори пореден път ни се падна сектор 13!Имах лоши спомени от 3-ти кръг на миналогодишния шампионат под този номер и определено нещо ме жегна!След бърза справка за мястото,разбрах че опасенията ми са се оправдали.Щяхме да заемем място до стената в чашата на язовира!Дълбочината,студената вода и ивицата водорасли около целия бряг ни отдалечаваха от очаквания риболов!

Изображение
Изображение

Килимът от трева,който ни предстоеше да почистим бе с широчина около петнадесет метра.Дилемата бе да чистим ли и да чакаме евентуално риби през втория и третия ден или да рискуваме и да ловим в тревата!Все пак здравия разум и точната преценка над ситуацията надделяха и се накиснахме!Снимки от тази операция нямам по обясними причини,но на огромните купчини изнесена трева ще ви покажа:

Изображение
Изображение

Още чистехме,когато колегата съдия Diman мина с вестта за първа уловена риба-Петьо от Свиленград се разписа с шаране 2,400кг.Заметнахме в още размътената вода и сигнализаторите започнаха да преписукват!Каракудите и червеноперките обираха всички дребни частици от захранката и едва ли щяха да оставят шанс на търсените от нас риби:

Изображение

Разпънахме си шатрата,тъй като бе прекалено горещо се отказахме от палатка и му заседнахме!Положението със салатките,мезетата,ракийката и бирата е ясна на всеки един от вас,но все пак малко реклма на любимата ми бира:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

В този ред на действие/хапване,сръбване,презамятане,почивка и пак сначале/ премина първия ден,премина и втория!Колегите в горния край на язовира ловяха риби,състезаваха се,а ние си блъскахме главите и разсъждавахме на глас!Нямахме никакъв шанс за улов!Всичката риба бе на мръстилището,а тази която бе в нашия периметър се държеше на повърхността и не помисляше за хранене!За тези два дена един шаран преиграваше на няколко пъти пред нас,но на доста голямо разстояние и дълбочина.Немислимо бе да го търсим!
Времето също си играеше с нас!След неописуема жега преживяхме дъжд,а на третата вечер и ураганен вятър!

Изображение

Надявахме се точно той да смъкне рибата,пораздвижи водните слоеве и успеем да спасим капото.В последствие така се и получи!Преди да стигна до там,ще ви покажа някоя и друга снимка от любимия ми жанр такива:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

от красотата на залезите ни:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

и от поглед върху най различни аспекти и обекти:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

На втората сутрин в 5,00 Българско време счупихме каръка и прескочихме капото!Излезе рибка с тегло точно 3кг:

Изображение

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zXUK0zo1oG0&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zXUK0zo1oG0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

По времето докато го вадехме удари на другата стойка!Оказа се каракудка,която така и не можах да разбера как е лапнала топчето!Имаше раздвижване на риба,избихме капото и това ни обнадежди!По това време вече имаше извадени риби от порядъка на 7 до 11кг,някои от отборите имаха по две,та и по три,но все още имаше шанс за по достойно представяне!Сменихме леко тактиката и шаранът,който ни се присмиваше и подскачаше предните дни пред нас влезе в кепа само 20 минути преди сигнала за край:

Изображение

Оказа се шест килограмова женска,току що хвърлила хайвера и избягала от буйстващите мъжкари!Доста изпоставяла и тънка,но с красиви люспи и голяма уста:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7KcoXFCrT4E&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/7KcoXFCrT4E&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Килограмите ни станаха девет и отведоха тим "Боляри" на 5-та позиция в крайното класиране!

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2OQM0C2P1q4&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=da494d97" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Въпреки неравностойните сектори-визирам трева,дълбочина и местоположение на рибите се получи едно приятно състезание!Някои се бореха до последно за място в тройката,други ще го запомнят с изтърваните риби,трети с купона,а за мен бе една перфектна тренировка за предстоящия след десетина дни първи кръг от републиканския шампионат!Вярвам,че тогава ще се получи едно много по силно състезание,с едно много по добро представяне на нашия отбор!

Има много моменти за показване и нека колегите имащи желание го направят в тази тема!Особено ще ми е интересен репортажа на Жоро /ribarq/,на Ачо,на момчетата от клуб Ести,както и на всички останали!Момчета,вие сте....

Поздрави и успех!
Последно промяна от sapuna на Чет Юни 04, 2009 5:55 pm, променено общо 3 пъти.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
SONY
учете се от него
учете се от него

Re: Мега Карп Каламица 2009

Мнение от SONY »

Без думи - просто супер! :wink: Красив водоем и добри риби!
TICA FAN
edizmetin
новобранец
новобранец

Мнение от edizmetin »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Боката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Боката »

Браво,другия път повече. :drinkers:
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

:roll: :roll: :roll:
Тия тримата май ги познавам отнякъде,дали са нямали нужда от олтарче :roll:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Без твоето олтарче извадихме цели две риби! :mrgreen:
Изображение
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

:smt023
Изображение
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

sapuna написа:Без твоето олтарче извадихме цели две риби! :mrgreen:
:D :D :D
Да ама то от миналия път чак сега хвана дикиш,много исках да дойда при вас,бяхте на 50-60 км от мен и ако бяхме направили връзка щяхме да се видим!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Добър репортаж и добро представяне :smt023
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :smt023
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Nedeltcho Delev написа:...много исках да дойда при вас,бяхте на 50-60 км от мен и ако бяхме направили връзка щяхме да се видим!
В тази връзка искам да разясня накои работи!Приятели,радостно е всяко едно посещение на водоема,но е извън правилата на състезателния риболов!Пораждат се дразги и съмнения,които не са желателни!При едно напрегнато състезание,когато за класирането са важни дори и грамовете е възможна "странична помощ",която всички отричаме,но тайничко се съмняваме в нея!Разберете ме правилно-радвам се,че ви познавам,но нека се срещаме на свободен риболов!Винаги съм бил честен и искам името ми да остане такова! ;)
Изображение
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Другият път повече!За условията,в които сте били-сте шампиони!
Последно промяна от Pavkata 1977 на Пон Юни 01, 2009 11:47 am, променено общо 1 път.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Браво Мите,
стягайте тоягите и на републиканското да ги сцепите :smt023
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Много добре,сте се представили Митак. :smt023 :smt038
absent
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от absent »

:smt023
Изображение
Публикувай отговор