Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Провадийска, Девненска и т.н.
Модератор: sapuna
- patter
- вече хвърля и на тежко
Провадийска, Девненска и т.н.
Има ли добри маршрути за спининг по тези реки ?
Зададен по друг начин въпроса - къде около Варна може да се разходи човек със спининга ?
Зададен по друг начин въпроса - къде около Варна може да се разходи човек със спининга ?
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Провадийска, Девненска и т.н.
Луда Камчия ? Брои ли се за около Варна ?
- patter
- вече хвърля и на тежко
Що да не се брои 

-
- вече хвърля и на тежко
Не знам , да не ти е далече .Исках да кажа , ние ходим или там /Луда Камчия след Търнак посока прохода / , или веднага след разклона за Велики Преслав посока Върбица не знам коя река е , има доста на брой малки , но читави вирчета , кефал и костур доволно за кеф/ и е красиво / . В Девненска сме се пробвали , ама това , че ние не сме хванали не е гаранция за нищо
. Сега като заведа малката на риболовното училище на старите видри ще стане добра и тогава ще ти кажа със сигурност на кои реки около Варна става

Въпросът със спининг- дестинациите край Варна и мене ме интересува доста.
Ако може да споделите не самите места, но поне по популярните обекти

Ако може да споделите не самите места, но поне по популярните обекти

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- вече хвърля и на тежко
Кога ще бъде това училище и къде , че и аз да заведа моятаzorod написа:Не знам , да не ти е далече .Исках да кажа , ние ходим или там /Луда Камчия след Търнак посока прохода / , или веднага след разклона за Велики Преслав посока Върбица не знам коя река е , има доста на брой малки , но читави вирчета , кефал и костур доволно за кеф/ и е красиво / . В Девненска сме се пробвали , ама това , че ние не сме хванали не е гаранция за нищо![]()
. Сега като заведа малката на риболовното училище на старите видри ще стане добра и тогава ще ти кажа със сигурност на кои реки около Варна става
![]()
![]()

- patter
- вече хвърля и на тежко
Ама да не изместваме тематаСпининг клуб "Стари Видри" организира вече традиционното детско училище по спининг-риболов на 7-ми Юни, Неделя. Училището ще се проведе на река Янтра при моста на село Ценово, русенско. Моля родителите и младите риболовци да са на място в 9.30 часа сутринта. Записването за участие ще се извърши непосредствено преди самото училище.

-
- вече хвърля и на тежко
Инфо от майсторите / благодаря на Павката / - Девненската река , въпреки многото водорасли . Маскиран като нинджа , тихо и леко , кефали . Ставало и ако си изчистиш място - чакане после 20-30 мин .
колега zorod, това на спининг или на естествена стръв? 

-
- вече хвърля и на тежко
За блесни и воблери си говорихме , тя плувката ясна там .
- patter
- вече хвърля и на тежко
Аз направих проверка на една друга река - Батова (около Долище). Проверката беше провокирана от спомени на роднини - широкичка с множество вирчета ... да ама не. Реката в този район е по-скоро тип дере мутант 

-
- вече хвърля и на тежко
За Батова трябваше да питаш , това го открихме още миналата година . Аз ще пробвам все пак на Девненска , вероятно след 2 седмици и ще пиша тук .
-
- вече хвърля и на тежко
Днес пробвах на Девненската . Човек вярно трябва да е с железни нерви . Подстъпите към реката са трудни , за газене само с ботуши не става , дълбочко е . Водорасли страшно много . Места в които да се води блесната между 1 и 2 метра дълги .Кефал много , размери всякакви . Най -големият който подгони днес беше поне 40 см . Резултат : 0 извадени , два закачени и откачени до брега , кеф голям , всичките ми мепсове 2 и 3 / че и една единичка / останаха в реката .Другите ми блесни явно са смотани и заработват по-трудно , не ги гонеха . Алиа 2 жълта с червени точки сякаш беше днешната блесна ,на нея се хванаха двете риби , ама и тя даде фира .
С риск да прозвуча нахално
в кой участък /приблизително де/ на реката се случи това? 

-
- вече хвърля и на тежко
Нищо нахално . Двата кефала чукнаха на самият мост в края на Девня , 30 метра към града в двете вирчета . Нататък след пречиствателната станция и ЖП моста се виждат големи , а на желязото внимание обръщаха само малките / като придружители /.