Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

каква лодка да купя
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
каква лодка да купя
Здравеите от скоро чета този форум , и се обърках вече и не знам каква лодка да си взема .
Значи търся си лодка за морето за любителски риболов ,да е двуместна , и надежна , да не почне да ми изпуска въздух в морето
не знам дали е от значение но съм около 110кг. След време ще и взема и двигател. Парите са около 400-450лв , гпедам тука в Бургас продават едни PROMARINE за 430пв, мисля бяха какво мислите вие за тях като марка, или ми препоръчаите вие марка и модел.
Значи търся си лодка за морето за любителски риболов ,да е двуместна , и надежна , да не почне да ми изпуска въздух в морето

Re: каква лодка да купя
За морето колега ти трябва дървена или пласмасова лодка.Че недай си боже в морето да се развали времето не те виждам с надувна лодка.Успех. 

Пази боже от гнил мост,неканен гост и прост на висок пост.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Че и без мотор.Става опасно.
Явно си притеснен финансово.Че ще си вземеш нещо е ясно.
Само като излизаш в морето,винаги да имаш надежна котва.
И повече от 200м от брега,не се отпускай да влизаш.
Греблата да ти са вързани за лодката по някакъв начин.
И много още има,но поне тези ги спазвай докато намериш удобната за теб лодка.
И малко вятър да излезе,бягай на брега.С още две три риби няма за забогатееш.
Явно си притеснен финансово.Че ще си вземеш нещо е ясно.
Само като излизаш в морето,винаги да имаш надежна котва.
И повече от 200м от брега,не се отпускай да влизаш.
Греблата да ти са вързани за лодката по някакъв начин.
И много още има,но поне тези ги спазвай докато намериш удобната за теб лодка.
И малко вятър да излезе,бягай на брега.С още две три риби няма за забогатееш.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
Мисля да я ползвам в тихи заливи само при хубаво време и не много навътре в морето. Ходя на риболов когато съм свободен ,така за разтоварване само
Затова се допитвам до вас първо да не взема някое дърво , бюджета може да го увеличим още .Даите мнения за някоя добра марка .

dumbo написа:Мисля да я ползвам в тихи заливи само при хубаво време и не много навътре в морето. Ходя на риболов когато съм свободен ,така за разтоварване самоЗатова се допитвам до вас първо да не взема някое дърво , бюджета може да го увеличим още .Даите мнения за някоя добра марка .
здравеи, и добре дошъл във форума.
Много добре правиш че питаш сега поне има кого и за какво.Преди нямаше избор а и нямаше кого да питаш .Първо и основно трябва да решиш какво искаш да правиш с тази лода но не днес и утре а вобще,колко човека ще я ползвата ,корко време ще я ползвате,колко време смяташ да седиш с нея в водата ,ще слагаш ли двигател и колко голям ще е той, лодката колко голяма ще е в транспортно състояние и как ще я транспортираш. Одговорът на тези и още много въпроси трябва да ти е ясен за да не тръгнеш да търсиш начин да я сменяш след първото пускане на вода.
ЛОДКАТА Е ГОЛЯМА САМО В МАГАЗИНА
и да не забравя никога ама никога не влизай без спасителна жилетка ама хубава отговарящта на килограмите ти -знам скъпи са но спасяват живот
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Колега,вземи си пластмасова,има ги по 500/600 лв.Но каквато лодка да вземеш,имай предвид,че ти трябват и две спасителни жилетки от по 40/50 лв.едната.Недей да правиш компромис с тях.Щото за тези пари дето си ги приготвил не можеш да вземеш сериозна надуваема лодка,която и в бъдеще да носи двигател ,дори и втора употреба.Това е моето мнение и не искам да ангажирам никой с него.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благодаря на всички за съветите и препоръките , не мога да взема пластмасова защото нямам ни теглич ни колесар пък и няма къде да я държа , значи това отпада като вариант . Щом мислите че тази не става за морето каква да търся като критерии? Ако някои от форума има гумена лодка и влиза с нея в морето нека да каже към какво да се насоча.Пак казвам че няма да влизам навътре и само при хубаво време ще се ползва. Ходих в метро имат http://www.fun-zone.com.cn/index.php?op ... &Itemid=41 тя по надеждна ли е от http://www.plodex.eu/pm_285ib.html или пък http://www.plodex.eu/lodki.html
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
колега, от 400-500лв надуваемите лодки са от по-тънък материал и са отделен транец /дъска за мотор/... за 1200-1400лв може да си купиш лодка от 0.9мм материал и със стабилен транец - догодина живот и здраве, ще можеш и по-як двигател да си вземеш 5 или 10кс...
Точно за такъв вариант се замислям , ще изчакам още месец и ще взема такава за около 1300лв.Пък мотор по нататък ще търся.Тедо написа:колега, от 400-500лв надуваемите лодки са от по-тънък материал и са отделен транец /дъска за мотор/... за 1200-1400лв може да си купиш лодка от 0.9мм материал и със стабилен транец - догодина живот и здраве, ще можеш и по-як двигател да си вземеш 5 или 10кс...