Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

инфо за Ямбол
Модератор: sapuna
инфо за Ямбол
КОлеги може ли някой да ми даде инфо за риболов около Ямбол. Питането ми е за щуката, че и е сезон, но и на инфо за друга риба бих се радвал Ама не като колегата Али Баба който се хвалеше с успехи, а когато го питах за инфо ми писа че напуска форума
Жена ми е от там и ходя , но не познавам никой и имам епизодични успехи. Е вадя по някоя риба от Тунджа ама за сериозен риболов и дума не може да става.

къщата на жената е близо до бента и ьодя главно в тоя район, но там има едни намръщени рибари, гледат те все едно ще им вземеш рибата и нищо не казват, така че се ориентирам като им гледам въдиците, но те хвърлят главно за сом и нищо не ловят обикновено, аз пробвах на 150 м. по надолу до едно паднало дърво и ударих някое и друго сомче, но щука не съм видял никой да лови
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Cougar
- ще става разбирач
Павел Иванов написа:... маломерните щуки да ги махнеш оттам ако обичаш![]()
Аз не виждам доказателство за маломерност. Ако голямата е 70см, другите са някъде там в нормата. Може би без 1 (на която се вижда само опашката отгоре)
Иначе, човека си хванал риба , направил си снимки, споделил.
Ще вземем пак да се осакатим като при риболова на сомовете.

Контролните органи да си гледат работа, ние тук трябва да сме по толерантни.
- Павел Иванов
- Cougar
- ще става разбирач
Е, тази съм я пропуснал. Но, пак случаи всякакви.Павел Иванов написа:За това да кажеш нещо![]()
Голям е дебата ако маломерка нагълта и няма шанс да оцелее, какво да я правим. Да я хвърлим на другите риби в реката, ако могат да я изядат или да я приберем. Аз лично в такива случаи ги прибирам. Поемам риска да ме глобят. Но като съм я убил ще я изям.
А, за втората снимка, наистина мнението ми е че едната е към 70см а другите са по 40-на см. Щуките по 35см изглеждат почти като уклей....
- Павел Иванов
Ми ората са го написале :
маломерната риба се връща обратно във водата независимо от състоянието и !
Тъй се спестяват разправиите и шикалкавенето ако случайно , некога си , ей тъй по-погрешка те проверат от ИАРА или горските с разните му :
- Ма тя беше глътнала до гъзЪ и си умре докат я откачвах
Тъй попадал съм и на мерни щуки които са по 300 гр. , просто недояли ама длъжки та тия къде съм ги драснал с разкривена чертичка според мен у никакъв случай нямат 40см , както и междувпрочем повечето от снимката
А да не споменаваме пък и дневната норма
Все пак винаги ми се е искало да си мисля че малцината които списуваме във форумите поне малко се различаваме от болшинството къде им е през к.........
Не ми се вярва хората пишешти тук да са примрели от глад и затуй да прибират маломерките , да мрежарат ( е тия къде са си платили и го прават законно ......... ) , да тъпчат фризерите и прочее .
маломерната риба се връща обратно във водата независимо от състоянието и !
Тъй се спестяват разправиите и шикалкавенето ако случайно , некога си , ей тъй по-погрешка те проверат от ИАРА или горските с разните му :
- Ма тя беше глътнала до гъзЪ и си умре докат я откачвах

Тъй попадал съм и на мерни щуки които са по 300 гр. , просто недояли ама длъжки та тия къде съм ги драснал с разкривена чертичка според мен у никакъв случай нямат 40см , както и междувпрочем повечето от снимката

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- barutchiata ©
- Администратор
-
- новобранец
- Обратна връзка:
тука от 2 години маи и на река Мичурица(азмака:) взе да излиза щтука.аз лично там не сам хващал ,но minalata godina случаино един по възрастен рибар се натукна на щтука вав едно от старите корита на реката и по пътя на логиката от там са дошли.АМ.... миналата есен там имах доста успешен сезон(края на август до края на октомври) - хванах някаде около 150 пачета.

павката яко ме изкефи как се е усетил за тия снимки, а именно, 4е ако рибата е мерна то нормата е превишена. случая с тези риби от снимката с многото щуки хвалебствено беше описан от алито в една друга тема и след като му направих забележка тои взе 4е се разсърди и реши да не пише повече тук ( между другото беше прописал наскоро, 4е и некакви комплоти надушваше ама нема значение) сигурно е решил вместо да пише тук да прочете какво пише в риболовния билет. колега ако намериш във форума тема за черменаково ще разбереш къде точно ловят тези щуки, павката би трябвало да е запомнол къде е това място.
P.S. pавка плетеното на фокус става ли за спининг ?
P.S. pавка плетеното на фокус става ли за спининг ?