Реставрация на платформа

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Реставрация на платформа

Мнение от Paublo_Eskobar »

Понеже открих една далаверка свързана със квадратните профили на платформите реших да я споделя в темата.Знаеме колко са скъпи прикачните,особенно на милото.И амбициран от този факт,докато се разхождам из Практикер виждам профили със същите размери и дължина 1.50м мисля,че беше накъде около 10лв +.Веднага взех един за сравнение и се оказва че са едно към едно.
Изглеждат така.
Изображение
Един крак за мило струва от 80-100лв,а аз мога да си ги подменя с нови всичките за 60лв.
Изображение
Този профил е 20x20mm,както при всички платформи със квадратен профил.Има и с по малкия диаметър,който е същия,като на телескипчния крак.Освен това може да си срежеш парченце,ако ти трябва за някое прикачно.Ето разликата между ползваното и вече новото срезано парче.
Изображение
Голяма далаверка за реставрация на вече ползвана платформа.Та който ползва платформа със такъв профил да не се мята веднага на оригални части,които и без това само ни ги продават за такива,а да се метне до практикер или друг подобен магазин и да потърси от тези профили.Дано съм помогнал :wink:
Ще е хубаво в тази тема да споделяме подобни далаверки! :idea:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Re: Реставрация на платформа

Мнение от MonsTer_EnerGy »

ПРАКТИКЕР прави чудеса :)
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Цецо,в складовете за желязо в Пловдив един прът 6 МЕТРА излиза на цена....само на ЛС.Така,че Практикер прави чудеса с незнаещите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

А дали могат с такива профили да се зделат телескопични крачуни за платформата :roll: .....и как,ако някой има идея :idea:
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Може да стане.Профила на телескопичния крачун е 15х15мм,само трябва се направи една дупчица и да се закрепи някаква резбичка за врътката(може би гайка някаква).Само че нямам идея каква ще бъде и от къде ще се намери.Трябва да обясни някой който го е правил аз само си го представям мислено как може да стане.
Нещо такова:
Изображение

Изображение
Алберт Айнщайн
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Marco Polo написа:Прътът в Пловдив от какъв мат'рял е? ;)
Алуминий,Марко,завършил съм техникум по металообратване и машиностроене.Има 10/10,15/15,20/20,25/25 и т.н
Ето едно решение
Изображение
eто още един
Изображение
Гайките са заварени,има още един вариант с гайка-нит,които се занитват със специална нитачка,която е мнооооого пари,иначе самите нитове са по 0.20лв.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Малко продължение на темичка,мисля че ще е полезно за хората които се чудят,как могат да си направят,някое допълнително модулче за стола.При мен проблема беше,че като седна на стола ми стърчеха колената,понеже ми е ниска седалката.

Ето така мязаше до сега и си преставете колко е неприятно,да се седи освен ако не си 1.50 висок.

Изображение

Поразпитах в магазините едно модулче за совалки струва 110лв дълбоко 220 и така на татък,просто няма смисъл да се дават толкова пари за стар стол.И след консултация с Владо(chirusa_bg) ме открехна,че ще стане модул с матеряли от профил за ролетни комарници.

Изображение

Профили ги има във всеки цех за дограма в повечето случаи са им ненужни,а ако имате познат,който се занимава с това ще ви ги направи на драго сърце,напълно безплатно,както е в моя случай.
Поставяте ги на стола и единствено остава да решите къде ще се намират и дали ще е едно дълбоко или 2 плитки,както ви харесва така.Закопчалки се продават при вносителя на мило Стон по 6.60лв.Незнам за другите марки,само знам,че и на Колмик модулите са абсолютно същите,както и закопчалките.

Изображение

Ето какво се получава,Остава ми само да сложа закопчалки:

Изображение
Алберт Айнщайн
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Ето още малко подобрения,остава едно дънце да сложа и е готово.Ако някой има идеи или въпроси може да се включи.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Алберт Айнщайн
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Това е наистина полезна информация! От скоро имам платформа и със сигурност ще пробвам варианта с профилите от комарници! Едно, че се спестяват средства, и второ, че като си го направиш сам е някак си.........нали се сещате :D по-гот..
Благодаря!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Готов съм с 2 два допълнителни модула, направени от същите алуминиеви профили! Днес ходих до един познат, който ми ги наряза и аз си ги сглобих, като ги подсилих с нитове. Сега съхнат,че ги боядисвах с черен спрей, а утре ще ги снимам. Остава да си купя закопчалки и дано успея да намеря същите като оригиналните! То като гледам май на повечето платформи закопчалките са еднакви?!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Честито колега, чакаме снимките.
Закопчалки потърси в магазините от типа на Практикер, защото в риболовните са доста скъпи.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Изображение
Изображение
Изображение

Поне според мен се получават доста сполучливо.
Чирус, мерси за инфото за закопчалките! А да те питам тези в Практикер, да речем, същите ли са като оригиналните или не? Мисълта ми е: играят ли ролята на панта, когато за закопчани?
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Супер са станали модулите! :P
Алберт Айнщайн
slavcho tasev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от slavcho tasev »

колега не бурзаи с покупката на тези столове.потарси си 2-ра рака има колеги на 1 сезон и си ги продават по 1 или др при4ина.аз си намерих на ,,престон-он бокс-3,, свси4ки прика4ни за 480.даи си парите за не6то добро 1 пат вместо после пак да турси6.или като колегата които се е справил много добре.и аз бех трагнал да си права ма се отказах.успех и бражо на маистора.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”