Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Мляно кюспе
Модератор: Paublo_Eskobar
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мляно кюспе
Знаете ли по риболовните магазини, марка която да предлага истинско, ароматно мляно кюспе? В една стара тема прочетох това:
Въпроса ми е, знаете ли марка (дори и от вносните) която да пакетира и прадлага истинско, ароматно, мляно кюспе.
Явно колегата е прав и масово се продава този боклук който прилича на кюспе но няма миризма, в сухо или мокро състояние. Купувам различни марки мляно и на плочки, но попадам само на боклуци. Продавачите ме уверяват че е хубаво и че е прясно, а като го отворя не мирише на нищо. Не мога да го върна защото вече съм го отворил, а и проблема не е в продавачите и магазините, а в производителите. Преди години съм купувал кюспе което мирише много силно, дори без да е отворен пакета, толкова силно че мирише в целия магазин. На базата на такова кюспе съм правил захранка, която работи много добре. Не мога да намеря в момента по магазините хубаво мляно кюспе, а нямам възможност да търся по мандри, пазари и други подобни.dunedanetz написа:Темата е стара, но искам да допълня нещо за самото кюспе - на много места лъжат и вместо кюспе, продават слънчогледов шрот, често е на гранули, но го има и на плочка. На външен вид няма разлика, но разликата е огромна - в кюспето има 8-9% масленост, шрота е най-най-най крайната отпадъчна суровина, в която има 0,1% масленост и не става за нищо. Като помиришете кюспето трябва да има приятен силен наситен аромат на халваВ останалите случаи е шрот и само си хабите парите
Въпроса ми е, знаете ли марка (дори и от вносните) която да пакетира и прадлага истинско, ароматно, мляно кюспе.
нямам живарник
Re: Мляно кюспе
събота и неделя сутрин на пилешкият пазар в подуяне
Колегата е прав , отиваш на някой животински пазар и си взимаш качествено кюспе за стотинки/кг. незнам, може и вече да е по-скъпо от години неизползвам. 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Купувате си гадното кюспе от магазина.
Запичате го малко с олио и получавате страхотна добавка, или с една дума истинско кюспе, мазно и ароматно.
Запичате го малко с олио и получавате страхотна добавка, или с една дума истинско кюспе, мазно и ароматно.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ще сатне, но не за каракуди, а за уклей
Тъй и тъй сме принудени да купуваме пюсък за кюспе, та пъхайте го в тавата и не го мислете

Тъй и тъй сме принудени да купуваме пюсък за кюспе, та пъхайте го в тавата и не го мислете

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- вече хвърля и на тежко
В магазините за храна за домашни животни съм виждал да продават на чували, но няма гаранция, че не шрот.Един колега си правеше комбинация от смески за храна за бройлери и такова кюспе, като добавяше и ванилия.Не съм свидетел, но според него е ефикасна "манджа".
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
- svetlio86
- ще става разбирач
Защо не пробвате със слънчогледова халва!!!Смятам че ефекта ще е много голям!!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
колега в КОСТИНБРОД има фуражен завод и
има много гаражи които продават кюспе 1кг.0.60лв.царевица1кг.0.40лв 

- CERRUTI
- сериозен играч
Колега Тихов не си губи времето и парите по риболовните магазини ами отивай или в Костинброд както е казал колегата или на животинския пазар....ще останеш приятно изненадан от цените......и за 15-20лв.ще си напазаруваш захранка за месеци напред(да не кажа година)-кило коноп 3лв. кеф ти после да го свариш или изпечеш за добавка....кюспе мляно/плочка 50-60ст.Даже миналата година имаше готова накисната царевица в туби от минерална вода ароматизирана.Ivo_Ivanov написа:колега в КОСТИНБРОД има фуражен завод иима много гаражи които продават кюспе 1кг.0.60лв.царевица1кг.0.40лв

-
- разбира нещата
Събота и неделя сутрин в Суходол също има пазар и се предлагат секви животинки и манджа за тях
Има всичко! Не се хаби по риб.магазини!

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- bigfish133
- ще става разбирач
Колега,преди около месец минавах през Пазарджик и имах информация че на търговиите продават кюспе на чувал. Проверих и наистина имаше - 10лв. за чувал 40кг. Беше обаче натрошено и с един колега ходихме до едно пловдивско село да го смелим при дядо му. По време на меленето се разнесе такъв аромат че на мен ми потекоха слюнки а за рибата не знам. Така че послушай колегите и иди си вземи от някоя борса или пазар, няма да съжеляваш и ще имаш в количество.
В Карлово продават за 1.20лв./кг. млян слънчоглед.Не кюспе,а слънчоглед.Много силно мирише.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Излиза че единствено aз си купувам мляно кюспе от риболовни магазини.
Не очаквах такива отговори. Очаквах че все някой е открил марка която продава истинско кюспе и поддържа постоянно качество.
В такъв случай ще ви послушам и ще купя от Суходол или Костинброд, че ми е близо до Люлин. Как и къде да съхранявам по-голямо количество. Не се ли разваля, няма ли да мухляса или да изсъхне? Колко време издържа преди да се развали или да му изветрее миризмата?
Благодаря за информацията

В такъв случай ще ви послушам и ще купя от Суходол или Костинброд, че ми е близо до Люлин. Как и къде да съхранявам по-голямо количество. Не се ли разваля, няма ли да мухляса или да изсъхне? Колко време издържа преди да се развали или да му изветрее миризмата?
Благодаря за информацията

нямам живарник
- CERRUTI
- сериозен играч
Е ти няма да взимаш 100кг. нали
аз си взимам по 5-10кг.и като свърши пак.....а го сахранявам в найлонов плик "Кауфланд"(за да съм по точен)вързан е ама не е стегнат,така че има минимална циркулация на въздух(а и почти всяка събота го отварям
) и седи в един шкаф....