Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Въпрос за ловене на костур,щука (начинаещ ,ниво 1)
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Въпрос за ловене на костур,щука (начинаещ ,ниво 1)

Мерси предварително

Re: Въпрос за ловене на костур,щука (начинаещ ,ниво 1)
Я виж да не е Balzer пръчката.Прочети каква акция(action) има и кажи.Тогава може да очакваш смислен отговор.Не е лошо преди да питаш и да попрочетеш малко из форума.Например тук:http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=78 .Успех
Природата не ни е дадена в наследство...Тя е взета на заем от децата ни!
-
- новобранец
грешката е моя,Balzer е ,и пише Pronto 30 (явно е модела) и е 2.40 метра. Пише още Wurgew 10-30g. А макарата и нея хич я няма марката е Silstar ,синя е и с някакви делфинчета нарисувани.peshevko написа:Я виж да не е Balzer пръчката.Прочети каква акция(action) има и кажи.Тогава може да очакваш смислен отговор.Не е лошо преди да питаш и да попрочетеш малко из форума.Например тук:http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=78 .Успех
-
- разбира нещата
Здравей колега!Много е относително това-прът 3 метров и някаква макаричка,дали ще стават за улов на хищник!Много зависи от акцията на пръта и каква е макарата,но ако ловиш дребна риба,ще става,а за по-едър не се знае какво може да се случи.Ако си с мисълта да ставаш сериозен риболовец,купи си такъм за хищник,като за начало нещо по-евтинко,за да не се окаже накрая че риболова не те влече
Има доста инфо във форума и попрочети кое как става и защо..Аз лично не използвам повод за костура.При щуката вече е задължително.
И мисля че пръта ти е Balzer,което не е лошо,стига да е оригинален.
Има доста инфо във форума и попрочети кое как става и защо..Аз лично не използвам повод за костура.При щуката вече е задължително.
И мисля че пръта ти е Balzer,което не е лошо,стига да е оригинален.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
-
- новобранец
Че не струват ..не струват...пръта е Blazer.Но незнам нищо за кацията.Какъв номер кукички да ползвам за костур и колко големи рибки? Извинявам се за глупавите въпроси,но нали съм начинаещ .Иначе съм се зарибил и след време ще се сдобия с някое друго такъмче,но за сега искам да пробвам с належащото.
- nninkov
- научил се да хвърля
Balzer - съвсем не лоша марка.Това , че за теб е непозната не означава, че нестава.Друг е въпроса ако само етикета е на Балзер.
А относно въпросите ти едва ли някой ще седне да пише - не , че няма добронамери колеги просто трябва да се напише ферман за да се отговори на всичко.
Можеш да отделиш една-две вечери - за това време ще изчетеш целия подфорум Риболов на хищници - и по този начин ще си отговориш на много въпроси за които дори неподозираш.
А относно въпросите ти едва ли някой ще седне да пише - не , че няма добронамери колеги просто трябва да се напише ферман за да се отговори на всичко.
Можеш да отделиш една-две вечери - за това време ще изчетеш целия подфорум Риболов на хищници - и по този начин ще си отговориш на много въпроси за които дори неподозираш.
-
- новобранец
Не ,че марката не струва а самия прът,понеже е от 7-8 години ако не и повече,а от тогава технологиите....са се подобрили (карбони,марбони,фибростъкла) иначе си чета из форумите.
-
- сериозен играч
Това,че пръта е на 7-8 години няма никакво значение.Аз ходя на спининг с една пръчка от фибростъкло която ми е над 25години и ми върши чудесна работа,не че нямам и нови пръчко по за 200лв бройката,но това старо пръчле нема да го изхвърля никога,колкото и да се подобрят технологиите.

-
- разбира нещата
Колегата е прав,колкото и да е старо,ако е качествено,си заслужава.Миналата година с пръчка ментак,световно неизвестна марка изкарах щука 8 кг и не мръдна.
А за куките за костур-аз използвам от 7-4 номер,зависи от стръвта и големината на костура.
А за куките за костур-аз използвам от 7-4 номер,зависи от стръвта и големината на костура.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Добре дошъл колега maxminelli!
На въпроса са ти за "пронтото"- проста, но много здрава пръчка, лови си спокойно всякакви хищници с нея!
Иначе поразрови се из форума и ще намериш отговорите и на въпроси, които дори не са ти хрумвали, много е писано за какво ли не относно риболова и просто ползвай търсачката....е, и питай де, но и чети!
Успех!
На въпроса са ти за "пронтото"- проста, но много здрава пръчка, лови си спокойно всякакви хищници с нея!
Иначе поразрови се из форума и ще намериш отговорите и на въпроси, които дори не са ти хрумвали, много е писано за какво ли не относно риболова и просто ползвай търсачката....е, и питай де, но и чети!
Успех!

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Бях на едно блато. Пробвах на плувка с жива рибка. На часовник не бутна. На каракудка ми изяде стомаха. След това главата и накрая всичко останало. Какво може да е било щука, бяла риба или водна костенурка.
- дидо
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колега аз когато ливя хищник ползавам предимно да не казвам единствено куки N1 става въпрос за ползване на стръв живо рибе.размера на рибетата зависи от желаната от теб риба за едри риби едри рибета за по дребни по малки рибета аз най често ползвам от4 до 10 см рибки най много успехи за костур 4,5 см най добри резултати за бяла риба 4-7 см вече нагоре с по големи рибки съм имал слука със сомчета.За съжаление щука имам само една и немога да ти дам инфо как са нящата при нея ,но по големи рибета от рода на слънчаци таранчици мисля че вършат работа. Един съвет от мен за риболов на бяла ползваи по продълговати рибки да не са с тумбесто тяло като каракудките а по скоро с форма като на уклеи и самия уклеи.Дано да съм бил полезен.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря много.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Не познавам много водоема. Последния път беше пълен с водорасли. На торен червей уловихме 3 костенурки, 1 каракудка и 1 часовниче. На въдицата с жива рибка нищо не стана.
- дидо
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ами на кава дълбочина ловиш и колко е дълбоко ,каменисто ли е дъното? Когато неще да бута сменяш дълбочината ако гони често ползваш 60 70 см, и по към брега , ловил съм от 50 см до 3 - 4 м. дълбочина зависи от местата и рибата.Правиш две пръчки и пробваш на кое е по резултатно.