Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Кастел 14-18.06.2009
- явор филипов
- научил се да хвърля
Кастел 14-18.06.2009
Както вече писах в темата "Отивам на излет" на 14-ти в 8.00ч поехме към Кастел.По пътя спряхме на Фисека да зскусим.За там разбрах че в следващите две години риболова ще е забранен.В 11 ч бяхме в Севлиево.Напазарихме подобаващо за 4-дневен престой на Кастел ,и поехме към язовира.
С пристигането разбрах че състезанието е свършило.На 1-во място са отново миналогодишните победители с малко над 50кг. за 24 часа.Мястото на което са били ,се падаше точно под нашето бунгало.Най голямата извадена риба е била 5.200кг.Били са 22 отбора.
Така ни посрешна язовира:

Местата за риболов пред нас бяха заети,и решихме да почихем от пътя и да погледаме колегите.от 14.00 до 19.00 ч. се извадиха два шарана от порядъка на 1.5 кг.

Поразтоварихме багажа, и започна една дълга подготовка.

Последва и първата риба гордо хваната от сина ми

Към 20ч. и аз разпънах две дънни, и двете с 16мм. протеиново топчe skopeks.Първия и единствен удар за вечерта беше в 22.30.След доста кратка борба в кепа се узова този рибок

До сутринта нямаше и бутване.В 5ч отново презаредих като на едната пръчка заложих на царевица на косъм.След 15 мн. последва удар и

Но в последствие нещата тръгнаха на зле.Какво ли не пробвах но рибата така и не вземаше.Може би причина за това беше и миналото състезание.Повече от тон захранка за един ден,мн. хора. доста хваната и пусната риба.Имаше и други хора с нито една извадена риба.Там се запознах и с колега от форума.При него положението беше същото.Поне синът ми и бащата на жена ми бяха доволни.На бял излизаха шаранчета до 1кг. каракуди до 0.5кг. кефалчета и костурчета.И жена ми се записа с хубаво кефалче.

Така протече понеделник и вторник до обед.А жегата беше страшна.Затова решихме да разпуснем на един комплекс малко преди Севлиево, и да се позаредим със сили за следобедния риболов.

И докато се наслаждавах на водата и снега по върховете и
ми доиде една идея.Щом шарана не иска да яде , дали и при толостолопа ще е така.
На връщане минах през магазина взех 10-на кроасана и меденки и като се прибрахме в бунгалото се заех с приготвянето на храната.Това което купих+храна за шаран на трапер+лепило за храна и + още нещо
.Подмених единия монтаж с хранилка и три
куки с топче стериопор хвърлих и зачаках.След няма и пет минути последва страшен удар и аванса засвири.След час и 30 борба в кепа се оказа най- голямия за тази година толуп.За килограмите ще помоля вие да предположите,че нещо не му разбрах на кантара.Но Иво каза че е рекорда за тази година.Ето и снимки.Има и клипчета но не мога да ги кача.

Сега малко ще спра с писането че се схванах.По късно ще кача снимки и на др. риби които хванах.
С пристигането разбрах че състезанието е свършило.На 1-во място са отново миналогодишните победители с малко над 50кг. за 24 часа.Мястото на което са били ,се падаше точно под нашето бунгало.Най голямата извадена риба е била 5.200кг.Били са 22 отбора.
Така ни посрешна язовира:

Местата за риболов пред нас бяха заети,и решихме да почихем от пътя и да погледаме колегите.от 14.00 до 19.00 ч. се извадиха два шарана от порядъка на 1.5 кг.

Поразтоварихме багажа, и започна една дълга подготовка.

Последва и първата риба гордо хваната от сина ми

Към 20ч. и аз разпънах две дънни, и двете с 16мм. протеиново топчe skopeks.Първия и единствен удар за вечерта беше в 22.30.След доста кратка борба в кепа се узова този рибок

До сутринта нямаше и бутване.В 5ч отново презаредих като на едната пръчка заложих на царевица на косъм.След 15 мн. последва удар и

Но в последствие нещата тръгнаха на зле.Какво ли не пробвах но рибата така и не вземаше.Може би причина за това беше и миналото състезание.Повече от тон захранка за един ден,мн. хора. доста хваната и пусната риба.Имаше и други хора с нито една извадена риба.Там се запознах и с колега от форума.При него положението беше същото.Поне синът ми и бащата на жена ми бяха доволни.На бял излизаха шаранчета до 1кг. каракуди до 0.5кг. кефалчета и костурчета.И жена ми се записа с хубаво кефалче.

Така протече понеделник и вторник до обед.А жегата беше страшна.Затова решихме да разпуснем на един комплекс малко преди Севлиево, и да се позаредим със сили за следобедния риболов.

И докато се наслаждавах на водата и снега по върховете и

На връщане минах през магазина взех 10-на кроасана и меденки и като се прибрахме в бунгалото се заех с приготвянето на храната.Това което купих+храна за шаран на трапер+лепило за храна и + още нещо

Сега малко ще спра с писането че се схванах.По късно ще кача снимки и на др. риби които хванах.

Последно промяна от явор филипов на Пет Юни 19, 2009 10:01 pm, променено общо 1 път.
- lina
- ще става разбирач
Re: Кастел 14-18.06.2009
Е честит рекорд колега, страхотен излет, поздрави и пожелания за повече такива успехи 

А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
Страшен толостолоб! Браво!!

Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
lina написа:Е честит рекорд колега, страхотен излет, поздрави и пожелания за повече такива успехи

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- вече хвърля и на тежко
lina написа:Е честит рекорд колега, страхотен излет, поздрави и пожелания за повече такива успехи

- djokoriboloveca
- разбира нещата
-
- новобранец
Невероятен излет,добри риби и почивка !

Ей това е почивка браво
-
- научил се да хвърля
- Kraso!
- научил се да хвърля
Само такова нещо не съм хващал никога,браво за излета перфектен!

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
--- Конфуций---
--- Конфуций---