Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Търся съвет за директен телескоп.
Модератор: sapuna
Търся съвет за директен телескоп.
До по-миналото лято ловях изключително и само с директен - 5 метра на 425 грама (имам 3 броя от евтините едноцифрови). Не че се оплаквам - свършили са ми чудесна работа досега ( помогнаха ми и да заякна
) - издърпали са доста риби, пък и вчера с племенницата ми спечелихме с тях едно детско състезание, но на нея (10 годишна е ) наистина и дотежа тази гега(поради особеностите на брега пръчките ги държахме почти в края), и към края на състезанието вместо удоволствие - риболова и се видя доста на зор.
Та конкретно въпросът ми е за съвет кой точно от карбоновите варианти да избера ( като лекотата не искам да е за сметка на здравината - все пак детето ще борави с него)?
И втори съвет - искам и аз да оборудвам себе си с нещо по-прилично, мисля си евентуално за 5-7 метров (за да имам шанс с дълбочината при по-полегати брегове), защото от прочетеното във форума останах с впечетлението, че при 8 -9 метовите се увеличава доста тежестта на пръта и единия метър в плюс идва доста нанагорно като допълнителна тежест (вкл. финансова) - та ви моля за предложения. Не че парите са проблем, не не ми се ще заради 2 метра повече и 300 грама по-малко да скоча ценово от стария към новия прът 30 пъти, затова си мисля да похарча за новия около 100-200 лева, като най важни за мен са показателите - отношение:
- лекота-здравина;
- цена-качество;
- метраж-цена;
Благодаря ви предварително!

Та конкретно въпросът ми е за съвет кой точно от карбоновите варианти да избера ( като лекотата не искам да е за сметка на здравината - все пак детето ще борави с него)?
И втори съвет - искам и аз да оборудвам себе си с нещо по-прилично, мисля си евентуално за 5-7 метров (за да имам шанс с дълбочината при по-полегати брегове), защото от прочетеното във форума останах с впечетлението, че при 8 -9 метовите се увеличава доста тежестта на пръта и единия метър в плюс идва доста нанагорно като допълнителна тежест (вкл. финансова) - та ви моля за предложения. Не че парите са проблем, не не ми се ще заради 2 метра повече и 300 грама по-малко да скоча ценово от стария към новия прът 30 пъти, затова си мисля да похарча за новия около 100-200 лева, като най важни за мен са показателите - отношение:
- лекота-здравина;
- цена-качество;
- метраж-цена;
Благодаря ви предварително!
- gotinbg
- научил се да хвърля
Re: Търся съвет за директен телескоп.
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=3
http://www.riboco.com/index.php?mod=catalog&cat=2&pg=1
Виж и тук
Може да разгледаш и в магазина на форума. Има добри оферти. Успех.
http://www.riboco.com/index.php?mod=catalog&cat=2&pg=1
Виж и тук

Може да разгледаш и в магазина на форума. Има добри оферти. Успех.

Пропуснах да кажа, че доста съм посъбрал информация из нета, преди да пусна тази тема. Преровил съм де що има онлайн магазини, но исках да разбера от вашия опит най-важния за мен показател, който го няма в интернет- здравина-тегло. Разбрах че едното е за сметка на другото, та ви питах за личния ви опит с някоя от пръчките.
За сега за племенницата ми съм се спрял на SPRO - Clubwinner Speedstick CF, която на 5.5 метра е с тежест само 138 грама, а сега е на промоция от 77, 82 лева http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5869 , но бих искал ако някой има такава и е дърпал риби с нея - да сподели дали е достатъчно здрава за да се повери на дете.
Също така не съм много сигурен дали за мен ще ми трябва 6м, 7м (ще я ползвам главно за язовири) или дори 8м (достатъчно съм як за да държа и 8м, но май за един метър в повече цените се вдигат значително) -споделете от опита си коя дължина е за предпочитане, и какво сте ползвали лично и има прилична здравина...
За сега за племенницата ми съм се спрял на SPRO - Clubwinner Speedstick CF, която на 5.5 метра е с тежест само 138 грама, а сега е на промоция от 77, 82 лева http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5869 , но бих искал ако някой има такава и е дърпал риби с нея - да сподели дали е достатъчно здрава за да се повери на дете.
Също така не съм много сигурен дали за мен ще ми трябва 6м, 7м (ще я ползвам главно за язовири) или дори 8м (достатъчно съм як за да държа и 8м, но май за един метър в повече цените се вдигат значително) -споделете от опита си коя дължина е за предпочитане, и какво сте ползвали лично и има прилична здравина...
Здравей,колега.Аз имам малък опит с този SPRO - Premium Power X Tele директен осмица.Лично аз съм доволен от него ,ползвам го без ластик.Е,грамажът е малко в повече,но все пак става... 

Племенницата ми вече се уреди с промоционалното пръчле на спро, което вече поръчах. Остана да уредим вуйчо и
.

SPRO - Clubwinner Speedstick CF, Отлична пръчкал за дребна риба.Задължително и купи и кепче,за по сигурно.