Търся съвет за директен телескоп.

Модератор: sapuna

Сиврев
новобранец
новобранец

Търся съвет за директен телескоп.

Мнение от Сиврев »

До по-миналото лято ловях изключително и само с директен - 5 метра на 425 грама (имам 3 броя от евтините едноцифрови). Не че се оплаквам - свършили са ми чудесна работа досега ( помогнаха ми и да заякна ;) ) - издърпали са доста риби, пък и вчера с племенницата ми спечелихме с тях едно детско състезание, но на нея (10 годишна е ) наистина и дотежа тази гега(поради особеностите на брега пръчките ги държахме почти в края), и към края на състезанието вместо удоволствие - риболова и се видя доста на зор.
Та конкретно въпросът ми е за съвет кой точно от карбоновите варианти да избера ( като лекотата не искам да е за сметка на здравината - все пак детето ще борави с него)?
И втори съвет - искам и аз да оборудвам себе си с нещо по-прилично, мисля си евентуално за 5-7 метров (за да имам шанс с дълбочината при по-полегати брегове), защото от прочетеното във форума останах с впечетлението, че при 8 -9 метовите се увеличава доста тежестта на пръта и единия метър в плюс идва доста нанагорно като допълнителна тежест (вкл. финансова) - та ви моля за предложения. Не че парите са проблем, не не ми се ще заради 2 метра повече и 300 грама по-малко да скоча ценово от стария към новия прът 30 пъти, затова си мисля да похарча за новия около 100-200 лева, като най важни за мен са показателите - отношение:
- лекота-здравина;
- цена-качество;
- метраж-цена;
Благодаря ви предварително!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Търся съвет за директен телескоп.

Мнение от stich »

Изображение
Аватар
gotinbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gotinbg »

http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=3
http://www.riboco.com/index.php?mod=catalog&cat=2&pg=1

Виж и тук :D
Може да разгледаш и в магазина на форума. Има добри оферти. Успех.
Изображение
Сиврев
новобранец
новобранец

Мнение от Сиврев »

Пропуснах да кажа, че доста съм посъбрал информация из нета, преди да пусна тази тема. Преровил съм де що има онлайн магазини, но исках да разбера от вашия опит най-важния за мен показател, който го няма в интернет- здравина-тегло. Разбрах че едното е за сметка на другото, та ви питах за личния ви опит с някоя от пръчките.
За сега за племенницата ми съм се спрял на SPRO - Clubwinner Speedstick CF, която на 5.5 метра е с тежест само 138 грама, а сега е на промоция от 77, 82 лева http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5869 , но бих искал ако някой има такава и е дърпал риби с нея - да сподели дали е достатъчно здрава за да се повери на дете.
Също така не съм много сигурен дали за мен ще ми трябва 6м, 7м (ще я ползвам главно за язовири) или дори 8м (достатъчно съм як за да държа и 8м, но май за един метър в повече цените се вдигат значително) -споделете от опита си коя дължина е за предпочитане, и какво сте ползвали лично и има прилична здравина...
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Здравей,колега.Аз имам малък опит с този SPRO - Premium Power X Tele директен осмица.Лично аз съм доволен от него ,ползвам го без ластик.Е,грамажът е малко в повече,но все пак става... :D
Сиврев
новобранец
новобранец

Мнение от Сиврев »

Племенницата ми вече се уреди с промоционалното пръчле на спро, което вече поръчах. Остана да уредим вуйчо и :).
p4elata
новобранец
новобранец

Мнение от p4elata »

SPRO - Clubwinner Speedstick CF, Отлична пръчкал за дребна риба.Задължително и купи и кепче,за по сигурно.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”