Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

3 дни...
- ribar4eto_ot_selo
- научил се да хвърля
3 дни...
- Местоположение: Язовир Черковна - на около 20 км от град Провадия. Прекалено дълбок. На стената е около 13-14 метра, а към ръкава дето ние бяхме на един бурун го мерихме с маркер дълбочина от 5 и половина до 8.
- За язовира: Рекордни шарани до 18 кг. В язовира има само шаран и каракуда. Нито толстолоб нито амур. Тази година ще пускат амури доколкото разбрах заради тревата!
- Монтажи: In line, Safety Bolt Rig, Хеликоптер и накрая стигнахме и до прожините.
- Стръв и захранка: 2кг пелети (ягода и ванилия-бързоразтварящи) и 1 кг рибни, топчетата 1 кг "Ред Стар Микс" Шокобан на Христо, суха царевица 13кг, царевица с аромат на ванилия, с аромат на анасон, с аромат на чесън, с аромата на ягода и с аромат на хиброксин. Дипове ползвахме на "СтарБайтс" с аромат на риба + топчета с аромат на риба! Имахме и 2 кг семена.
- Дистанция: Не повече от 40-50 метра. Някои въдици бяхме ги разположили на друго място като и там хранихме. Те бяха на около по 90-100 метра!
- Резултат: За 3 дена от Петък до сега нямаме нито един удар (даже и от таранка). Какво ли не мислехме... Мислехме, че нещо грешим при монтажи, големи куки и т.н. та затова направих и един монтаж с корда 0.25 и кука 8 ми номер, но същата работа. Няма и няма ефект. НИТО ЕДИН УДАР през тези 3 дена.
За тези три дена само първата вечер ми беше така да го кажа скупосана поради мммм "семейни причини".
За излета без риба но що годе с емоций колкот щеш. Малко снимков материал....
Храненето и захранката...

Нашият дом...

Малко от любимките на Сапуна... както и от мойте...

Къпри карп....

България над всичко ... Господ е Българин!

Извинявам се за качеството на снимките, но просто от бързане бях забравил фотоапарата и нямаше как.
Поздрави и наслука на всички. 

- За язовира: Рекордни шарани до 18 кг. В язовира има само шаран и каракуда. Нито толстолоб нито амур. Тази година ще пускат амури доколкото разбрах заради тревата!
- Монтажи: In line, Safety Bolt Rig, Хеликоптер и накрая стигнахме и до прожините.

- Стръв и захранка: 2кг пелети (ягода и ванилия-бързоразтварящи) и 1 кг рибни, топчетата 1 кг "Ред Стар Микс" Шокобан на Христо, суха царевица 13кг, царевица с аромат на ванилия, с аромат на анасон, с аромат на чесън, с аромата на ягода и с аромат на хиброксин. Дипове ползвахме на "СтарБайтс" с аромат на риба + топчета с аромат на риба! Имахме и 2 кг семена.
- Дистанция: Не повече от 40-50 метра. Някои въдици бяхме ги разположили на друго място като и там хранихме. Те бяха на около по 90-100 метра!
- Резултат: За 3 дена от Петък до сега нямаме нито един удар (даже и от таранка). Какво ли не мислехме... Мислехме, че нещо грешим при монтажи, големи куки и т.н. та затова направих и един монтаж с корда 0.25 и кука 8 ми номер, но същата работа. Няма и няма ефект. НИТО ЕДИН УДАР през тези 3 дена.
За тези три дена само първата вечер ми беше така да го кажа скупосана поради мммм "семейни причини".

Храненето и захранката...

Нашият дом...

Малко от любимките на Сапуна... както и от мойте...

Къпри карп....

България над всичко ... Господ е Българин!

Извинявам се за качеството на снимките, но просто от бързане бях забравил фотоапарата и нямаше как.

-
- разбира нещата
Re: 3 дни...
Маа му баси богатия асортимет захранка...както казваш без нито удар...според мен може би не си уцелил точното място където се храни шарана...би трябвало да опиташ на по-близка дистанция с до 3 м. дълбочина поради една причина...може би на по-дълбокото водата е по-студена и явно там не се храни..
Последно когато съм ловил шаран на язовир съм ловил на скалист бряг...бях решил да търся шарана между 8 и 12 метра дълбочина...дистанцията не беше много но достатъчна беше да заметна с 30 гр. олово...т.е. макс. 50-60 м. поне там бях поставил шамандура и след 2-рия ден без удар отново захраних и презаметнах на малко по-близка дистанция...демег на дълбочина около 6-8 метра....последваха 5 удара от които 3 уловени диваци от по около 2 кг. 1 скъса и 1 се откачи...въпреки че беше края на август почнах да си правя извода че по-големите би трябвало да ги търся на още по-плитко т.е. от 2 до 6 м. в зависимост от самия бряг...

Последно когато съм ловил шаран на язовир съм ловил на скалист бряг...бях решил да търся шарана между 8 и 12 метра дълбочина...дистанцията не беше много но достатъчна беше да заметна с 30 гр. олово...т.е. макс. 50-60 м. поне там бях поставил шамандура и след 2-рия ден без удар отново захраних и презаметнах на малко по-близка дистанция...демег на дълбочина около 6-8 метра....последваха 5 удара от които 3 уловени диваци от по около 2 кг. 1 скъса и 1 се откачи...въпреки че беше края на август почнах да си правя извода че по-големите би трябвало да ги търся на още по-плитко т.е. от 2 до 6 м. в зависимост от самия бряг...
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
Найстина като по учебник!Ама за съжаление има и такива дни,но по важен е релакса сред природата рибите са допълнение към него.Иначе еваларка от секъде!!!krasi81 написа:Тертиплийската сте се наредили жалко за копото

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
-
- вече хвърля и на тежко
При нас сьщото с колегата sote в сьбота на Рабиша а днес на Дунава нито един удар
пьлно капо

пьлно капо

- ribar4eto_ot_selo
- научил се да хвърля
sandista написа:Шъ знаиш,че ще е от абната захранка на Ицо ..) :Р

- Don4o_62
- учете се от него
Като гледам,всичко ви е по учебник,но само не сте разбрали,че малко ви е на дълбоко захранката.Другия път,е направете около + - 5-6м.На такъв язовир, не повече на 20-30м.от брега,но трябва абсолютна тишина.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти