Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз. Душанци - 19-21.6.09
Яз. Душанци - 19-21.6.09
Привет, колеги
Искам набързо да споделя с вас един приятен двудневен излет на язовира. И така - пристигнахме на устието в петък, към 21.00 ч. Разбира се заехме се с разпъване на палатки , тенти и тн, които щяха да представляват нашия бивак в следващите два дни.
В събота , рано сутринта, се заех с приготвянето на такъмите и захранките, като в последствие реших този ден да ловя с един фидер и директен. Забърках нещата, като за фидера бях приготвил един пакет Sensas платика с аромат на карамел + Филстар платика + галета. С директния щях да търся основно уклей и там храната се състоеше от пакет .... (забравих името) българска захранка за уклей с жълт цвят + малко галета + в последствие добавях и от песъчливо тинестата почва под краката ми.. И така, риболовът започна с две не лоши червеноперки на фидера, но това и беше. След тях кълвяха пак червенопери, но дребни. Нямаше и следа от платиките.
На директния , в не лошо темпо ,се ловяха уклеи, редки червеноперки и костурчета. И така приклячи първият ден. Ето и някоя снимка:

И накрая резултатът

В неделя реших да ловя само на дъно, като за целта ползвах два фидера - един на близка и един на по-далечна дистанция. Захранката ,която ползвах беше същата като от миналия ден. За стръв - един торен + един, два бели. И така, след безброй почуквания подръпвания и тн, върхът на единия фидер се огъна сериозно и след вдигането му от стойката усетих това , за което бях дошъл, а именно:

Известно време след първата, дойде и още една, малко по-голяма:

И двете платики клъвнаха на по-голямата дистанция. По-близо се ловяха само червеноперки, и то епизодично. В общи линии е това. Макар да нямаше повече големи платики останах доволен от релакса , който направихме с приятели. Поздрави!
Искам набързо да споделя с вас един приятен двудневен излет на язовира. И така - пристигнахме на устието в петък, към 21.00 ч. Разбира се заехме се с разпъване на палатки , тенти и тн, които щяха да представляват нашия бивак в следващите два дни.
В събота , рано сутринта, се заех с приготвянето на такъмите и захранките, като в последствие реших този ден да ловя с един фидер и директен. Забърках нещата, като за фидера бях приготвил един пакет Sensas платика с аромат на карамел + Филстар платика + галета. С директния щях да търся основно уклей и там храната се състоеше от пакет .... (забравих името) българска захранка за уклей с жълт цвят + малко галета + в последствие добавях и от песъчливо тинестата почва под краката ми.. И така, риболовът започна с две не лоши червеноперки на фидера, но това и беше. След тях кълвяха пак червенопери, но дребни. Нямаше и следа от платиките.
На директния , в не лошо темпо ,се ловяха уклеи, редки червеноперки и костурчета. И така приклячи първият ден. Ето и някоя снимка:

И накрая резултатът

В неделя реших да ловя само на дъно, като за целта ползвах два фидера - един на близка и един на по-далечна дистанция. Захранката ,която ползвах беше същата като от миналия ден. За стръв - един торен + един, два бели. И така, след безброй почуквания подръпвания и тн, върхът на единия фидер се огъна сериозно и след вдигането му от стойката усетих това , за което бях дошъл, а именно:

Известно време след първата, дойде и още една, малко по-голяма:

И двете платики клъвнаха на по-голямата дистанция. По-близо се ловяха само червеноперки, и то епизодично. В общи линии е това. Макар да нямаше повече големи платики останах доволен от релакса , който направихме с приятели. Поздрави!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Re: Яз. Душанци - 19-21.6.09
Супер излет и шампионски резултати, невероятен водоем и страхотна красота 

Супер природа и отличен риболов!!!
Браво!!!
Как се стига до там колега?
Поздрави!

Браво!!!
Как се стига до там колега?
Поздрави!
Много арни "Тави"си дръпнал,Душанци е райско кътче отдавна не съм ходил там,но май е време да го посетя!!!Успех

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Страхотна природа наистина, браво за риболова и красивите снимки колега 

-
- сериозен играч
-
- вече хвърля и на тежко
Браво.А ние в събота на Искъра изядохме дървото - със 10 кг захранка - 2 плати4ки от по 300 гр. 

- MITKO70
- кандидат преподавател
След Искъра, в софийско ,там са най-добрите платики ,но по рядки.Но ,поне е по спокойно като климат от голямото "море.
Пълно с "травестити" и всякакви други- лодки ,джетове ,къпещи се,сърфове,както казва Венци72 "изкецана рабата"
Е така е колега ,вече трябва да го разбрахте сериозните рибари ,събота и неделя на Искъра не става за рибаdilval написа:Браво.А ние в събота на Искъра изядохме дървото - със 10 кг захранка - 2 плати4ки от по 300 гр.

Пълно с "травестити" и всякакви други- лодки ,джетове ,къпещи се,сърфове,както казва Венци72 "изкецана рабата"

Всичко може,но не всеки го можe.

- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

Браво,страхотен излет си спретнал.
Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
И тук се напьлни боклуци
ловят маломерна риба 

- flyester
- разбира нещата
Браво супер платики

браво колеги прекрасно местенце и природа и хубави платики

риболовът е прекрасно хоби