Ние и бракониерите...

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Ние и бракониерите...

Мнение от Saxon »

Чета всеки ден по няколко пъти форума, особено мненията в "бракониери". Почти във всеки от нас има тръпка, желание и амбиция да помогнем за някаква промяна!
Идеи имам много, но когато се стигне до реализацията им, самотата ми бавно и сигурно ме скапва! Разказвал съм ви, миналата година осигурих охрана срещу бракониери, както и забрана да се изпуска водата от язовир Копринка до края на юни, за да не може спада на нивото да убие милиардите хайверени зърна, оставащи на сухо.
И...някакво чудо се случи, само за една година, природата свърши своята работа, разказах ви в моят риболовен излет за неделния ми улов на копринския ръкав :) . Хванах толкова много риба, колкото не съм хващал на този язовир през последните 10 години :rolleyes: !
Бракониерите са отвратителна напаст, а ние сме отвратително инертни. Предложих на няколко пъти различни варианти за реакция срещу бездушието на държавата, както и вариации за борба с бракониерите. Не успяхме да постигнем разбирателство, единствено призива ни, моят и на Lina, да залеем медиите с мейли имаше известен резултат :!:
Сега си мисля, че проблемите трябва да започнат да се решават по различен от досега предложените начини! Най- общо, идеята ми е такава- да проверим основно, де факто как стои въпроса с законовото положение на Ловно-рибарските дружества. Все си мисля, че балонът ИАРА, който дпс надуха, за да спомогнат за хаоса в държавицата ни, скоро ще се спука. Ловно-рибарските дружества трябва да станат генералните пълномощници на държавата, и на нас, риболовците, в борбата с бракониерите във всички риболовни дестинации! И си мисля, че е крайно време риболовците от нашият сайт, а ние не сме никак малко, да се организираме, и колкото тъпо да звучи, да си сформираме една работна група, чиято задача ще бъде да мисли, как можем да изгоним от водоемите си бракониерите :?: !
Целта не е толкова трудна, сигурен съм, че можем да се справим! Много ми се иска, всеки от нас да помисли, и да даде своята идея, какво можем да направим сами, ясно е, че скоро помощ от държавата няма да получим :ANAL: !
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
cvetan_zashev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Ние и бракониерите...

Мнение от cvetan_zashev »

Само така могат да се случат нещата и аз сам си го мислил много пъти това.Но според мен нчма хич лесно ИАРА няма да пуснат кокала.
Майката му е само репортажи по телевизията и много шум.Даже ми минава идеята за господари на ефира :idea: ,ще му пусна аз мухата на Мавриков като го видя. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
petergancheff

Мнение от petergancheff »

Освен другите идеи си мисля, че може да се създаде тайна организация за наказателни акции срещу престъпниците.
Нека после бракониерите си търсят правата и справедливия съдебен процес. Преди това ще понесат нашето наказание.
Сигурен съм, че има по-смели и по-силни риболовци готови за действие.

Всъщност тук примерът ще доведе до най-големите резултати. Веднъж като се разчуе, че има наказание и справедливост, малко по малко бракониерите ще започнат да се свиват и замислят преди да действат.
BACHO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACHO »

petergancheff написа:Освен другите идеи си мисля, че може да се създаде тайна организация за наказателни акции срещу престъпниците.
Нека после бракониерите си търсят правата и справедливия съдебен процес. Преди това ще понесат нашето наказание.
Сигурен съм, че има по-смели и по-силни риболовци готови за действие.

Всъщност тук примерът ще доведе до най-големите резултати. Веднъж като се разчуе, че има наказание и справедливост, малко по малко бракониерите ще започнат да се свиват и замислят преди да действат.
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Има доста идеи,как евентуално да бъдат спряни бракониерите,но без финансиране хич не съм оптимист,че може да се получи нещо,освен да сигнализираме на органите и да се молим евентуално те да дойдат и да си свършат работата.
TICA FAN
onzi112
новобранец
новобранец

Мнение от onzi112 »

Според мен варянт за справянето с бракониерите е като в казармата ( мечка )
Защо не се направи хаика наказателена ... После нека се оплакват на арменския поп
Нека им се вземе страха.
Както е казано " Страх лозе пази "
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ок !!! Хайде да не пишем и умуваме,ами да вземем да се съберем,да си направим една групичка от десетина човека,които да са с гарантиран произход и да се знае че като отидем и ги намачкаме както трабва,и стане издънка,ще си държат езиците зад зъбите :idea: Колко човека от ВАС приятели,са в състояние да си зарежат семеиствата и бизнеса и да се втурнат да правят добрини,за хора които 80% не заслужават да им и една риба в язовирите :idea: :idea: :idea: Ще ви кажа какво ще тане,просто ще сме аз,инициатора и още двама-трима шапшали,дето за хората и задника си даваме :( :( :( Давайте да се строим и преброим,колко човека ще си зарежем смействата и да действоме.Хората които ще участваме,трябва да има поне на десет човека четири-пет лодки :idea: Трябва да не са зависими от началници,жени и деца :!: Да имат сърце/само желание работа не върши,когато стан напечено/ и да скачат срещу куршума :idea: /Турцету имат една поговорка " Срещу куршума да вървиш"/иска се да сме само десетина луди глави и да се върви бързо и да се мачкат светкавично за двайсетина минути и групата да се разделя,ако не искате да сме после всичките съпроцесници :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Доста е сложна !!!Свичко е на майтап/аз така го мисля и се бъзикам/ защата знам че никога небих тръгнал да правя каквото и да е,с хора които не познавам от близо и не се убедя че са хора на които мога да разчитам на 1000% :!: :idea: :!: :idea: :!: :idea: Е,нека се преброим,тези които имаме и сърца и сме на принципа"Куршума-кършъ" или къръшъ" малко ми бяга турския :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:D Изисквания :!: :!: :!:
1.Хората които ще са в групата,трябва да са от 75кг - нагоре !
2.Трябва да са моторизирани !
3. Трябва да са в състояние да се оправят поне с двама човека!
4.Трябва да знаят как да се държат,когато се наложи да се срещнат със следовател !
5.Трябва ни спонсор,които да ни дава гръб/един,двама,трима/може и повече !
6.Трябва да могат да се изнасят до 3-4-5часа до всяка точка на страната !
7. За всеки от групата,трябва да има някой,който да гартира че човека е читав ! ..../невиждам как ще стане/ което елиминира горните шест точки :idea:
8.Трябват плавателни средства,които да се доставят на мястото за акция няколко часа преди да се е стъмнило !
И.....И.....и......Мога да пиша цяла нощ,но е безмисленно,поне за сега,и само ще си остане написаното.Моите уважения към всички,и да сме наясно че нямам намерение,да обиждам никой от хората тук.Просто,живеем в България и вижге какво става с петицията и други по-безобидни начинания,та каволи да се прави нещо толкова грандиозно и сериозно,което може при дадени обстоятелства да ни донесе по 100 години затвор,за това че някой,трябва да си напълни хладилника.Примери много,само погледнете темата "Какво количество риба връщате" и всичко ще Ви стане ясно :idea: :idea: :idea:

moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от moholovka »

Това с наказателните акции по водоемите най-много да вкара някой в затвора :) Във всеки водоем бракониерите се знаят, те са местни, а ако не са известни лесно могат да бъдат проучени от местни съвестни рибари. Следва пристигане на бригадата, обяснение защо не трябва да се прави така и след това възпитателни мерки :lol: Така няма да са необходими лодки, много превозни средства и спонсори :)
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа::D Изисквания :!: :!: :!:
1.Хората които ще са в групата,трябва да са от 75кг - нагоре !
2.Трябва да са моторизирани !
3. Трябва да са в състояние да се оправят поне с двама човека!
4.Трябва да знаят как да се държат,когато се наложи да се срещнат със следовател !
5.Трябва ни спонсор,които да ни дава гръб/един,двама,трима/може и повече !
6.Трябва да могат да се изнасят до 3-4-5часа до всяка точка на страната !
7. За всеки от групата,трябва да има някой,който да гартира че човека е читав ! ..../невиждам как ще стане/ което елиминира горните шест точки :idea:
8.Трябват плавателни средства,които да се доставят на мястото за акция няколко часа преди да се е стъмнило !
И.....И.....и......Мога да пиша цяла нощ,но е безмисленно,поне за сега,и само ще си остане написаното.Моите уважения към всички,и да сме наясно че нямам намерение,да обиждам никой от хората тук.Просто,живеем в България и вижге какво става с петицията и други по-безобидни начинания,та каволи да се прави нещо толкова грандиозно и сериозно,което може при дадени обстоятелства да ни донесе по 100 години затвор,за това че някой,трябва да си напълни хладилника.Примери много,само погледнете темата "Какво количество риба връщате" и всичко ще Ви стане ясно :idea: :idea: :idea:
Кроки, предполагам помниш, миналата година се съветвах с теб относно възможните действия, които да предприема на местно ниво.
Работата ми тогава даде резултат, на който тази година се радваме вече :) . За жалост не съм наследник на богата фамилия, и особено в тази криза не мога да си позволя сам да осъществя и тази година охрана на яз Копринка.
Пък и минавайки през всички перипетии, свързани с бездушието на държавните институции, както и на колегите риболовци, ми стана ясно, че не точно това пътят :) .
Идеята ми като цяло е, да осигурим свои представители във всички възможни служби, занимаващи се с охрана и превенция на водоемите, като най-вече разчитам на ЛРДружества. Работя по въпроса, и ще ви информирам как вървят нещата. А иначе пуснах темата с цел да разговорим нещата и да обменим идеи :) !
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Що ми се струва, че тая тема яводихме миналта година... :lol:
и стигнахме до числото "тримата глупаци"... :lol: Аз, Хазарта и Любо...

п.р Обаче първо трябва да има гражданско общество.... преди да се прокара някоя идея :lol: оти инак нема кой да я чуе! :idea:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,преди години се наложи да направя точно такава една акция,на яз.Тракиец.Вдигнах петнадесетина момчета,натоварихме лодките на колесари и точно след като се стъмни,лодките с по пет човека,бяха на вода.Останалите хора/имаше още двайсетина човека които работеха при други хора/се разделиха по джиповете и хукнаха да обикалят язовира и да се проверяват хората на брега,като една част от хората бяха въоръжени с уреди за нощно виждане и стояха на високи места.Тези с уредите ни насочваха къде да караме и за една нощ,събрахме 10 км мрежи,като имаше и няколко набити тъпака,които хем си ловяха на брега,хем си пуснали и мрежи пред бивацита,за да си гарантират рибата.Мога да обяснявам на-дълго и широко какво и как е правено,но ще се спукам от писане.Това са неща,които съм правил и знам за какво говоря и как трябва да стане.Както казах обаче,след всичката простотия на нашего брата рибар,който взима точно зарибителя който сме пуснали заради него,че да има какво да лови,нещата дойдоха до момент в който се мислим,дали тези хора заслужават да има риба по язовирите.За това ги пиша горните работи и обяснявам че за да има ефект от каквито и да било действия,трябва сериозно поддържане и хора които да финансират на всеки водоем по 10 човека.Така,бракониерите ще стоят от страни и немогат да направят нищо,защото те са силни,когато са на група и отидат да ги проверяват двама човека,тогава се правят на мъже !!! Правени са набези и на Пясъчник,правени са и се правят и на Ивайловград,а сега чувам че и на Копринка се правят опити за опазване на рибата но винаги,когето се отхлаби малко примката,гадовете пак тръгват и се продължава в същия дух.Е,това имах да кажа и нямам намерение да се правя на професор,но от всички тук,аз съм човека с най-много опит в тези неща,защото съм го правил.Дано сте ме разбрали,защото Българина ако се наложи веднъж да стане и да дойде,след това ще си намери 100 извинения за да не дойде повече.Първия път идва,за да казва че е бил там,но са малко хората които ше си зарежат семействата и ще хукнат да оправят простотията на държавата и да рискуват по сред нощите из водоемите за да гонят бракониери.Поздрав и успех !!!

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

AL KAPONE написа::lol: Що ми се струва, че тая тема яводихме миналта година... :lol:
и стигнахме до числото "тримата глупаци"... :lol: Аз, Хазарта и Любо...

п.р Обаче първо трябва да има гражданско общество.... преди да се прокара някоя идея :lol: оти инак нема кой да я чуе! :idea:
Мараба Ал :lol: Нещата станаха като приказката за много-работещото заведение :o Питали собственника,колко човека го посещават и той отговорил ....Аз,ти и персонала :shock: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :wink: :wink: :wink:

Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Любо съгласен съм с всичко,което казваш,за съжаление това е голата истина-сред нашите колеги има бая трески за дялане!
По въпроса за опазването на водоемите-мисля си,че яз.Ивайловград в момента е един от водоемите,на който има ред и дисциплина,предполагам,че има и други такива,но аз не ги знам.Редовни проверки на билетите,постоянен контрол срещу бракониери...
Нека по-запознатите кажат каква е схемата и как може да се приложи и за други водоеми?
Ако се оптимизират мерките срещу бракониерите и колегите риболовци проявят малко съвест и не си прибират зарибителя за да си пълнят фризера,може и да се получат нещата.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павка,схемата е проста :idea: Минимум 10 човека + много пари !!! Заплата на човек минимум 800лв,само това прави на месец 8 000 лв Х 12 месеца,плюс 2бр Лади Нива, плюс лодки - 2бр,Много бензин и сърцати момчета,които да си разбират от занаята и да слушат и изпълняват стриктно направената схема за деня.Неможе постоянно да се работи всеки ден с една схема.Бракониерите са изобретателни и охраната от такъв род трябва да се съобразява с тези неща,иначе няма оправия !!! Ама,като знам че си говорим празни приказки,просто ми е криво че няма как да станат нещата.Няма кой да е толкова луд да финансира такова начинание :idea: :idea: :idea: :lol: :drinkers:

Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”